calcul spor vechime

ciobanua

calcul spor vechime

#1 Mesaj de ciobanua »

Am incercat sa fac salariile ca si pana acum, cu sporul de vechime, dar s-a intamplat un lucru ciudat la sporurile permanente:
Ex: la un salariu de baza 800
spor vechime 25% 200
TOTAL brut realizat 1000 ron
Ciudat este ca apare afisat la sporurile permanente atat in statul de plata cat si in fluturas suma de 250 ron ca si cum s-ar calcula sporul la total brut realizat.
Va rog lamuriri...sunt blocata.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Paşi de urmat:
-Intri la Administrare - Configurare Salarii
-Alegi pagina Sporuri
-În acel ecran ai posibilitatea să editezi 20 de sporuri permanente
Pentru definirea sporului de vechime trebuie să procedezi astfel:
- la cod 01 - modifici denumirea din :Spor 01 în Spor vechime 25%
- la procent pui 25
- bifezi caseta de validare Sal.de baza şi cea de la bază şomaj

Pentru a adăuga un alt spor care se aplică la încadrare+spor vechime, presupunând că-l vei defini pe cod 02:
- denumirea: din Spor 02 în ceea ce doreşti (denumirea sporului)
- procentul sporului
- se bifează la sal.de bază şi la 01, acest lucru însemnând că sporul pe care l-ai definit se va aplica asupra salariului de bază+sporul definit la cod 01
- dacă sporul astfel definit face parte din salariul de bază brut, se va bifa şi la bază şomaj

Ulterior definirii şi configurării sporurilor cu caracter permanent în fereastra de configurare a salariilor - pagina Sporuri, se vor atribui sporurile astfel definite, fiecărui salariat.
Pentru a acorda unui salariat, sporurile definite anterior, trebuie intrat pe Fişiere-Salariaţi
Te poziţionezi pe salariatul căruia doreşti să-i acorzi sporul astfel definit şi apeşi butonul Sporuri permanente.
În fereastra care va apare "Sporuri permanete" - apeşi adaug şi din lista afişată alegi sporul pe care l-ai definit anterior.
Atenţie! În listă sporurile sunt ordonate după denumirea lor şi nu după cod.
După alegerea acestuia vei vedea că la procent va fi completată valoarea definită anterior. Salvezi şi apoi poţi verifica în statul de plată cum îţi face calculele. Dacă deja ai statul de plată întocmit, este recomandat să apeşi butonul Actualizare date, în ecranul State salarii.

Succes.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tomam01

salarii

#3 Mesaj de tomam01 »

Va rog sa-mi spuneti daca sporul de vechime se acorda la concediul de odihna ?
mt : :

militarul267

#4 Mesaj de militarul267 »

la co nu se calculeaza sp vechime
concediul de odihna sa calc. media veniturilor pe ultimele 3 luni care include si sp permanente raportatate la zile imultit cu nr de zile de co

raducanus

Re: calcul spor vechime

#5 Mesaj de raducanus »

Am incercat sa fac salariile ca si pana acum, cu sporul de vechime, dar s-a intamplat un lucru ciudat la sporurile permanente

Am aceeasi problema
in oct, pentru spor vechime am bifat sa aplice la sal lucrat, si era ok, calcula pentru sal incadrare minus CO, CM,
in nov, in aceleasi conditii, aplica procentul la tot ce gaseste in brut, inclusiv la orele de noapte.
Help

raducanus

#6 Mesaj de raducanus »

revin, ce se intampla cu sporul de vechime, se datoreaza si pentru perioadele de CO?

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Da. Se achită şi pentru CO.
Codul muncii:
ART. 145
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mica decât salariul de baza, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevăzute în contractul individual de munca.

raducanus

#8 Mesaj de raducanus »

tomac scrie:Da. Se achită şi pentru CO.
Codul muncii:
ART. 145
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mica decât salariul de baza, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevăzute în contractul individual de munca.

intrebarea era la ce baza aplic sporul de vechime?
pt ca il calculeaza si la orele de noapte, si la sumele cuvenite pt CO.

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

raducanus scrie:
tomac scrie:Da. Se achită şi pentru CO.
Codul muncii:
ART. 145

intrebarea era la ce baza aplic sporul de vechime?
pt ca il calculeaza si la orele de noapte, si la sumele cuvenite pt CO.
La tot, e ok.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

album789

#10 Mesaj de album789 »

stie cineva daca vechimea intra la calculul pensiei?

ilicio895

#11 Mesaj de ilicio895 »

Intra. daca verifici modul de calcul al CAS-ului o sa vezi ca se calculeaza la total drepturi realizate. In consecinta in fisa de calculde la CAS se regasesc si sporurile la salariul.
Corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva linia dintre normalitate si nebunie devine tot mai subtire?

stefanv

#12 Mesaj de stefanv »

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
-am dat spor vechime la salariati si am creat cate un cod pt. cele 5 tipuri de sp.vechime
-am bifat "sal.de baza","sal.af.timp.lucrat","co" si "intra in baza calc.somaj" pt.cele 5 tipuri (5%....25%)
Am dat actualizare salarii si cand ma uit in stat vad ca in total venituri salariale nu sunt incluse si sporurile permanente,implicit nu sunt calculate contributiile societatii si la sporuri.Pt salariat calculeaza corect.
Nu inteleg unde gresesc.Cu stima, Violeta

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Ceva nu e în regulă. La mine se calculează la total brut.
Iata cum am setat eu:
- am creat în Administrare - Configurare societăţi - Sporuri permanente un singur spor numit "Vechime" fără niciun procent
- am bifat numai la Salar de bază, CO şi Intrăîn baza de calcul pentru contribuţia de şomaj

La Fişiere - Salariaţi, m-am poziţionat pe fiecare salariat şi am apăsat butonul Sporuri permanente. Am dat adaug şi am adăugat acel spor - "Vechime". AIci am setat procentul pentru fiecare salariat în parte.

La Operaţii - State salarii - am generat statul de plată şi e ok.
Ultima oară modificat Lun Aug 13, 2007 12:07 pm de către tomac, modificat 1 dată în total.

stefanv

#14 Mesaj de stefanv »

Multumesc, Tomac,am sters statul si l-am facut din nou.Nu se actualizau datele.Violetta

stanr681

#15 Mesaj de stanr681 »

O intrebare: daca firma acorda 25% spor de fidelitate pentru o parte din angajati, ce anume se bifeaza la sporuri? Eu am bifat doar total salariu si am o banuiala ca am facut o mare prostie.

Scrie răspuns