inreg.leasing cu data de 01.07.2012
inreg.leasing cu data de 01.07.2012
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum inreg.fact.de leasing incepand cu data de 10.07.2012
rata capital 817.35 lei
rata dob. 196.05
tva 252.78
nu am reusit sa actualizez programul cu noua versiune si sunt un pic in intarziere.
multumesc
va rog sa-mi spuneti cum inreg.fact.de leasing incepand cu data de 10.07.2012
rata capital 817.35 lei
rata dob. 196.05
tva 252.78
nu am reusit sa actualizez programul cu noua versiune si sunt un pic in intarziere.
multumesc
Re: inreg.leasing cu data de 01.07.2012
actualizeaza programul cu ultima versiune
buna ziua,
am reusit sa actualizez programul
fac aceleasi inreg.?
va rog sa ma lamuriti cum inregistrez
va multumesc
am reusit sa actualizez programul
fac aceleasi inreg.?
va rog sa ma lamuriti cum inregistrez
va multumesc
-
Eu am facut inregistrarea normala
% 404
167
666
4426
si apoi cu 50% din valoarea 4426 am facut ( de data aceasta nu la intrari ) la articole contabile
635 - 4426 cu 50% din 4426 Debit
iar in decl.300 am trecut suma ( ,,manual '')la regularizari cu minus
% 404
167
666
4426
si apoi cu 50% din valoarea 4426 am facut ( de data aceasta nu la intrari ) la articole contabile
635 - 4426 cu 50% din 4426 Debit
iar in decl.300 am trecut suma ( ,,manual '')la regularizari cu minus
multumesc pt raspuns
dar am citit ca programul(acualizat 4.03) face automat inregistrarile
si nu am mai modifica decl 300 manual
am inteles gresit
va rog daca se poate sa imi dati mai multe detalii
multumesc
dar am citit ca programul(acualizat 4.03) face automat inregistrarile
si nu am mai modifica decl 300 manual
am inteles gresit
va rog daca se poate sa imi dati mai multe detalii
multumesc
buna dimineata
am leasing la 5 masini pe care le utilizam numai pentru transportul painii si produselor de panificatie
si aceste facturi tb sa le inreg. cu tva 50%
am inteles gresit in lege?
multumesc.
am leasing la 5 masini pe care le utilizam numai pentru transportul painii si produselor de panificatie
si aceste facturi tb sa le inreg. cu tva 50%
am inteles gresit in lege?
multumesc.
dar ce fel de masini sunt? daca sunt pentru transportul painii banuiesc ca sunt autoutilitare si nu intra in categoria vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului,
De la 1 iulie nu mai contează că sunt autoutilitare sau autoturisme.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua, este adevarat ca la leasingurile contractate inainte de 01.07.2012 se poate deduce tot TVA-ul. Nu stiu de unde se fac asemenea interpretari pentru ca eu am tot cautat asa ceva in Codul Fiscal si nu am gasit nimic. Multumesc.
nu e adevarat
-
@spatarl
poti deduce integral TVA-ul la rata de leasing, pe toata perioada contractului, daca receptia masinii a avut loc inainte de 01.07.2012, conform alin. 4 de mai jos (introdus prin OUG 24/2012)
poti deduce integral TVA-ul la rata de leasing, pe toata perioada contractului, daca receptia masinii a avut loc inainte de 01.07.2012, conform alin. 4 de mai jos (introdus prin OUG 24/2012)
Art. 1451. - (1) Prin exceptie de la prevederile art. 145 se limiteaza la 50% dreptul de deducere a taxei aferente cumpararii, achizitiei intracomunitare, importului, inchirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate si a taxei aferente cheltuielilor legate de vehiculele aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile, in cazul in care vehiculele nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice
(2) Restrictia prevazuta la alin. (1) nu se aplica vehiculelor rutiere motorizate avand o masa totala maxima autorizata care depaseste 3.500 kg sau mai mult de 9 scaune, inclusiv scaunul soferului
(3) Prevederile alin. (1) nu se aplica urmatoarelor categorii de vehicule rutiere motorizate:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenta, servicii de paza si protectie si servicii de curierat;
b) vehiculele utilizate de agentii de vanzari si de achizitii;
c) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;
d) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru instruire de catre scolile de soferi;
e) vehiculele utilizate pentru inchiriere sau a caror folosinta este transmisa in cadrul unui contract de leasing financiar ori operational;
f) vehiculele utilizate ca marfuri in scop comercial
(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplica inclusiv in situatia in care au fost emise facturi si/sau au fost platite avansuri, pentru contravaloarea partiala a bunurilor si/sau serviciilor, inainte de data de 1 iulie 2012, daca livrarea/prestarea intervine dupa aceasta data
(5) In cazul vehiculelor care nu fac obiectul limitarii dreptului de deducere conform alin. (1), fiind utilizate exclusiv in scopul activitatii economice, precum si a celor exceptate de la limitarea deducerii potrivit alin. (3), se vor aplica regulile generale de deducere stabilite la art. 145 si art. 146-1471
(6) Modalitatea de aplicare a prevederilor prezentului articol se stabileste prin norme.”
Nu cred ca este interpretat bine alin.4 . Adica daca am un leasing din anul 2011 care se intinde pana in anul 2013 eu pot deduce tva-ul la rata si dupa 01.07.2012 chiar daca nu folosesc masina doar in scopuri economice ? Alin.4 spune ca daca am facturi de avans cu data inainte de 01.07.2012 iar receptia masinii sa facut dupa 01.07.2012 trebuie sa aplic limitarea de 50% ( daca nu fac foi de parcurs , etc.) , nu spune ca daca masina este receptionata inainte de 01.07.2012 pot deduce tot tva-ul.
Va rog alte pareri .
Va rog alte pareri .
il rog pe Tomac daca ne poate lamuri cu aceasta problema.
In cazul tau daca deja a intervenit livrarea de bunuri ( inainte de 01.07.2012) facem urmatoarea analiza :
art 128 CF : Def : livrare de bunuri :
"(1) Este considerată livrare de bunuri transferul dreptului de a dispune de bunuri ca şi un proprietar."
or' daca deja sunt proprietarul masinii , intru la prevederile art . 145^1 alin(1) :
"ART. 145^1 Limitări speciale ale dreptului de deducere
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 145 se limitează la 50% dreptul de deducere a taxei aferente cumpărării, achiziţiei intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate şi a taxei aferente cheltuielilor legate de vehiculele aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, în cazul în care vehiculele nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice."
art 128 CF : Def : livrare de bunuri :
"(1) Este considerată livrare de bunuri transferul dreptului de a dispune de bunuri ca şi un proprietar."
or' daca deja sunt proprietarul masinii , intru la prevederile art . 145^1 alin(1) :
"ART. 145^1 Limitări speciale ale dreptului de deducere
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 145 se limitează la 50% dreptul de deducere a taxei aferente cumpărării, achiziţiei intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate şi a taxei aferente cheltuielilor legate de vehiculele aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, în cazul în care vehiculele nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice."
-
vezi si aici http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=8&t=19418
eu as zice ca poti deduce integral TVA-ul la leasing, daca receptia masinii este inainte de data de 01.07.2012, fara sa faci dovada ca masina este folosita exclusiv in interesul firmei.
La alin (4) spune ca se alineatele 1-3 (unde se vorbeste de limitarea deducerii la 50%) se aplica inclusiv in situatia ..... daca livrarea intervine dupa aceasta data (de 01.07.2012)
Cum receptia masinii in leasing (banuiesc ca) este in cazul tau inainte de 01.07.2012, nu ti se mai aplica alin 1, deci poti deduce TVA-ul 100% (asa cum il deduceai si inainte)
Cel putin eu asa inteleg, chiar daca mi se pare riscant
eu as zice ca poti deduce integral TVA-ul la leasing, daca receptia masinii este inainte de data de 01.07.2012, fara sa faci dovada ca masina este folosita exclusiv in interesul firmei.
La alin (4) spune ca se alineatele 1-3 (unde se vorbeste de limitarea deducerii la 50%) se aplica inclusiv in situatia ..... daca livrarea intervine dupa aceasta data (de 01.07.2012)
Cum receptia masinii in leasing (banuiesc ca) este in cazul tau inainte de 01.07.2012, nu ti se mai aplica alin 1, deci poti deduce TVA-ul 100% (asa cum il deduceai si inainte)
Cel putin eu asa inteleg, chiar daca mi se pare riscant