Care este regimul TVA la antichitati???
Sa ma explic...cumpar antichitati de la Case de licitatie din Germania in vederea revanzarii in Romania
INTREBARI:
1. Casa de licitatie imi factureaza CU sau FARA TVA (eu oricum ii prezint codul meu de inregistrare in scopri de TVA)
2. Eu DEDUC si COLECTEZ TVA, sau e achizitie scutita, scutita cu drept de deducere, scutita FARA drept de deducere????
3. Unde trebuie sa declar TVA la astfel de operatiuni (DECONT TVA, DECLARATIE D390)???
4. FOLOSESC MARJA PROFITULUI BRUT???? sau nu???
AM CITIT SI SUNT IN C E A T A ....extrem de ambigua situatia....
ANTICHITATI
4. Este opţional - vezi art.152^2 alin.3. În plus pentru aplicarea regimului special trebuie ca achiziţia să fie făcută conform art.152^2 alin.2 numai de la un furnizor ce se încadrează în una din cele 4 ipostaze.
Totul pleacă de aici.
Dacă vânzătorul nu se încadrează la art.152^2 alin.2, atunci tratezi achiziţia ca una normală intracomunitară.
Dacă vânzătorul se încadrează la art.152^2 alin.2, atunci poţi opta pentru aplicarea regimului special. De altfel acest articol (152^2) îţi detaliază ceea ce doreşti să afli.
Totul pleacă de aici.
Dacă vânzătorul nu se încadrează la art.152^2 alin.2, atunci tratezi achiziţia ca una normală intracomunitară.
Dacă vânzătorul se încadrează la art.152^2 alin.2, atunci poţi opta pentru aplicarea regimului special. De altfel acest articol (152^2) îţi detaliază ceea ce doreşti să afli.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
TVA LA ACHIZITIE
Merci de raspuns, dar in afara de intrebarea 3....mai sunt si celelalte...tot in ceatza sunt...
Sa-i ia naiba pe traducatori...ca e clar ca nu avem un cod fiscal al nostru
Sa-i ia naiba pe traducatori...ca e clar ca nu avem un cod fiscal al nostru
Cred că nu am fost explicit în ceea ce am vrut să spun.
Aplicarea regimului special (întrebarea de la pct.4) este opţională.
Dacă se doreşte aplicarea regimului special mai trebuie ca şi vânzătorul bunului să respecte prevederile de la art.152^2 alin.2.
Răspunsul la celelate întrebări cu excepţia celei de la pct.1, depind de cel de la pct.4.
Aplicarea regimului special (întrebarea de la pct.4) este opţională.
Dacă se doreşte aplicarea regimului special mai trebuie ca şi vânzătorul bunului să respecte prevederile de la art.152^2 alin.2.
Răspunsul la celelate întrebări cu excepţia celei de la pct.1, depind de cel de la pct.4.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.