D112 retinere 2% + cass cereale

nikitav

D112 retinere 2% + cass cereale

#1 Mesaj de nikitav »

O sicietate comerciala achizitioneaza cereale pe baza de borderou si retine la sursa 2% impozit+5.5% CASS.
De la 01/07/2012 impozitul pe venit din activitati agricole trebuie declarat prin D 112, cum procedez in saga?

morosana

Re: D112 retinere 2% + cass cereale

#2 Mesaj de morosana »

Buna ziua. As dori sa stiu daca si un I.I. care achizitioneaza cereale ( porumb) pe baza de borderou de achizitie are obligatia virarii impozitului de 2 % ?? Eu din cate am citit am inteles ca doar S. C.- urile datoreaza acest impozit. Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum stau lucrurile.

stoicat

#3 Mesaj de stoicat »

"nikitav"
In nomenclator – Obligatii de plata la BASFS apar pozitii separate pt raportarea :
-38 Contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate datorată de
persoanele care realizează venituri, în regim de reţinere la sursă a
impozitului pe venit, din activităţile agricole prevăzute la art. 71 lit. d)
din Codul Fiscal
-41 Impozit aferent veniturilor din activităţi agricole potrivit prevederilor
art. 71 lit. d) din Codul Fiscal.

Raspunsul la intrebare il gasiti in Versiunea 3.0.404 din data de 24.08.2012
morosana
Eu cred ca si II trebuie sa retina imp.de 2% + 5.5% sanatate ,obligatii care se raporteaza prin D112.

morosana

#4 Mesaj de morosana »

Dar din cele ce am citit , eu personal nu cred ca o intrep. individuala ar trebui sa plateasca impozit 2% ,conform citatului de mai jos :

Excepţie de la plata impozitului
Contribuabilii persoane fizice impuşi pe bază de norme de venit sau în sistem real pe baza contabilităţii în partidă simplă, care realizează venituri din valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi, pentru utilizare ca atare, nu datorează impozitul de 2%, deoarece sunt înregistraţi la unitatea fiscală pentru veniturile din activităţi agricole conform art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care plătesc impozit în cotă de 16% în baza formularului 260 „Decizie de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de impozit”.

stoicat

#5 Mesaj de stoicat »

1.I.I achizitioneaza nu vinde.Nu?
2.Daca cumpara de la persoane fizice impuse pe bază de norme de venit sau în sistem real pe baza contabilităţii în partidă simplă,eu cred ca la vanzare ar trebui sa intocmeasca factura.
3.Vedeti si Ordinul 190/2009,dat in aplicarea art.74 (4) Cod Fiscal (poate are modificari dupa noile reglementari ,de la 01.07.2012,n-am cautat)
http://www.legex.ro/Ordin-190-2009-97535.aspx

morosana

#6 Mesaj de morosana »

Da, I.I ul cumpara cereale de la diverse persoane fizice neautorizate pe baza de borderou. De vandut, nu vinde deoarece le foloseste in productia proprie de cresterea pasarilor si animalelor. In acest caz, plateste impozit 2 % asupra borderoului ??

Scrie răspuns