lichidare-D112

dragans980

lichidare-D112

#1 Mesaj de dragans980 »

Buna dimineata
Am inchis CIM salariat la 31.07, am cerut dilzovarea firmei cu 06.08 si mi s-a spus ca in MO apare abia in 15.09. dupa care trebuie sa astept cele 30 de zile.
1. Pot transmite D 112 cu vechea versiune sau trebuie sa astept noua versiune ?
2. Factura expertului contabil pt semnare Bilant de lichidare sa fie emisa in iulie sau se poate si in august ? - expertul zice ca nu stie cum e bine.
Rog cine stie si poate sa-mi raspunda , cu multe multumiri ,
Ane D.

dragans980

Re: lichidare-D112

#2 Mesaj de dragans980 »

Buna seara.Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema caci nici ornc ,nici anaf nu stiu sa ma sfatuiasca. Hot AGA de lichidare firma a fost publicata in 23.08 2012, (am depus in 06.08 si mi-au spus mai devreme de 15 sept sa nu ma duc ca din cauza concediilor dureaza 5 saptamani,dar am vazut ca s-au inselat) Registrul comertului spun sa le duc Bilantul de lichidare cu aceasta data cu solduru 0 si pe ei nu-i intereseaza altceva dar mi-au taiat o chitanta la data de 14.09 de 10.80 lei care mai are si tva 2.09 lei (pt.copie M.O.) Cum sa inchid la 23.08 cand am operatii in septembrie? In decontul de tva sa las 2.09 tva de recuperat sau sa o pun pe regularizari, nu am alte operatii de intrari -iesiri in trimestrul acesta . Contul de la banca l-am inchis in 12.09. Cum fac Inventarierea la 23.08 cand eu am aceste operatii in sept.?, sa le cumulez in balanta lunii august? Ma iertati ca va deranjez si va rog sa ma sfatuiti cum se procedeaza in astfel de cazuri . Cu multe multumiri.

dragans980

#3 Mesaj de dragans980 »

Revin si va rog mult un sfat- sa cuprind plata ornc, comisioanele bancare si transfer sold banca in casierie in luna august, sa le inregistrez normal in sept la datele respective, (atunci decontul de tva si j. cumparari va avea operatiunea inregistrata la data corecta); acea balanta cu solduri 0 cand voi ajunge sa o fac imi este clar ca trebuie sa sterg cu pixul data trecuta de calculator si sa trec manual data de 23.08. Cu multumiri

dragans980

#4 Mesaj de dragans980 »

nici o parere?

ralciuc

#5 Mesaj de ralciuc »

Expertul de ce nu stie ? Lichidarea societatii cf Lg 31/1990, trebuie terminata in cel mult 3 ani de la data dizolvarii, asa ca nu stiu pe ce se bazeaza Onrc-ul cand iti spune ca vrea bilant de lichidare cu o anumita data....... sau datele date de tine sunt incorecte.

dragans980

#6 Mesaj de dragans980 »

Datele mele sunt corecte. Expertul mi-a spus sa cuprind pana la 23 august inchiderea contului din banca din sept. inclusiv factura de la oficiu pt copie aparitie in MO, sa le bag prin plati sau incasari sau avansuri sau cum stiu ,suportate de asociati in asa fel ca sa nu mai am decat operatiile de lichidare dupa 23.08, caci de la data aparitiei publicarii hot.aga in Mo nu mai am voie sa fac alte operatii fiind lichidare voluntara. Nu mi se pare corect ce spune el (el doar imi vizeaza bilantul ) De la Anaf mi s-a spus azi ca din punctul lor de vedere in termen de 2 luni de la data aparitiei in MO trebuie sa intocmesc Bil. de lichidare, Am cateva solduri 1012 lei 200, 1061 lei 40, 121 cu pierdere 68.44 lei de cate comisione mi-a luat banca in august si sept, inclusiv la conturile in valuta care aveau sold 0 de un an mi-au constituit debit gestionare ct.( banca transilvania) si sold la casierie lei 171.56, stiu sa le inchid, stiu sa fac raportul de lichidare, de partaj , bilantul de lichidare (de 5 zile tot gugalesc netul), dar nu stiu la ce data-asta e problema mea. Scuze ca am scris atat de mult si ca va deranjez.

botanc

#7 Mesaj de botanc »

Eu am intocmit actele de lichidare voluntara la circa 10 SRL-uri. (Bucuresti si ILFOV)
Problema sta in felul urmator:
1. Etapa I consta in faptul ca dosarul ce cuprinde Hot AGA de dizolvare se depune la ONRC, si apoi H. AGA este publicata in M. Oficial.
2. Etapa II - de radiere poate fi depusa la ONRC dupa ce trece un termen de minim 30 de ziel calendaristice de la data publicarii in M. Of.

In dosarul ce se depune la ONRC in aceasta etapa de radiere avem urmatoarele documente:
- Copie M. Oficial in care este publicata Hot. AGA de dizolvare
- Certificat fiscal din care rezulta ca nu sunt datorii la ANAF (in anumite judete se solicita si de la impozite si taxe locale si ITM)
- Bilant de lichidare.
- Dovada platii impozitelor pe veniturile obtinute din lichidarea firmei (daca este cazul)

Bilantul de lichidare nu trebuie sa fie intocmit la data publicarii in M. Oficial sau o alta data clar precizata.
Bilantul de lichidare se intocmeste la o anumita data, data la care are loc lichidarea firmei. Eu am facut in asa fel incat lichidarea firmei sa aiba loc dupa trecerea celor 30 de zile de la data publicarii in M.Of.
Ca regula pe care am respectat-o de fiecare data (si nu am avut probleme la niciuna din lichidari) a fost sa fac bilantul de lichidare cel mai devreme in ziua eliberarii certificatului fiscal (bilantul de lichidare a fost intocmit astfel incat sa fie in termen de valabilitate si certificatul fiscal obtinut)
In acest mod se pot contabiliza toate operatiunile efectuate pana la data bilantului de lichidare (inchidere cont bancar, chelt. ONRC) si eventualele impozite si taxe ce sunt achitate la emiterea certificatelor fiscale,(debite, dobanzi si penalitati)
De altfel in Rap. administratorului de la lichidarea firmei, am specificat faptul ca firma nu are datorii si am mentionat nr. si data certificatului fiscal.
Astfel in bilantul de lichidare am cuprins toate cheltuielile care au fost efectuate pana la data respectiva.

dragans980

#8 Mesaj de dragans980 »

Multumesc foarte mult, maine suntem programati sa ridicam certificatul fiscal. Iti voi urma sfaturile. Sper ca n-am gresit inchizand contul inainte de obtinerea certificatului. Cu multe multumiri.

botanc

#9 Mesaj de botanc »

Nu este o problema faptul ca a fost inchis contul inainte de obtinerea certificatului.
Chiar este bine, pentru ca vor ramane doar operatiunile finale de lichidare, iar eventualul sold din banca a fost ridicat si transferat in caserie.

dragans980

#10 Mesaj de dragans980 »

Am scos certificatul si este pe zero. Multumesc mult.
Cred ca am uitat ceva -sa calculez impozit pe dividende la 40 lei rezerva legala din 1061(firma este platitoare de impozit venit), cu care voi acoperi o parte din pierderea din ct.121. Initial am cosiderat ca acoperind pierderea nu trebuie sa calculez impozit pt div. la aceasta suma. Daca D100 din sept.pt acesti 6 lei pot sa o depun doar la 01 oct, cum sa fac cu plata lor ca sa nu-mi fac probleme la finante. Sa le platesc ca persoana fizica pe numele asociatilor si sa notez in Raport?

analiza

#11 Mesaj de analiza »

Bilantul de lichidare poate fi semnat de catre administrator si la intocmit ?

Multumesc

Scrie răspuns