Concediu medical

munteanc

Concediu medical

#1 Mesaj de munteanc »

Buna,
am un certificat de concediu medical, cod indemnizatie 01., pentru 5 zile. Am reusit sa il operez la salarii, dar as vrea sa stiu ce trebuie sa mai fac in continuare. Plata cum se realizeaza, de unde se deduce ... Trebuie depusa apoi o copie la CNAS impreuna cu declaratiile?

Va rog cat mai multe detalii. Pana acum nu am mai intalnit concedii medicale.

Multumesc

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

concediul il plateste firma salariatului si se deduce din CCI, se depune anexat la declaratia de CCI exemplarul roz al certificatului

lovaszm

#3 Mesaj de lovaszm »

Si eu am 2 concedii medicale:una cod 01 (cred ca o boala obisnuita),si am una cod 08 -sarcina si lauzie.Nu stiu cum sa operez la statul de salarii la concedii medicale la:Suportat din:
-FS
-CCI
-FAAMBP
--BASS

Multumesc.

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

sarcina si lauzie se suporta din cci
la boala obisnuia depinde de numarul de salariati si de numarul de zile de concediu

lovaszm

#5 Mesaj de lovaszm »

Multumesc pentru asa raspuns prompt.Vin cu complectare:primul certificat medical cod 01 - 5 zile,boala nu imi dau seama pt. ca scrie doar cod diagnostic 751 (care de altfel nu stiu ce inseamna?-apropo unde pot sa gasesc "traducerea" acestor codificari).,si societatea are 3 angajati.

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

concediu de boala se suporta din FS

lovaszm

#7 Mesaj de lovaszm »

As dori sa stiu din ce fond se suporta concediu medical cod 09-ingrijire copil bolnav pana la 7 ani.Multumesc.

baciul

cm cod 09

#8 Mesaj de baciul »

concediu ingrijire copil bolnav se suporta din cci integral si este 85% din media pe 6 luni

cu stima
baciul

danilevicis

#9 Mesaj de danilevicis »

Buna ziua,
voi posta aici, pt a nu mai initia un topic nou:
am o angajata care s-a operat si a are concediu medical incepand din 12 martie 2007 pana in prezent. primele 5 zile le am pus din FS, iar in continuare celelalte din CCI. Mai putin primele, care au cod 06, restul sunt 01, boala obisnuita. ultimul certificat are in coltul stanga jos, viza (stampila) medicului expert al casei de pensii. nu este vorba de accident de munca. vroiam sa va intreb daca incepand cu acest certificat trebuie sa il trec ca suportat din BASS sau sa il las din CCI? daca trebuie sa pun BASS, il depun la casa de pensii sau la casa de sanatate?
incepand cu 01 mai 2007 am pus si bifele fara somaj si fara impozit. este bine asa?
multumesc celor care ma vor ajuta cu niste raspunsuri.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Fiind cod 01 se suportă din CCI. Probabil că are concediu medical pe o perioadă de peste 90 de zile calendaristice de aceea are nevoie de avizul medicului expert.
Se va depune la casa de asigurări de sănătate ca orice concediu medical normal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

danilevicis

#11 Mesaj de danilevicis »

Mersi dragutule pt raspunsurile tale la obiect
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

danilevicis

#12 Mesaj de danilevicis »

referitor la cum genereaza saga baza de calcul a concediilor medicale
recunosc ca, primind de la saga calculul c.m.-le "mura-n gura", nu m-a mai interesat sa cunosc metodologia de calcul din lege.
am o angajata in cm de cateva luni bune, pt care fac dosar de recuperare. cm imi sunt verificate si recent m au intrebat referitor la baza de calcul a unui certificat medical.
concret, in luna martie, am avut o baza de calcul de 3000/127 zile =24.1935 cu 75% = 18.1451 rezulta 10 zile cu 181 lei din fnuass.
acum, in luna iunie, daca ma pozitionez cu mausul pe certificatul respectiv din luna mai imi apare baza de calcul 2000/81 zile =24.1935 cu 75% 18.1451
doresc sa va intreb de ce aceasta diferenta?
si de ce , daca fac verificarea 24.1935*127 imi da 3073 si nu 3000? iar 24.1935 * 81= 1960 ?
am observat ca, cu cat inainteaza concediile medicale imi scade baza de calcul.
va rog sa nu va suparati pe mine si sa ma iertati daca nu cunosc problema prea bine.

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Ceva nu e în regulă. Am verificat şi eu la 2 firme şi imi dă bine şi media şi nici nu mi se schimbă baza de calcul.
Trebuie atenţie în sensul că dacă intră în CM de la o anumită dată şi are continuitate la concedii, fără întrerupere, atunci baza este aceiaşi şi se va folosi aceiaşi medie, altfel apar astfel de distorsiuni.
Spre exemplu intră în 01/03/2007 în CM şi are CM continuu, fără întrerupere pînă pe 30/04/2007, atunci se va folosi pentru toată perioada aceiaşi bază de calcul şi medie zilnică, nu se va recalcula în aprilie.

danilevicis

#14 Mesaj de danilevicis »

tomac, te rog sa te uiti la link ul asta, ca am facut captura la fereastra mea de concedii ca sa vezi ca, desi se pastreaza aceiasi baza de calcul mereu in fereastra, pe liniile de concedii difera, ba mai mult, la data respectiva baza de calcul era mai mare, pt ca eu am copiat o pe hartia certificatului la momentul respectiv
Imagine

Imagine

tomac

#15 Mesaj de tomac »

M-am uitat. În imaginea capturasgasw0.jpg am văzut că două luni (09/2006 şi 10/2006) nu au valori completate. Nu este posibil ca tu să le fi completat manual? Şi de acolo diferenţa de bază de calcul. Dacă ai completat baza de calcul pentru cele 2 luni, manual, atunci e explicabil de ce acum afisează alte valori. Pentru a afişa corect recompletezi datele pentru cele 2 luni. Altfel calculul 2000/81 este corect.
O observaţie ar fi:
Din momentul în care ai început cu o indemnizaţie şi nu ai întreruperi (cum am văzut că e şi aici), trebuie utilizată aceiaşi medie zilnică. Aceasta nu trebuia schimbată.Ai început cu 24,1935 trebuia să continui cu ea dacă era calculată corect.

Scrie răspuns