TVA la incasare

Scrie răspuns
balazse

Re: TVA la incasare

#121 Mesaj de balazse »

tudorachea scrie:Nu, în nici un caz la ieşiri. Când introduc vânzările către persoane fizice (la magazin alimentar, de exemplu), ar trebui să debifez într-una când operez Z-urile.
Nu este chiar asa, o data cu vers.411 s-a introdus ca la "iesiri" daca alegi la tip "B" sau "T" atunci se debifeaza automat, doar pentru facturi ramane bifat, unde poti alege, adica da nu doresti apesi pe "space" si debifezi, nu trebuie sa apesi manual ca sa debifezi.

promovest96

#122 Mesaj de promovest96 »

Tot legat de acest TVA cred ca e si problema mea...in ianuarie am o chitanta de 300 lei iar pe chitanta scrie:
-decontare fact retur din 2012 de -50 lei
-decontare fact marfa din 2013 de 350 ron
Total incasat 300 ron.
Cand operez chitanta in reg de casa, decontez la DETALII fact de 350 lei si cea de -50 lei.
Vreau sa spun cu aceasta chitanta soldul pe client devine ZERO.

Cand merg la SITUATII CLIENTI si vreau sa listez TIPARIRE FACTURI NEINCASATE, am sold contabil zero, e adevarat, dar inca vad acolo factura de retur, mai sus.
In partea de jos a ecranului de la SIT CLIENTI a clientului respectiv, unde vad chitantele, pe chitanta aceasta o vad in 2 randuri, odata cu 350 ron si inca odata cu -50 ron si aceasta e cu rosu.....asta imi si apare ca si nedecontata cand imi listez FACTURILE NEINCASATE.

Cum fac sa nu mai vad aici factura de retur daca clientul a platit mai putin cu cv ei si a dus soldul pe zero?

Multumesc!

PS: mentionz ca am incercat sa "imperechez" in acest ecran fact de retur cu fact de marfa dar nu mai vad in partea de jos restul de 50 ron din factura....doar in partea de sus a ecranului vad factura de retur....si vreau sa stiu cum fac pe viitor cand am chitante care imi deconteaza 1 factura de retur si una de plus...

balazse

#123 Mesaj de balazse »

Factura de retur de -50 de lei asociezi cu factura de 350 lei, dupa care inregistrezi incasarea.

gaalo

#124 Mesaj de gaalo »

Beneficiarul aplică sistemul......................Furnizorul aplică sistemul................TVA se deduce la plata facturii
„TVA la încasare”..................................„TVA la încasare”

Beneficiarul aplică sistemul....................Furnizorul nu aplică sistemul..............TVA se deduce la plata facturii
„TVA la încasare” ...................................„TVA la încasare”

Beneficiarul nu aplică sistemul....................Furnizorul aplică sistemul ...............TVA se deduce la plata facturii
„TVA la încasare”...................................„TVA la încasare”

Beneficiarul nu aplică sistemul...................Furnizorul nu aplică sistemul..............TVA se deduce la data facturii
„TVA la încasare”................................... „TVA la încasare”
[color=brown]Poate ca banii vorbesc, dar cu auzul nu stau prea bine, pentru ca niciodata nu vin cind ii chem.[/color]

apetrem

#125 Mesaj de apetrem »

Se poate si mai simplu:
Deduc TVA la data facturii, doar daca ambele parti nu aplica sistemul.
Marian Apetre

bitoleanua

#126 Mesaj de bitoleanua »

Buna ziua,

am mai multe facturi de discount de la furnizor. Le-am operat in intrari, le-am asociat cu facturi din ian. Nota contabila e corecta. Diminueaza 4428.TP, dar in jurnalul de cumparari aceste discounturi apar la Total platit, resp. Operatiuni exigibile.
De ce nu se trec la Operatiuni Neexigibile?

ciobanum

#127 Mesaj de ciobanum »

Buna seara, am urmatoarea situatie: bonurile de benzina le inregistrez astfel:
542=5311 avans spre decontare
6022, 4426= 542 inregistrez bonul de benzina
5311=542 restituire avans spre decontare
Bonul de benzina fiind achitat pe loc, ar fi normal ca TVA sa fie deductibil tot in ian, dar in JC nu apare asa, nici daca bifez TVA la incasare, nici daca nu bifez. In sectiune Furnizori am inregistrat ca furnizor ``Decont combustibil``, cu CUI aferent Petrom si la cont am scris 542.
Am bifat N50 si s`a inregistrat corect 6022=4426, dar nu imi apare 4426 cu toata suma.
Cum trebuie sa procedez?
Multumesc

herganiec

#128 Mesaj de herganiec »

bon benzina cu plata prin card.
Imagine
jurnalul de tVA apare asa:
Imagine

bon benzina cu plata pe loc.
Imagine

jurnalul de tVA apare asa:
Imagine
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

ciobanum

#129 Mesaj de ciobanum »

Buna dimineata, multumesc mult colegului ``herganiec`` pentru raspuns. Asa am obtinut si eu in incercarile mele, doar ca in loc de 401 eu am 542. Nu am folosit contul 401 deoarece nu am factura.

balazse

#130 Mesaj de balazse »

Nu ai factura, dar ai bon fiscal pentru acel combustibil, ca urmare il introduci la "intrari".

analiza

#131 Mesaj de analiza »

Buna seara,

stie cineva cum se procedeaza in cazul urmator : firma A a aplicat tva la incasare pina la 01.04.2013, cand a iesit din sistem ( depasire plafon). Pentru achizitiile de la furnizorul B, care nu aplica tva va incasare si caruia A nu-i achitase marfa a inregistrat in 4428TP tva-ul nededus. Acum dupa 1 aprilie ce variante are A ref la deducerea acelui tva ? Il tine in continuare in 4428 TP pina achita si apoi il deduce ( desi nu mai figureaza in sistemul celor care aplica) sau il poate deduce pe principiul ca daca ambii parteneri nu sunt in sistemul celor care aplica tva la incasare, tva-ul se deduce normal pe baza facturii ..inclin sa cred ca prima varianta e cea "corecta" dar nu am gasit in legislatie specificat in clar.

Multumesc,

tomac

#132 Mesaj de tomac »

Îl ține acolo până la plată când îl va deduce efectiv.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns