factura utiliati

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pecheanuc449

Re: factura utiliati

#16 Mesaj de pecheanuc449 »

balazse scrie:Eu nu inteleg de ce sa inregistrez factura cand nu vine pe numele unitatii.
Inregistrez doar plata facuta catre proprietar, sau a chitantei, adica utilizand 462 si nu 401.
Buna ziua,
Conform contractului de comodat PFA-ul suporta o parte din chelt.cu utilitati:energie electrica,gaze incalzire si intretinere.
Lunar aceste cheltuieli fac obiectul unor dispozitii de plata operate direct in ecranul registrul de casa.
Aceste cheltuieli nu sunt cuprinse in jurnalul de cumparari generat de SAGA.PS.
Astazi, cineva de la finante a remarcat ca achizitiile de energie electrica si gaze naturale ar trebui sa fie cuprinse in jurnalul de cumparari fiind de fapt achizitii secundare de la furnizorii Electrica si GDF.
In acest caz ar trebui sa inregistrez facturile in ecranul intrari cu cota parte ce revine dn contractul de comodat (si TVA-ul aferent) iar la modalitatea de plata sa trec dispozitia de plata ?
Multumesc anticipat.

balazse

#17 Mesaj de balazse »

Dupa parea mea nu il poti inregistra in jurnal cumparari deoarece factura respectiva nu este documentul emis pe numlele PFA-ului (precum nici TVA-ul aferent), iti este o simpla cheltuiala, adica nu faci o achizitie secundara deoarece persoana de fizica nu iti emite factura.
De altfel, de textul de "achizitii secundare" nu am auzit pana acum.

radur156

#18 Mesaj de radur156 »

Buna ziua, am o intrebarea in legatura cu o factura de telefon inregistrata pe firma. In ce cont trebuie inregistrata ?
E prima data cand primesc asa ceva si chiar sunt in ceata.

Multumesc

gramac921

#19 Mesaj de gramac921 »

o factura de telefon( aparatul ) sau serviciul de telefonie? :)

in primul caz e 303 ( daca e sub 1800 lei fara TVA) si in al doilea caz e pe 626.

radur156

#20 Mesaj de radur156 »

Da era vorba de factura de Cosmote. Multumesc mult !

radur156

#21 Mesaj de radur156 »

In cazul in care mi s-a dat si o chitanta de depozit pentru activare abonament, unde o inregistrez ? ( s-a transferat un abonament de pe o firma pe alta, si li s-a cerut un depozit de activare de 200 de lei)

Scrie răspuns