Situatie Furnizori - Reglare avansuri/stornari

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
iliovicid105

Situatie Furnizori - Reglare avansuri/stornari

#1 Mesaj de iliovicid105 »

Va rog sa ma ajutati in legatura cu Reglarea Avansurilor/Stornari din ecranul Situatie Furnizori.
Am dat Verificare la un furnizor cu care n-am mai avut operatiuni din 2011, zilele astea primind o noua factura de la el...

Cu stupoare am primit un mesaj de eroare pentru o plata prin banca din sept. 2011 la furnizorul respectiv, si intrebarea "Stergem Corelatiile?".

Am fost de acord cu acea stergere de corelatii, si apoi am reglat situatia din butonul Reglare Avansuri... prin bifarea facturilor. Astfel am reusit sa reglez situatia.

Cu toate ca in cursul acestor reglari nu am fost atentionat deloc ca "Data documentului este precedeanta ultimei inchideri contabile...", totusi ma tem sa nu se fi denaturat situatiile contabile (Balante, Registru Jurnal, Bilant).
Situatia furnizorului respectiv este corecta, inca din dec. 2011 s-au inchis toate facturile lui, soldul final era (si este) zero, dar totusi ma tem de implicatiile operatiunilor de reglare.

Va multumesc anticipat ptr. ajutor.

tomac

Re: Situatie Furnizori - Reglare avansuri/stornari

#2 Mesaj de tomac »

Reglările nu au nici o implicație asupra înregistrărilor contabile, ștergerea corelațiilor logice dintre facturi și plăți nu duce la ștergerea nici unor înregistrări contabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

iliovicid105

Re: Situatie Furnizori - Reglare avansuri/stornari

#3 Mesaj de iliovicid105 »

Multumesc mult ptr. raspuns, Tomac.

O zi buna tuturor!

Scrie răspuns