import cota TVA 9%

comand279

import cota TVA 9%

#1 Mesaj de comand279 »

sunt un nou utilizator al acestui program si nu reusesc sa dau de cap la urm problema:

am un import de carti cu tva 9%, la introducerea detaliilor pun cota de 9% la tva, imi calculeaza corect tva dar in jurnal il trece la bunuri destinate revanzarii cu 19% in loc de 9%. Poate gresesc eu ceva...asa ca va rog sa ma ajutati. As vrea sa modific contul implicit 462 cu 462.02 dar nu gasesc unde sa fac asta desi in help scrie ca ar exista o asemenea optiune in antet.

O alta problema la acest import este ca vreau sa asociez o factura in lei de prestari servicii in vama + TVA 19%(agetaps), astfel incat pretul de intrare sa fie format din pretul furnizorului extern+cheltuieli accesorii (cum e aceasta factura de prestari servicii DVI).

iar nota contabila de final sa fie

371=401 furn extern
4426=462.02 9%

% =401 furn intern
371
4426 19%

Am incercat sa introduc factura de la agetaps in facturi asociate dar nu mi-o duce in jurnalul de cumparari iar tva-ul il inregistreaza 4426=462 la fel ca tva aferent importului.

Ma gandesc ca ceva imi scapa mie...

Va multumesc anticipat.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Trimite şi pe mail la Saga aceste probleme. Nu îţi scapă nimic. Începând cu 2007, refăcându-se ecranele de intrări nu se mai poate seta contul pentru TVA, iar helpul e scris în 2006. Se va actualiza şi partea de help în perioada următoare, cât de curând.
Pentru a pune corect astfel de situaţii, cu cote combinate de TVA va trebui o modificare de program.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

comand279

#3 Mesaj de comand279 »

ok, multumesc ptr promtitudine Tomac.

Scrie răspuns