setari export si taxare inversa
setari export si taxare inversa
Am preluat de curand o firma care prelucr lemn si face export prin comision.Analizand documentele mai exact deconturile anterioare in baza carora s-au facut rambursari de tva concluzionez ca nu inteleg eu ceva.La iesiri export pun la tip factura S si LA COTA tva O si apare corect in decont la rd8.Taxarea inversa de la cumparare ei o bagau in decont la rd11"Regularizari tva colect"????? si la rd 15 corect.Taxarea inversa de la cumparari nu ar trebui sa apara la rd4(furnizorii sunt din RO)????
Taxarea inversa de la cumparare ei o bagau in decont la rd11"Regularizari tva colect"????? si la rd 15 corect.Taxarea inversa de la cumparari nu ar trebui sa apara la rd4(furnizorii sunt din RO)????
Taxarea inversa apare in decontul de TVA la Rd.4 si concomitent Rd. 15, adica se preiau sumel din jurnale de TVA astfel :
- din Jurnalul de cumparari referintele 25-26
- din Jurnalul de vinzari referintele 10-11
Taxarea inversa apare in decontul de TVA la Rd.4 si concomitent Rd. 15, adica se preiau sumel din jurnale de TVA astfel :
- din Jurnalul de cumparari referintele 25-26
- din Jurnalul de vinzari referintele 10-11
Multumes casa gandeam si eu dar m-a contrariat faptul ca sunt o firma mare ,cu CA mare, cu rambursari tva lunar si primesc de la FINANTE 2 luni consecutiv amenda pt aceeasi eroare "preluare sold tva solicitat la ramb in dec lunii urmatoare"dar de modul de reflectare in decont a taxarii inverse NIMIC.Randurile de regularizari sunt lunar incarcate cu miliarde dar nu se observa ca nu e locul lor acolo..........
-
raspuns
citeste instructiunile de copletare la declaratia 300 si o sa vezi ca se specifica ca taxarea inversa se trece la randul 4 pentru cei care aplica masurile simplifcate si la randul 15.