Decont 301
-
Decont 301
am cumparat piese auto in val de 367 Euro,din Germania, trebuie sa depun decont 301 ?
Re: Decont 301
Ar trebui intotdeauna sa oferi informatii complete.
Esti inregistrat in scopuri de TVA, daca nu atunci esti inregistrat in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare?
Esti inregistrat in scopuri de TVA, daca nu atunci esti inregistrat in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare?
-
Scuze,da sunt inreg.in scopuri de TVA,am o firma de transport care face si transp.international,
a cumparat soferul ceva piese de 367 Euro si nu stiu daca mai trebuie sa depun si 301 ? Daca se
depune,doar la ghiseu se poate ?
a cumparat soferul ceva piese de 367 Euro si nu stiu daca mai trebuie sa depun si 301 ? Daca se
depune,doar la ghiseu se poate ?
Poate te ajuta un mic text din instructiunile de utilizare a D.301:
se completează numai de către persoanele înregistrate conform art. 153^1 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul fiscal, dar care nu sunt înregistrate şi nu trebuie să se înregistreze conform art. 153 din acelaşi cod.
-
BUNA
societatea mea a cumparat cateva masini in leasing...eu in decont ma deduc cu doar 50% din valoarea tva facturata si 50% din combustibil???
masinile sunt folosite de persoane imputernicite si de administrator...pt mentinerea relatiilor cu clientii si cautarea de eventuali clienti
trebuie eu sa modific decontul tva ..sau face saga operatia????
mai mentionez ca nu am reusit sa introduc masinile cu 404 la furnizori...am vazut ca este si topic cu asa ceva
societatea mea a cumparat cateva masini in leasing...eu in decont ma deduc cu doar 50% din valoarea tva facturata si 50% din combustibil???
masinile sunt folosite de persoane imputernicite si de administrator...pt mentinerea relatiilor cu clientii si cautarea de eventuali clienti
trebuie eu sa modific decontul tva ..sau face saga operatia????
mai mentionez ca nu am reusit sa introduc masinile cu 404 la furnizori...am vazut ca este si topic cu asa ceva
Referitor la 50%, daca reusesti sa justifici la un control ca au folosite exclusiv in scopul activitatii economice atunci 100%, in rest 50%.
Daca introduci corect documentul atunci face programul automat.
Cand introduci furnizorul inainte de a salva modifici 401 in 404, adica ai 401.12345, modifici in 404.12345 (eu de obicei trec langa denumirea furnizorului si "(404)").
Daca introduci corect documentul atunci face programul automat.
Cand introduci furnizorul inainte de a salva modifici 401 in 404, adica ai 401.12345, modifici in 404.12345 (eu de obicei trec langa denumirea furnizorului si "(404)").
-
multumesc mult
inca o intrebare...am refacut contabilitatetea de 2 ani...si acum nu imi mai iese tva ca la finante...unde apar la recuperat....eu acum am de plata...nu am nici deconturile trecute....
cum rectific?
inca o intrebare...am refacut contabilitatetea de 2 ani...si acum nu imi mai iese tva ca la finante...unde apar la recuperat....eu acum am de plata...nu am nici deconturile trecute....
cum rectific?
Incearca sa vizualizezi deconturile de tva -300- pe site la finante cu ajutorul semnaturii electronice ; poate este de ajutor daca vezi pt anii 2011 si 2012 ;
-
am intrat pe anaf...dar nu pot vedea nimic...imi zice cod fiscal incorect....
am abia o luna de cand depun declaratiile l;a aeasta societate....e posibil sa nu se fi actualizat sit ul?
sau gresesc eu undeva?
merci
am abia o luna de cand depun declaratiile l;a aeasta societate....e posibil sa nu se fi actualizat sit ul?
sau gresesc eu undeva?
merci
- todireanuc
astazi nu functioneaza site-ul anaf am incercat si eu mai devreme
-
o firma platitoare tva trimestrial care face achizitii intracomunitare ...mai depune decont la 3 luni??? cum tb procedat
- balteanuc692
Trebuie sa depuneti lunar de acum inainte. Trebuie sa depuneti declaratia 092 in 5 zile de la finele lunii in care a avut loc achizitia intracomunitara.
-
dar o firma neplatitoare de tva care face achizitii intracomunitare poae redeveni platitoare de tva
??? mi ar placea sa cred ca da

daca soliciti lucrul acesta DA. ( prin optiune poti deveni platitor de TVA ).