V-AS RUGA SA MA INDRUMATI , DACA STITI, CUM SE FOLOSESC CONTURILE 900 ( DE GESTIUNE )PENTRU A DEFALCA DOUA ACTIVITATI INTR-O SOCIETATE.
EXISTA UNDEVA POSIBILITATEA SA DEFINESC LA CONTURILE DE CHELTUIELI SI GESTIUNEA UNDE APARTINE SAU TREBUIE SA FAC O NOTA SABLON SI SA PARCURG TOATE ETAPELE DE LA CONTABILITATEA DE GESTIUNE
NU AM ACTIVITATE DE PRODUCTIE DAR SANT SI DISTRIBUITOR DE CURENT SI TREBUIE SA TIN SEPARAT CHELTUIELILE CARE REFLECTA ACEASTA ACTIVITATE.
AM CITIT PE FORUM CA SANTETI FOARTE PRICEPUTI ,ASA CA POATE IMI DA CINEVA O IDEE CU SA PROCEDEZ .
LUCREZ CU PROGRAMUL COMPLECT (SI GESTIUNE SI CONTABILITATE).
MULTUMESC ANTICIPAT SI"DAU O BERE INTR-O ZI CALDA DE VARA"!
Firma in care lucrez (Romstal),este impartita in centre(similar activitatilor tale), adica: Comercial, Tehnic, IT, Depozit, Transporturi e.t.c, modul in care reflectam noi cheltuielile si/sau veniturile fiecarui centru este urmatorul (fara a folosi conturile de gestiune interna) , planul de conturi este structurat pe aceasta impartire,adica, avem pentru consumabile : 6028.DEPOZIT , 6028.COMERCIAL e.t.c , pe spatele fiecarui document (factura , bon) este scris centrul....
Pentru salarii, fiecare om este asignat unui centru, asa ca cheltuiala cu salariile pentru acei oameni se duce pe acel centru, legat oameni din respectivul centru, mai avem telefoane, auto (combustibil, intretinere si reparatii, dob leas- daca este cazul, amortizare, asigurare, delegatii e.t.c) deci repartizarea pe centre se face dupa ceea scrie pe spatele facturii sau dupa oamenii din respectivul centru
Daca tu esti cel care primeste factura, il vei intreba pe cel care aduce factura cine a generat aceasta cheltuiala , pentru cine este.. si o inregistrezi frumos in analitic....., asta in cazul in care nu lucrati cu comenzi, adica un responsabil de centru face o comanda care sta la baza unei facturi, astfel in momentul in care se primeste factura se stie pe centru este, deoarece in spate ai comanda...
Prostia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa astepti
rezultate diferite.
Sau si mai simplu si logic conform conceptiei programului, prin folosirea grupelor. Acestea au exact acest rol de a grupa informatiile pe centre de profit. Vezi in help partea de definire si utilizare a acestora.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.