Evitarea dublei impuneri
Evitarea dublei impuneri
Buna ziua,revin cu o problema mai veche,la care nu am reusit sa am inca o solutie!Deci...SRL Romania..punct de lucru permanent(activit. mai mare 6 luni)Italia.Aici impozit 16%,acolo 33%.Am inteles ca aici trebuie sa cumulez si activitatea de acolo!La ANAF...,inspector Impozit pe profit...nu stia nici cat stiam eu...imi spune ca eu trebuie sa platesc in Romania impozit 16% la trei luni cumuland balanta de acolo(deductibilitati diferite...mi-a spus sa nu mai bag toate prostiile in seama!)Acolo e obligata sa platesca 33%...atunci cum ramane cu evitarea dublei impuneri?Mi se acorda credit fiscal la depunerea decl.101...Dar nu mi se pare normal sa platesc dublu tot anul...cum mai mi se acorda credit fiscal cand eu am platit deja in ambele tari,activitate fiind doar acolo...?Daca depun la trei luni declaratia 100,stabilesc impozit 16 %pentru activitatea de acolo...contabilul de acolo stabileste si el impozit..unde prind aceste venituri in declaratia 100.Daca nu platesc aici pot sa arat undeva dovada ca am platit acolo?In norme scrie sa preiau venituri ,cheltuieli aferente sa transform la curs mediu valutar BNR pentru anul in curs...pentru declaratia 101...dar cum procedez pentru declaratia 100?Multumesc anticipat...(societatea a scos de acolo pentru 2012 certificat de rezidenta fiscala).
Re: Evitarea dublei impuneri
Creditul fiscal se determină conform art.31 din codul fiscal. Aici găsiți normele de aplicare pentru acest articol, în care aveți și un exemplu clar de calcul.
Ideea e că nu puteți avea credit fiscal mai mult decât ar fi 16% aplicat la profitul din Italia.
Creditul fiscal se poate lua în considerare la fiecare calcul al impozitului pe profit în cursul anului, nu există o interdicție în acest sens. Rezultatul final va fi reflectat în D101.
Ideea e că nu puteți avea credit fiscal mai mult decât ar fi 16% aplicat la profitul din Italia.
Creditul fiscal se poate lua în considerare la fiecare calcul al impozitului pe profit în cursul anului, nu există o interdicție în acest sens. Rezultatul final va fi reflectat în D101.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.