registrul de incasari si plati pentru platitorii de tva??
registrul de incasari si plati pentru platitorii de tva??
va rog frumos sa-mi spuneti cum este corect sa se inregistreze incasarile si platile unui PFA platitor de TVA, in registrul de incasari si plati ? Desi pare destul de greoi de realizat eu stiu ca acestea inregistreaza la valoarea fara tva. Adica daca se face o plata a unei facturi de 100 de lei fara tva ( 119 cu tva) in registru se inregistreaza la plati 100 lei. Este dificil, dar asa este prevazut in normele de comletare a registrului de incasari si plati ( conform nomenclatorului de tipizate). Am lucrat odata un PFA care avea activitate de comert cu amanuntul si facea plati fractionate la termen ( nu la data facturarii) catre furnizorii de marfa ceea ce era un calvar pt ca trebuia la fiecare chitanta trebuia sa extrag tva-ul din suma platita. Ce parere aveti? Am vazut ca programul dvs. face inregistreaza platile integral ( cum mi se pare si mie normal sa fie) dar ar putea aparea probleme la un eventual control pt ca nu se respecta instructiunile de completare a registrului de incasari si plati?
Daca ati completat cotele de TVA, in ecranul "Configurare", atunci cind veti intra la "Casa/Banca/Deconturi" va va aparea o coloana "Din care TVA" si in care veti inscrie suma TVA din plata.
Asa va aparea corect la Registrul Jurnal de Incasari si Plati, valoarea fara TVA.
Asa va aparea corect la Registrul Jurnal de Incasari si Plati, valoarea fara TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: registrul de incasari si plati pentru platitorii de tva?
Va rog sa-mi spuneti si mie daca registrul de incasari si plati se mai poate completa cu valoarea totala lunara adica total incasri in luna si totala plati in luna.
Sper ca bancile sa agreeze asta ptr ca nu mi se pare ok sa mai stau sa completez fiecare plata si incasare in parte atata timp cat le am in progrem si le pot lista de acolo.
Multumesc
Sper ca bancile sa agreeze asta ptr ca nu mi se pare ok sa mai stau sa completez fiecare plata si incasare in parte atata timp cat le am in progrem si le pot lista de acolo.
Multumesc
-
http://discutii.mfinante.ro/static/10/M ... 122012.pdf
pagina 13-14, momentan este doar un proiect. Dar cred ca exista si pana acum varianta mentionata de dumneavoastraa.
pagina 13-14, momentan este doar un proiect. Dar cred ca exista si pana acum varianta mentionata de dumneavoastraa.
-
Eu stiu ca exista specificat in legea din 2004. Gresesc?
Extras OMFP 1040/2004:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 40&start=0
sau
https://docs.google.com/document/pub?id ... cD2FA375H8
Se poate vizualiza in intregime aici:REGISTRUL-JURNAL DE ÎNCASĂRI ŞI PLĂŢI
(cod 14-1-1/b)
În condiţiile conducerii evidenţei contabile în partidă simplă cu ajutorul tehnicii de calcul, fiecare operaţiune economico-financiară se va înregistra în ordine cronologică, în funcţie de data de întocmire sau de intrare a documentelor. În această situaţie Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se editează lunar, iar paginile vor fi numerotate pe măsura editării lor.
Registrul-jurnal de încasări şi plăţi parafat şi înregistrat la organul fiscal teritorial va fi completat lunar, prin preluarea totalului sumelor din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi obţinut cu ajutorul tehnicii de calcul.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 40&start=0
sau
https://docs.google.com/document/pub?id ... cD2FA375H8
-
Multumesc mult.
Mai am o intrebare:
PFA-ul e platitor de tva. Plata la trimestru a tva-ului si a impozitului se evidentiaza in RIP?
Mai am o intrebare:
PFA-ul e platitor de tva. Plata la trimestru a tva-ului si a impozitului se evidentiaza in RIP?
Da, la cod 006 nedeductibil.
-
Asa am facut, apar acolo si la calculul impozitului le trece la nedeductibil, numai ca de la banca considera ca totalul RIP este venitul impozabil
si nu inteleg de ce am alta suma la calcul ....

Pai atunci ar fi bine ca cei de la banca sa se documenteze mai bine dpdv legislativ.
Daca faci o achiztie de mijloc fix (de ex: un utilaj), achizitia va fi nedeductibila, si doar amortizarea va fi deductibila.
Daca faci o achiztie de mijloc fix (de ex: un utilaj), achizitia va fi nedeductibila, si doar amortizarea va fi deductibila.
la un PFA , platitor de tva , inregistrarea venitului la incasare , este preluat in registrul de incasari toata suma cu TVA. la plati este corect dar la incasari nu este fara tva, este total factura. se denatureaza venitul.
unde gresesc. multumesc anticipat
unde gresesc. multumesc anticipat
La emiterea facturii apare TVA-ul (adica "TVA%" cu "24" si "TVA" cu contravaloare TVA-ului)? La mine se genereaza corect RJIP.