Incepand cu 1 iulie, se limiteaza dreptul de deducere ??
Re: Incepand cu 1 iulie, se limiteaza dreptul de deducere ??
Deductibilă. La acele categorii se permite utilizarea ocazională și în alte scopuri decât cel al activității economice. Mai exact, nu e nevoie să facă dovada utilizării exclusive în scopul activității economice.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Am inteles, multumesc!
Mai complicat cand exista un parc auto, si cand parte din masini sunt utilizate exclusiv pentru activitate, iar alta parte cu folosinta mixta..atunci nu-mi dau seama daca se pot evidentia diferit cheltuiala si tva-ul fara analiticele ..sau se poate ?
Buna ziua!
As dori si eu un sfat...sau mai bine zis o confirmare a ceea ce sustin eu...
O firma are 2 autoturisme pentru utilizare (specific faptul ca nu sunt utilizate strict pentru activitatea firmei, ele se mai folosesc si in scop personal de catre patron).Un autoturism are un contract de comodat si un altul este cumparat pe firma (este al frmei).
Asadar incepand din 01.07.2012 cheltuielile, respectiv TVA-ul cu reparatiile nu se pot deduce 100 % deoarece nu se poate demonstra ca se folosesc strict in interes de serviciu, ci doar 50%, INDIFERENT ca masina este a firmei sau cu contract de comodat! GRESESC?!
Va multumesc,
O zi placuta...
As dori si eu un sfat...sau mai bine zis o confirmare a ceea ce sustin eu...
O firma are 2 autoturisme pentru utilizare (specific faptul ca nu sunt utilizate strict pentru activitatea firmei, ele se mai folosesc si in scop personal de catre patron).Un autoturism are un contract de comodat si un altul este cumparat pe firma (este al frmei).
Asadar incepand din 01.07.2012 cheltuielile, respectiv TVA-ul cu reparatiile nu se pot deduce 100 % deoarece nu se poate demonstra ca se folosesc strict in interes de serviciu, ci doar 50%, INDIFERENT ca masina este a firmei sau cu contract de comodat! GRESESC?!
Va multumesc,
O zi placuta...
- fagarasa176
E corect
PS: se deduc tot 50% inclusiv taxa pod, rca, casco, rovignieta, etc, tot ce tine de masina
PS: se deduc tot 50% inclusiv taxa pod, rca, casco, rovignieta, etc, tot ce tine de masina
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- balteanuc692
PSS: in afara de amortizarea fiscala care se deduce in totalitate 

- fagarasa176
PSST: corect 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Buna ziua...din nou!
Sa stiti ca m-am impotmolit la inregistrarea facturii de reparatii cu 50 % deductibil! Factura este din decembrie 2012!
Am o factura in valoare de 1.240 lei din care 1.000 (600 piese de schimb si 400 manopera) si TVA 240 lei. Firma noastra este si ea platitoare de tva.
Ca sa inregistrez corect factura in ecranul intrari? sa aleg P ("fara drept de deducere (partial)") si in partea de jos "N50"? sau sa las ca o factura normala si doar in partea de jos sa aleg "N50" ?! Trebuie sa fac analitice la 3024. 6024 si 628 adica 3024.NED si 628.NED si la 6024.NED
Ma puteti ajuta?!
Sa stiti ca m-am impotmolit la inregistrarea facturii de reparatii cu 50 % deductibil! Factura este din decembrie 2012!
Am o factura in valoare de 1.240 lei din care 1.000 (600 piese de schimb si 400 manopera) si TVA 240 lei. Firma noastra este si ea platitoare de tva.
Ca sa inregistrez corect factura in ecranul intrari? sa aleg P ("fara drept de deducere (partial)") si in partea de jos "N50"? sau sa las ca o factura normala si doar in partea de jos sa aleg "N50" ?! Trebuie sa fac analitice la 3024. 6024 si 628 adica 3024.NED si 628.NED si la 6024.NED
Ma puteti ajuta?!
doar in partea de jos alegeti 50%. restul normal.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Buna seara
Deci daca o masina a firmei e utilizat si in scop propriu administratorului sau angajatilor, nu numai cheltuiala de combustibil si TVA-ul e 50% nedeductibil ...ci orisice alta chetuiala? Inclusiv reparatiile, piese, tot?
Multumesc
Deci daca o masina a firmei e utilizat si in scop propriu administratorului sau angajatilor, nu numai cheltuiala de combustibil si TVA-ul e 50% nedeductibil ...ci orisice alta chetuiala? Inclusiv reparatiile, piese, tot?

Multumesc
- balteanuc692
Da. Si amortizarea e deductibila in limita a 1500 lei, daca e autoturism.
-
Multumesc, mai bine foi de parcurs atunci,..