In luna noiembrie depun cerere pentru inregistrare in scopuri de TVA, nesolutionata pana in prezent.
Acum vreau sa depun cererea pentru inscriere in ROI, dar mi se spune ca nu pot decat dupa obtinerea deciziei de inregistrare in scopuri de tva.
Eu siam ca,
Bun, deci am pierdut trenul pentru ca nu am depus 095 odata cu 010 prin care solicitam inregistrarea in scopuri de TVA?Contribuabilii care solicită înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153.1 din Codul fiscal şi care intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare de natura celor prevăzute la art. 158.2 alin. (1) din Codul fiscal trebuie să solicite înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari odată cu solicitarea înregistrării în scopuri de TVA.
Înregistrarea în Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte începând cu data comunicării deciziei privind înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari, potrivit art. 45 din Codul de procedură fiscală.
În cazul persoanelor impozabile pentru care legea prevede că înregistrarea în scopuri de TVA potrivit art. 153 din Codul fiscal devine valabilă cu data de 1 a lunii următoare depunerii cererii de înregistrare, înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari operează cu data comunicării deciziei, dar nu înainte de data înregistrării în scopuri de TVA.