Declaratia D112 respinsa de ANAF

Posteaza aici informatii despre erorile care ti-au aparut.
fagarasa176

Re: Declaratia D112 respinsa de ANAF

#16 Mesaj de fagarasa176 »

Ma bucur ca va-ti lamurit :wink:
PS: nu este nevoie sa ma citati aglomerand forumul inutil :wink:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

tomac

#17 Mesaj de tomac »

Nu te stresa. Se pare că nu citește ce s-a mai postat. Răspunde direct.
Eu l-am mai rugat ieri să nu folosească butonul citează ci pe cel de răspuns.
A postat mesajul legat de noul pdf imediat după ce am postat eu că s-a rezolvat de către ANAF și că trebuie refăcută actualizarea.
Am spus de ieri că nu se va schimba versiunea doar pentru că s-a schimbat un fișier, dar azi "s-a adeverit o bănuială" :mrgreen:
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balan92

#18 Mesaj de balan92 »

Tot nu s-a rezolvat problema la anaf nici dupa versiunea V201 din 13.08.2012
Apar erori la d112 rectificative din lunile anterioare cu urmatorul mesaj:
E: validari globale
eroare atribut: tip_rec: atribut necunoscut ('tip_rec') in namespace='mfp:anaf:dgti:declaratie_unica:declaratie:v1'

dulgherub

#19 Mesaj de dulgherub »

@tomac:
Citesc tot ce s-a mai scris; ar fi bine sa recititi Dvs. unde mi-ati mentionat sa nu mai "citez". Ref la "d_rec" si "tip_rec": v-am comunicat ca stiu specificatiile ANAF, ba chiar am verificat personal ca daca eliminind, artificial, campul "tip_rec" din xml-ul atasat D112 tot nu se rezolva problema.
Confuzia pe care am intuit-o cu versiunea s-a si adeverit (sunt 3 versiuni de 3.0.403, in 3 zile diferite aparute, dar pentru care s-au trimis doar 2 mesaje de actualizare) de fapt si este confirmata de un alt user "catanai" care a procedat corect (banuiesc ca nu la indicatiile mele). Eu am specificat explicit si pentru alti useri, care din diferite motive nu au studiat "problema" si ar fi putut avea semne de intrebare la depunerea D112. Daca v-a nemultumit dimensiunea fontului, a fost pentru ca am vrut sa fie cat mai vizibila pentru alti useri cu aceeasi problema.

@fagarasa176"
Am citat mesajul Dvs. pentru a va putea respunde punctual la mesaj si nu la alte discutii; aici era vorba despre zile diferite in care s-au primit acele mesaje.
Sper ca ati observat ca nu prea am obiceiul de a "polua" forumul decat cu probleme ale caror rezolvare nu am gasit-o eu inainte; sunt un utilizator destul de vechi al SAGA si pina acum m-am descurcat. Aglomerarea forumului vine din alte parti, dar nu e cazul a fi discutat aici. Cred insa ca daca forumul dispune de posibilitatea de a cita pe cineva, atunci e foarte normal sa folosim aceste facilitati oferite.

Oricum eu multumesc tuturor participantilor la aceasta discutie.
Cu stima,
Bogdan Dulgheru

tomac

#20 Mesaj de tomac »

Aici te-am rugat să nu mai citezi mesajele anterioare.
Citarea se folosește atunci când o continuare a discuției nu are sens fără aceasta, de regulă în subiecte ce se întind pe multe pagini, atunci când vrei să scoți în evidență pasajul la care vrei să răspunzi, ori când citezi din alte surse (spre exemplu din codul fiscal sau normele acestuia). De aceea există acel buton acolo.

Aici, adică câteva subiecte mai sus, am explicat și faptul că va fi tot 403, nu o altă versiune.
De asemenea, utilizatorilor, li s-a retrimis mail legat de reactualizarea versiunii. Tot aici, câteva postări mai sus, am explicat și de ce dă eroare. Era logic ca una rectificativă să se poată valida și depune corect.

Modificarea versiunii nu se face doar pentru că s-a modificat un fișier. Spre exemplu dacă acum e 403 și mâine ANAF modifică bilanțul (cum a mai făcut-o) pe motiv că în formularul pdf au scris ceva greșit, introducerea, actualizarea pdf-ului în kitul de instalare a SAGA nu duce la modificarea versiunii. De aceea, de regulă astfel de actualizări, corecții a unor buguri de exemplu legate de afișarea unor informații sau a unor ecrane, nu duc la modificarea versiunii ci doar la postarea pe site a unei actualizări a acesteia. Totuși atunci când re-actualizarea are un impact major cum a fost acum, se trimit mailuri de atenționare clienților.

dulgherub

#21 Mesaj de dulgherub »

tomac scrie:Aicite-am rugat să nu mai citezi mesajele anterioare.
Citarea se folosește atunci când o continuare a discuției nu are sens fără aceasta, de regulă în subiecte ce se întind pe multe pagini, atunci când vrei să scoți în evidență pasajul la care vrei să răspunzi, ori când citezi din alte surse (spre exemplu din codul fiscal sau normele acestuia). De aceea există acel buton acolo.
Si eu exact asta am dorit prin citare.
tomac scrie:... Totuși atunci când re-actualizarea are un impact major cum a fost acum, se trimit mailuri de atenționare clienților.
Eu abia la ora 19:00 am primit email-ul de re-actualizare si este specificat in mod expres ca este vorba despre o reactualizare:
"SAGA C 3.0.403
1. S-a reactualizat formularul PDF al Declaratiei 112.
2. S-a actualizat formularul PDF al Declaratiei 100.

Cu formularul PDF de la ANAF al D112 din versiunea de pe 10.08.2012 nu se putea transmite declaratia. Este necesar
sa reefectuati actualizarea programului."
Din pacate forumul nu accepta atasarea de fisiere cu extensii uzuale (PDF) asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvint ca l-am primit azi, la ora 19:00 :wink:

Sa speram ca ANAF va rezolva si problema rectificativelor din lunile anterioare.
Cu stima,
Bogdan Dulgheru

tomac

#22 Mesaj de tomac »

Te cred pe cuvânt, nu e nevoie să-mi demonstrezi :lol:

tatum

#23 Mesaj de tatum »

Buna dimineata ,
va rog sa ma scuzati ca intreb , dar in situatia in care ieri 13.08 am transmis declaratia 112 la orele 19,30 , deci fara ultima re-actualizare si am primit si confirmarile fara erori , mai trebuie sa facem ceva ?
Mentionez ca firma are doar salariati angajati cu C.I.M.
Multumesc
si felicitari echipei saga !

codaescui

#24 Mesaj de codaescui »

felicitari echipei saga!
dar cu declaratia d112 depusa deja care are recipisa cu erori ce facem? o retransmitem? ca initiala sau rectificativa?

fagarasa176

#25 Mesaj de fagarasa176 »

@tatum
Este ok...nu mai depui nimic
@codaescui
Se depune initiala....declaratie la care ai recipisa cu erori nu a fost preluata
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Încuiat