concediu ingrijire copil

gherghelescur

Re: concediu ingrijire copil

#46 Mesaj de gherghelescur »

multumesc, da asa am facut, am luat ca baza indemnizatia de CCC.

suciul574

#47 Mesaj de suciul574 »

si eu ma confrunt cu aceeasi dilema... concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav si indemnizatie pentru cresterea copilului provenita din cumul de functii, deci la baza de calcul nu stiu ce sa introduc... :(

gherghelescur

#48 Mesaj de gherghelescur »

in final nu am mai facut asa cum scrisesem mai sus
am sunat la itm si inspectorul de serviciu ne-a zis ca sunt suficiente alea 2 luni lucrate de cand a revenit salariata, si sa-i facem media la alea.
acum ca in lege spune media ultimelor 6 luni, ca asta zice ca sunt suficientedoar astea 2, nu stiu ce sa zic, oricum mi se pare ciudat ca a zis sa facem pe ultimele 2 luni, daca salariata isi lua imediat ce se intorcea din indemnizatie concediu medical nu trebuia clar adeverinta?

balazse

#49 Mesaj de balazse »

Totusi ce treaba are ITM-ul cu indemnizatia de concediu medical, mai degraba cei de la Casa de Sanatate.
Daca am baza de calcul pe ultimele 6 luni, iar daca nu as fi avut atunci as fi utilizat cele doua luni (asta daca inainte nu a mai lucrat nici unde sau inainte 10 luni).

adrigela77

dreptul la concediu ingrijire copil pana la 2 ani

#50 Mesaj de adrigela77 »

Buna ziua .

Va rog sa imi spuneti daca o angajata cu CIM cu timp partial de 4 ore/zi are dreptul la concediu ingrijire copil pana la 2 ani daca se poate si baza legala.

Va multumesc si spor la treaba.

cernatv

#51 Mesaj de cernatv »

Da, are dreptul. Parca L111/2010

robut

#52 Mesaj de robut »

Pentru angajata cu CIM / timp partial de lucru 4 ore, indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de doi ani, se calculeaza in functie de stagiul de cotizare?
Multumesc.

herganiec

#53 Mesaj de herganiec »

nu.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

andreis491

#54 Mesaj de andreis491 »

In data de 28.11.2013 inceteaza CIC.
Trebuie sa fac urmatoarele:
1. decizia de incetare a suspendarii/revenire din cic dupa modelul

Cod: Selectaţi tot

DECIZIA

Nr. ………../ ...................................

Subscrisa .......................... ,cu sediul in Str. ................, Nr. ......., Et. ........, inregistrata la Registrul Comertului din Municipiul Bucuresti sub nr. ......................., cod fiscal ............., telefon .................., reprezentata legal prin ....................., in calitate de ................, in temeiul prevederilor Legii nr. 31/1990 cu modificarile si completarile ulterioare, privind societatile comerciale precum si a prerogativelor ce-i revin prin mandatul incredintat de actionarii companiei,

Avand in vedere cererea d-nei .................., inregistrata sub numarul: ....................de revenire la locul de munca in baza aceluiasi contract individual de munca inregistrat sub nr. ................

DECIDE:

Art. 1. Incepand cu data de ................... raporturile de munca  ale  salariatei ..................avand CNP........................, incadrata in functia de ......................,se reiau in baza aceluiasi contract individual de munca inregistrat sub nr. ..............;

Art. 2. Inceteaza suspendareacontractului individual de munca inregistrat sub nr. ......................;

Art. 3. Departamantul Resurse Umane si Financiar-Contabilitate vor duce la indeplinire prezenta.

Director General ,

………………………
2. In SAGA > salariati > Registru salariati > Schimb in coloana Stare curenta din suspendat in Activ.
Imagine

3. Generez si trimit REVISAL in termen de 20 de zile.

Este corect ce am scris mai sus? Mai se face si altceva ?
Multumesc!

herganiec

#55 Mesaj de herganiec »

se completeaza si prima coloana <data consemanrii>.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

andreis491

#56 Mesaj de andreis491 »

Asa-i. Dar ce data ar trebui trecuta la "Data consemnarii" ? 28.11.2013, data la care inceteaza suspendarea sau data la care trimit revisalul ?

herganiec

#57 Mesaj de herganiec »

poti pune 28.11.

adrigela77

La multi ani ptr. toti cei de aici si un An nou mai bun!!!

#58 Mesaj de adrigela77 »

Am si eu 1 intrebare : :)
La o angajata daca intr-o luna din cei 12 de la nasterea copilului lipsesc 2 zile mai beneficiaza de conediul ptr copil pana la 2 ani?
Va multumesc anticipat!

tomac

#59 Mesaj de tomac »

Da, pot lipsi 10 zile în ultimele 12 luni. Asta dacă-mi aduc bine aminte. Vedeți OUG 148/2005.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tigauc

#60 Mesaj de tigauc »

Aceeasi problema, Baza de calcul pt calcul concediu cod 09, ingrijire copil bolnav.Salariata, are doar e luni cotizate(de cand a venit din concediu crestere copil).Am copie dupa decizia de indemnizatie cu suma de 1200 lei-cumul de functii(norma intreaga+ partial). CM este pe iulie. Baza de calcul:
iunie- 1500 -sal brut
mai - 1500 sal brut
aprilie 1500 sal brut
martie 469-indemnizatie jum luna
martie salariu- 1042 sal brut
februarie 1200 -indemnizatie
ianuarie 1200 indemnizatie....

suma totala / zile lucratoare= media zilnica?

Este suficienta decizia sau trebuie mers dupa adeverinta? Am citit ca ar fi suficiente si doar cele 3 luni lucrate in cadrul firmei pt a stabili o baza de calcul.....??? Saga imi ia lunile:mai 2014, iun 2014, martie -iunie 2016.E corect?

Scrie răspuns