taxare inversa????

chioranl

taxare inversa????

#1 Mesaj de chioranl »

vreau sa stiu daca am codul CAEN 4521 Constructii de cladiri si lucrari de geniu, producem case de lemn, ma incadrez si eu la taxare inversa conform ordinului 155/31.01.07? sau sunt doar lucrarile de constructii -montaj? noi livram produse finite, cu montajul inclus in pret si in contracte. ma poate lamuri careva ???

bujore

#2 Mesaj de bujore »

Din cate stiu se incadreaza in sistemul de simplificare al taxarii inverse toate firmele care au cod caen cu 45.

ciuleil203

#3 Mesaj de ciuleil203 »

Constructii-montaj , cu taxare inversa, numai la bunuri imobile.
Bunurile imobile sunt nemijlocit legate de sol.
Livrezi produse finite, nu ?, chiar daca esti la clasa 45.
Poate incadrarea CAEN nu este cea corecta.

Clientului meu, are factura emisa in baza unui deviz cu materiale si manopera, pentru lucrari de prestari servicii electrice la bunuri imobile,
care aici sunt retelele electrice formate din stalpi cu tot ce au pe ei.
Sunt bunuri imobile pentru ca sunt legati de sol.
El este titular de contract, si in aceasta calitate a incheiat subcontracte cu alti prestatori de servicii ( utilaje sapat santuri .......) de la care a primit facturi cu taxare inversa.
Si acestia aplica masurile de simplificare.

Ramane sa vezi unde te incadrezi corect.
Ciulei

stirbui

Re: taxare inversa????

#4 Mesaj de stirbui »

chioranl scrie:vreau sa stiu daca am codul CAEN 4521 Constructii de cladiri si lucrari de geniu, producem case de lemn, ma incadrez si eu la taxare inversa conform ordinului 155/31.01.07? sau sunt doar lucrarile de constructii -montaj? noi livram produse finite, cu montajul inclus in pret si in contracte. ma poate lamuri careva ???
Masuri simplificate pentru TVA in constructii montaj (09-02-2007)
In MO nr. 94 din data de 6 Feb 2007 a fost publicat OMF nr. 155/2007 privind aplicarea măsurilor de simplificare pentru lucrările de construcţii-montaj prevăzute la art. 160 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare

Art. 1. - În condiţiile şi limitele prevăzute la art. 160 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică măsuri de simplificare pentru lucrările de construcţii-montaj. La pct. 82 alin. (3) din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VI din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se prevede că lucrările de construcţii-montaj cuprind lucrările de construcţie, reparare, modernizare, transformare şi demolare legate de un bun imobil.
Art. 2. - (1) Se aplică măsurile de simplificare prevăzute la art. 160 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, pentru lucrările stipulate la secţiunea F "Construcţii", diviziunea 45 din anexa la Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 601/2002 privind actualizarea Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN, cu respectarea condiţiilor impuse şi ţinându-se seama de excluderile prevăzute în cadrul grupelor şi claselor acestei diviziuni.
(2) Lucrările de reparaţii, transformare şi modernizare a unui bun imobil vor fi supuse măsurilor de simplificare în măsura în care acestea sunt cuprinse în prevederile de la alin. (1).
Art. 3. - Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de taxă pe valoarea adăugată conform art. 153 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, care nu au aplicat prevederile art. 160 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, pentru lucrările prevăzute la art. 2 din prezentul ordin, vor proceda la corectarea facturilor emise conform prevederilor art. 159 alin. (1) lit. b) din Codul fiscal.
Art. 4. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

eftimiea

taxare inversa - client neplatitor de TVA

#5 Mesaj de eftimiea »

Poti emite o factura cu taxare inversa daca clientul tau nu este platitor de tva?
logic nu ar trebui..............

merci

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Nu doar logic ci şi legal:
CF - ART. 160
(1) Furnizorii şi beneficiarii bunurilor/serviciilor prevăzute la alin. (2)
au obligaţia să aplice măsurile de simplificare prevăzute de prezentul articol.
Condiţia obligatorie pentru aplicarea măsurilor de simplificare este ca atât
furnizorul, cat şi beneficiarul sa fie înregistraţi în scopuri de TVA, conform
art. 153.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns