am si eu o problema,va rog mult daca piteti sa ma ajutati
am vandut marfa unui client din vama,unde s-a gasit lipsa la cantar si factura de vanzare prima data s-a facut pe valoarea din factura din intrare si acum am facut storn la diferenta constata in vama,va rog ce inregistrari trebuiesc facute la lipsa de inventar eu stiu ca se face:
%=371
378
4428
607
462=4427
dar in saga la iesiri,nu stiu cum sa o introduc ca imi da 4427 pe credit cu minus cand fac storn
storn factura de vanzare marfa
Nota contabilă arătată de tine corespunde unei descărcări de gestiune clasice în cazul comerţului cu amănuntul.
În cazul în care ai o astfel de situaţie, cum descrii tu emiţi o factură de stornare către clientul respectiv, factură ce va înregistra 4111=707 şi 4427 în roşu.
Problema diferenţelor se va pune apoi la descărcarea gestiunii.
Minusul se va înregistra 607=371 şi 635=4426 (se pierde dreptul de deducere) sau 635=4427 după cum susţin alţi colegi, cu observaţia că minusurile neimputabile, inclusiv TVA aferent acestora, sunt cheltuieli nedeductibile.
În cazul în care ai o astfel de situaţie, cum descrii tu emiţi o factură de stornare către clientul respectiv, factură ce va înregistra 4111=707 şi 4427 în roşu.
Problema diferenţelor se va pune apoi la descărcarea gestiunii.
Minusul se va înregistra 607=371 şi 635=4426 (se pierde dreptul de deducere) sau 635=4427 după cum susţin alţi colegi, cu observaţia că minusurile neimputabile, inclusiv TVA aferent acestora, sunt cheltuieli nedeductibile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.