Achizitii Intracomunitare Servicii si Import Servicii
Achizitii Intracomunitare Servicii si Import Servicii
Cum se introduce in Intrari - valuta o operatiune de achizitii servicii intracomunitare si o operatiune de import de servicii din USA. Furnizorii sunt creati asa cum trebuie, in primul caz tara este Olanda, furnizorul are cod valid de TVA. In al doilea caz, furnizorul este din USA.
Ma intereseaza ce fel de Tip operatiune trebuie sa selectez ca sa apara corect in Jurnal Cumparari, Jurnal Vanzari si in Decont TVA, pentru ca in acest moment AIC de servicii apare doar in JC, iar importul de servicii din USA apare si in JC si in JV. In Decontul de TVA apar amandoua ca intracomunitare.
Multumesc
Ma intereseaza ce fel de Tip operatiune trebuie sa selectez ca sa apara corect in Jurnal Cumparari, Jurnal Vanzari si in Decont TVA, pentru ca in acest moment AIC de servicii apare doar in JC, iar importul de servicii din USA apare si in JC si in JV. In Decontul de TVA apar amandoua ca intracomunitare.
Multumesc
Re: Achizitii Intracomunitare Servicii si Import Servicii
1.Pentru AIC.Selectam T.
2.Pentru Import (non UE).Nu selectam nimic (lasam implicit Factura).
2.Pentru Import (non UE).Nu selectam nimic (lasam implicit Factura).
Daca las implicit Factura la import servicii, programul nu mai face taxarea inversa 4426 = 4427 ci inregistreaza 4426 = 462.
E valabil la import de marfuri.
La import servicii se face taxare inversa.
E valabil la import de marfuri.
La import servicii se face taxare inversa.
Am vazut topicul, multumesc, nici acolo nu exista rezolvare la Decontul de TVA.
Telefonic, am obtinut urmatoarea solutie:
1. pentru Achizitii Intracomunitare Servicii: Tip operatie = T (taxare inversa); sumele apar in Jurnal cumparari la pozitia 15-16, nu apar in Jurnal Vanzari; In Decont TVA apar la pozitia 7 si 7.1; Se opereaza TVA prin formula 4426=4427.
2. pentru Import Extracomunitar Servicii: Tip operatie = E (exceptii); sumele apar in Jurnal cumparari la pozitia 15-16, nu apar in Jurnal Vanzari; In Decont TVA apar doar la pozitia 7 (fara 7.1); Se opereaza TVA prin formula 4426=4427.
Telefonic, am obtinut urmatoarea solutie:
1. pentru Achizitii Intracomunitare Servicii: Tip operatie = T (taxare inversa); sumele apar in Jurnal cumparari la pozitia 15-16, nu apar in Jurnal Vanzari; In Decont TVA apar la pozitia 7 si 7.1; Se opereaza TVA prin formula 4426=4427.
2. pentru Import Extracomunitar Servicii: Tip operatie = E (exceptii); sumele apar in Jurnal cumparari la pozitia 15-16, nu apar in Jurnal Vanzari; In Decont TVA apar doar la pozitia 7 (fara 7.1); Se opereaza TVA prin formula 4426=4427.
-
Multumesc lui roncovf pentru efortul de a posta solutia, acum am avut si eu aceeasi problema si am rezolvat-o rapid, doar datorita acestei postari!! Multumiri sincere!
Pentru import servicii( pe factura scrie cautare clienti....) imi trebuie certificat de rezidenta fiscala din partea furnizorului?
Practic ne cauta clienti in tara lor.
Firma este din Kaz. si a facturat in baza unui contract incheiat intre parti.
mersi,
Practic ne cauta clienti in tara lor.
Firma este din Kaz. si a facturat in baza unui contract incheiat intre parti.
mersi,
Din cate stiu eu ti-ar trebui daca ar venii si le-ar cauta aici in Romania, dar este posibil sa gresesc.
Sper sa fie asa, pentru ca asta a fost si gandirea mea si nu am cerut certificat.
Multumesc,
Multumesc,
Iar in situatia inversa: Livrari servicii Intracomunitare si livrari servicii SUA, alegem la fel :
1. T= taxare inversa pt factruile Intracomunitare si
2. E= exceptii pt livrare SUA( export) ?
Multumesc
1. T= taxare inversa pt factruile Intracomunitare si
2. E= exceptii pt livrare SUA( export) ?
Multumesc
Sunt platitor de TVA inregist in ROI, facturez lunar catre beneficiar stat UE cu cod valid de VAT;
La "iesiri valuta" am ales "T= taxare inversa" pt livrari de servicii intracomunitare imi genereaza D300 cred eu, gresit; SAGA pune suma facturata la randul 14 si nu la 3 si resp 3.1; imi puteti spune de ce si in caz ca nu e bine ca am ales taxare inversa, ce ar trebui sa aleg la tipul tranzactiei?
Multumesc anticipat
La "iesiri valuta" am ales "T= taxare inversa" pt livrari de servicii intracomunitare imi genereaza D300 cred eu, gresit; SAGA pune suma facturata la randul 14 si nu la 3 si resp 3.1; imi puteti spune de ce si in caz ca nu e bine ca am ales taxare inversa, ce ar trebui sa aleg la tipul tranzactiei?
Multumesc anticipat
"Taxare inversa" o face doar cumparatorul la achizitii, niciodata vanzatorul la livrari.
Serviciile catre un partener extern sunt "neimpozabile" in RO, deci cu tva 0.
Iar acest topic este pentru achizitii ...
Marian Apetre
Am primit zilele trecute "asistenta telefonica" pe tema asta si raspunsul din partea SAGA a fost:" alegeti T= taxare inversa".....apetrem scrie:"Taxare inversa" o face doar cumparatorul la achizitii, niciodata vanzatorul la livrari.

Pentru MarcR:
Trebuie procedat asa cum a mentionat ApetreM.
Este posibil sa fi inteles/explicat gresit.tomac scrie:Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.
Trebuie procedat asa cum a mentionat ApetreM.
Primesc factura din SUA pentru servicii pe cale electronica cu TVA.
Cum inregistrez factura?
Pana acum facturile erau fara tva si inregistram cu taxare inversa, asa ar fi normal.
Dar acuma ne emite cu tva, nu stiu ce sa fac.
Cum inregistrez factura?
Pana acum facturile erau fara tva si inregistram cu taxare inversa, asa ar fi normal.
Dar acuma ne emite cu tva, nu stiu ce sa fac.