Incerc sa listez din balanta contul 401 respectiv 411 cu analiticele lor, dar nu vad denumirea clientului/furnizorului respectiv, vad doar contul.
Ce as putea face?
Am mai incercat si varianta cu situatie furnizori/clienti, dar situatie clienti nici macar nu o calculeaza.
Pentru a lista balanţă analitică doar pentru 401 şi/sau 4111:
- selectezi tip balanţă - analitică
- introduci în zona "Analitice pentru conturile" - conturile 401 şi/sau 4111
- apeşi Accept.
(Acest mod de listare merge şi dacă se doreşte listarea pentru o clasă - vezi şi în help)
În balanţa afişată pe ecran, din motive tehnice (încadrarea în fereastră), s-a renunţat la afisarea denumirii. Aceasta apare la listarea la imprimantă. Pentru a verifica, apasă butonul tipărire şi alege vizualizare.
Legat de situaţie clienţi - cum adică nu o calculează?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
pur si simplu nu-mi da nici un rezultat cand ii dau situatie clienti, nu se intampla nimic, desi aleg perioada, ii dau situatie generala, ca si la situatie furnizori, dar nu se intampla nimic, ca si cand nu as avea nici o inregistrare.
Se afişează corect situaţia furnizorilor şi clienţilor dacă:
1.Sunt creaţi în Fişiere - Furnizori/Clienţi
2.Intrările şi ieşirile sunt operate prin ecranele de intrări/ieşiri
3.Intrările şi ieşirile operate prin ecranele de intrări/ieşiri sunt validate
Şi sunt validate? La fiecare client/furnizor ai cod distinct?
Nu cumva ai creat clienţi şi ai setat 5311 pe post de analitic, sau ai schimbat din 4111 în 411? Dacă da atunci e clar de ce îţi face figura asta.
Altfel, ar fi bine să trimiţi baza de date la Saga (procedura o găseşti în help) expunându-le problema ta.
Mă cam îndoiesc însă că e chiar aşa.Poate că e o neclaritate la mijloc.
Până acum nu am auzit de la nimeni să aibă această problemă.
Încearcă astfel:
1.Faci OBLIGATORIU o salvare a bazei de date pentru orice eventualitate
2.Ai 2 variante:
a. Intri la Administrare - Configurare societăţi - unde alegi pagina Conturi automate şi schimbi din 4111 contul la clienţi cu 411.
(Aici trebuie să-ţi fac o mică observaţie: scria şi în help că se recomandă lucrul cu sintetice de grad 2.)
De acum vei avea 411 ca rădăcină a analiticelor de la clienţi
b.Intri la Administrare - Întreţinere BD şi selectezi pagina Avansat. Acolo intri la modificare cont contabil şi în caseta din stânga scrii 411 iar în cea din dreapta 4111 şi apeşi Execută. În mod normal ar trebui să-ţi mute tot ceea ce ai în 411 pe 4111.