Contabilitate pe mai multe gestiuni

arzoiuc

Contabilitate pe mai multe gestiuni

#1 Mesaj de arzoiuc »

Va rog, daca se poate sa imi spuna cineva cum pot tine contabilitatea pe Saga unei firme care are ca obiect vanzarea de marfuri si are trei magazine.Fiecare magazin isi face receptiile si descarcarea marfurilor sa fie pe fiecare dintre ele.Eu nu am gasit in setari cum sa fac pentru fiecare gestiune in parte. Va multumesc

septimiuv

Re: Contabilitate pe mai multe gestiuni

#2 Mesaj de septimiuv »

vezi ca pe site sunt niste tutoriale, uita-te la ele!
citeste manualul de utilizare!

arzoiuc

#3 Mesaj de arzoiuc »

Daca gaseam raspunsul in manualul de utilizare crezi ca imi mai pierdeam timpul pe forum? Probabil acum lucram.

tudorachea

#4 Mesaj de tudorachea »

Citez chiar din manual, ca să mai pierzi vremea:
"Cazul 1 - societatea utilizează numai partea de contabilitate şi s-a bifat evaluarea pe gestiuni distincte (optiune valabilă numai pentru gestiuni global-valorice): Intrarea/ieşirea de bunuri va fi departajată în funcţie de conturile analitice de marfa la intrări sau de venituri la ieşiri."
Dacă totuşi mai deschizi manualul, găseşti acolo o poză foarte sugestivă cu 3 gestiuni global-valorice configurate.

arzoiuc

#5 Mesaj de arzoiuc »

Multumesc de sfaturi care sunt foarte utile.Sper sa ma pot descurca.

putanug

#6 Mesaj de putanug »

buna seara,
la o societate cu 4 gestiuni (magazin alimentar cu amanuntul) distincte stiu ca trebuie sa configurez toate gestiunile ca fiind global-valorice, dar am urmatoarele intrebari:
- daca atunci cand introduc marfa, o introduc la "nedefinit", as vrea sa vad totusi un istoric al marfii respective, de ex. intr-o perioada s-a vandut cu un pret, apoi cu alt pret - am nevoie de un astfel de istoric - (as putea sa definesc gestiuni cantitativ-valorice la pret de vanzare? daca da, se poate face descarcarea cu K, sau se poate scoate raport de gestiune?)
- la definiri "tipuri de articole/servicii" 01 Marfuri eu trec analitice 371.01, 378.01, 4428.01,607.01,707.01, definesc doar sus acolo la 1? sau mai creez dupa pozitia 19 iar - Marfuri 371.02.............. apoi Marfuri 371.03,378.03, 4428.03...............apoi Marfuri 371.04, 378.04.....si tot asa pt.fiecare gestiune?
- se mai fac si avize intre magazine, in aces caz fac transfer? merge in gestiune global - valorica?

tare bine mi-ar veni cu gestiuni cantitativ - valorice (bifat pret vanzare) pentru ca memoreaza denumirea produselor (ajuta la intocmirea NIR) OARE MERGE?

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Daca doresti sa ai o evidenta pe produs, acea nu se mai numeste global-valoric, ci cantitativ valoric.
De altfel, denumirile o data introduse in facutirile urmatoare se recunosc. Ex: daca introduc "consumabil", la urmatoarea factura daca scriu "cons" automat imi apare si "consumabil", asta daca nu este un alt cuvant care sa fie mai "aprope" textul "cons".
Daca lucrezi cantitativ-valoric, numai ai cum sa lucrezi dupa "K" (cel putin nu stiu cum s-ar putea).
Daca doresti sa lucrezi cantitativ-valoric atunci nu trebuie sa creezi mai multe tipuri de marfuri, ci sa creezi mai multe gestiuni cantitativ-valorice la pret de vanzare.

putanug

#8 Mesaj de putanug »

Multumesc, am creat gestiuni global -valorice; mai am alta intrebare : in birou sunt 3 calculatoare (1 server si 2 statii), fetele de la statii opereaza in gestiuni global valorice diferite; exista vreo "setare", ceva.... astfel incat la fiecare statie sa se opereze o gestiune anume? persoana care opereaza la statia 2 (introduce facturile de la gest.2) sa nu se incurce cu persoana care opereaza la statia 3 (unde se introduc gestiunile 3,4,5).....sper sa ma fi facut inteleasa (pe fiecare statie sa apara doar anumite gestiuni global-valorice).
Si mai am o intrebare legata de incasarile zilnice; sunt 4 gestiuni cu incasari in numerar, pos prin banca si tichete masa (este o alimentara); introduc incasarile in iesiri, am creat clientii : NUMERAR, POS, TICHETE, asa......sa inteleg ca un Z zilnic va avea 3 pozitii in partea de sus a programului?

Problema la ambele intrebari este ca la introducerea actelor (intrari-NIR si iesiri Z) nu pot "aplica un filtru" pe gestiuni.

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

va pot ajuta partial..
pentru fiecare utilizator care intra in programul Saga creati un user(nulele persoanei) si o parola, apoi setati drepturi pt fiecare, de ex are voie doar sa introduca date va modifice sau sa le valideze (dar sa nu le poata sterge decat un admin ca sa vedeti ce probleme sunt). Deasemenea le puteti da drepturi pe ce module sa lucreze, de ex nu le dati voie sa vada salariile sau balata de verificare si le lasati acces doar ce e de interes pentru operare.

crearea de useri, va ajuta la verificarea ulterioara a unor operatii efectuate(ca sa puteti afla cine a introdus, modificat etc un document).

Din pacate nu puteti aloca un user sa lucreze doar cu o anumita gestiune, aceasta trebuie sa o faca fiecare cu atentie cand aleg gestiunea cu care lucreaza.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

putanug

#10 Mesaj de putanug »

Buna seara !

Revin cu societatea mea cu 4 gestiuni global - valorice; am 3 intrebari:
1. ce centralizator lunar pot scoate sa pot pentru a verifica cele 4 gestiuni global-valorice? 1.1. situatii aprovizionari - nu se poate,
1.2. registru-jurnal (intrari) imi da toate facturile
vreau sa verific lunar facturile introduse de operatoare printr-un centralizator, ceva de genul : cap de tabel 401,4426,371 378 4428 val.amanunt
2. se pot lista NIR-uri cumulate pe o zi (de ex. 03.01.2012) doar de la gest.2, nu toate cele 4 gestiuni?
3. as vrea sa scot NIR portret (imprimanta bineinteles ca-i setata A4 portret), dar la NIR cu amanuntul programul le scoate implicit Landscape;

Multumesc !

herganiec

#11 Mesaj de herganiec »

1. eventual fisa de cont 371.1 371.2... cu <cumulare pe document>
2. nu se poate separat gestiuni
3. daca ar fi o receptie doar de materii prime sau consumabile programul listeaza pe A4 portrait, daca e cu amanunt face pe lanscape pt ca nu ar incapea altfel.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns