Emitere factura fara TVA din Saga

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
constantinescui375

Emitere factura fara TVA din Saga

#1 Mesaj de constantinescui375 »

Buna ziua,
As dori sa aflu daca exista posibiliatea emiterii unei facturi fara TVA din Saga. Societatea este neplatitoare de TVA si mi se genereaza o factura normala, in care apare coloana de TVA, fara valori si cota de TVA cu 0%.
M-ar interesa daca se poate emite factura fara aceasta coloana, dat fiind faptul ca, asa cum am mentionat, societatea e neplatitoare de TVA.
Multumesc anticipat!

herganiec

Re: Emitere factura fara TVA din Saga

#2 Mesaj de herganiec »

nu se poate.
aceasta este formatul facturii. daca nu aveti TVA puneti 0 asa cum ati mentionat. nu vad pe cine ar deranja.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tomac

#3 Mesaj de tomac »

În cazul persoanelor neînregistrate în scopuri de TVA singura obligație la emiterea facturii este să nu înscrie taxa în acea factură. Nu să lipsească acea coloană ci acea coloană să nu fie completată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

scortarum819

#4 Mesaj de scortarum819 »

as mai completa eu cu o obligatie conform art. 155 lit. k (lit. l incepand cu 01.01.2013)
(19) Factura cuprinde în mod obligatoriu următoarele informații:
...................
l) în cazul în care este aplicabilă o scutire de taxă, trimiterea la dispozițiile aplicabile din prezentul titlu ori din Directiva 112 sau orice altă menţiune din care să rezulte că livrarea de bunuri ori prestarea de servicii face obiectul unei scutiri;

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Asta nu este neapărat o obligație. Pentru că nu discutăm despre o operațiune neimpozabilă în sine ci despre o persoană ce nu e obligată la plata TVA fiind o persoană scutită de aplicarea TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns