reglare plusuri si minusuri de l ainventariere

micleac736

reglare plusuri si minusuri de l ainventariere

#1 Mesaj de micleac736 »

Buna ziua,
Va rog s ama ajutati si pe mine, unde inregistrez plusurile si minusurile cantitativ sau cum le inregistrez in Saga?
Eu am inregistrat plusurile la operatii speciale pe incarcari de gestiune si el imi ia 607=371 ceea ce imi afecteaza ct 121, ca si rezultat final.
Am obs ca descarcarea de gest o ia corect 607=371, dar nu intelege el incarcarea de gestiue s ao duca pe 371=607 sau macar 607=371 cu minus.

m-am gandit sa va intreb si pe voi poate nu inregistrez unde trebuie...in operatii- alte operatii cu stocul am 3 tipuri de operatii pe care nu stiu cum sa le folosesc mai exact si corect: INVENTARIERE, OPERATII SPECIALE SI REGLARI DESCARCARE

Explicati-mi si mie va rog ca anul trecut m-am chinuit de am modificat eu in op contabile, am venit pe fiecare produs in parte si am trecut cu minus la incarcari 607=371 -

Ajutai-ma va rog cu un sfat util.

va multumesc anticipat!

Cu stima,
Maria

tomac

Re: reglare plusuri si minusuri de l ainventariere

#2 Mesaj de tomac »

Nota contabilă generată de program este corectă. Nu văd care este problema. Verificați și funcțiunea contului 371.
Conturile de cheltuieli nu își transferă rulajul asupra contului de rezultat ci soldul.
Și, printre altele, există noțiunea de stornare în negru - caz în care nu se poate respecta acea "corelație" despre care vorbiți.
Detalii mai multe găsiți aici: http://www.sagasoftware.ro/?p=87
Oricum, puteți pune bifă la "Înregistrez și transferurile între gestiuni" opțiune disponibilă în pagina "Setări diverse" a ecranului "Configurare societăți". Dacă ați generat notele contabile de închidere de lună devalidați-le și apoi, după bifarea opțiunii, generați-le iarăși.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns