Declaratia 010 pentru Februarie 2013
Declaratia 010 pentru Februarie 2013
Potrivit modalitatilor de completare a formularului 010 "Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entități fără personalitate juridică", TREBUIE SA AVEM GRIJA SA COMPLETAM VECTORUL FISCAL ASA CUM ESTE EL PE SITE-ul http://WWW.MFINANTE.RO.
Sa vedem ce spun instructiunile de completare a declaratiei 010:
A. FELUL DECLARAȚIEI
Se marchează cu "X" pct. 1 sau 2, după caz.
Atenție! În cazul declarației de mențiuni se completează toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declarării, indiferent dacă acestea au mai fost declarate.
Recapitulam:
In momentul depunerii unei declaratii de mentiuni (se modifica ceva la vectorul fiscal) in cazul nostru la majoritatea firmelor se va trece de la impozit pe profit la microintreprindere, SE VOR TRECE TOATE DATELE DIN VECTORUL FISCAL.
Exemplu:
La momentul depunerii mentiunii potrivit careia nu mai sunt intreprindere impusa cu impozit pe profit de la 01.02.2013 ci cu impozit pe microintreprinderi, am urmatoarele date DEJA DECLARATE:
- platitor de TVA din anul 2003 TRIMESTRIAL incepand cu data de 01.01.2011
- impozit pe venturile din salarii si contributii din anul 2009
Cand voi completa declaratia 010 pentru trecerea de la impozitul pe profit la impozit pe microintreprindere voi BIFA:
- (1) TVA voi marca cu "X" in casuta din dreapta aferenta
- (1.13.2) Perioada fiscala voi marca cu "X" TRIMESTRIALA (in casuta aferenta)
- (1.16) Incepand cu data.... 01 (apasam tasta TAB pentru fomularul generat de SAGA) 01 (apasam TAB) 2011
- (2) Impozit pe profit voi marca cu "X" in casuta din dreapta
- (2.2) Scoatere din evidenta....31 (TAB) 01 (TAB) 2013
- (3) Impozit pe veniturile microintreprinderilor voi marca "X" in casuta din dreapta
- (3.1) Luare in evidenta voi marca cu "X" casuta aferenta din data....01 (TAB) 02 (TAB) 2013
- la fel voi trece si la contributiile sociale incepand cu randul 6.3
Aveti aici formularul cu instructiunile de completare:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/fo ... 0_2706.pdf
Sa vedem ce spun instructiunile de completare a declaratiei 010:
A. FELUL DECLARAȚIEI
Se marchează cu "X" pct. 1 sau 2, după caz.
Atenție! În cazul declarației de mențiuni se completează toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declarării, indiferent dacă acestea au mai fost declarate.
Recapitulam:
In momentul depunerii unei declaratii de mentiuni (se modifica ceva la vectorul fiscal) in cazul nostru la majoritatea firmelor se va trece de la impozit pe profit la microintreprindere, SE VOR TRECE TOATE DATELE DIN VECTORUL FISCAL.
Exemplu:
La momentul depunerii mentiunii potrivit careia nu mai sunt intreprindere impusa cu impozit pe profit de la 01.02.2013 ci cu impozit pe microintreprinderi, am urmatoarele date DEJA DECLARATE:
Cand voi completa declaratia 010 pentru trecerea de la impozitul pe profit la impozit pe microintreprindere voi BIFA:
- (1.16) Incepand cu data.... 01 (apasam tasta TAB pentru fomularul generat de SAGA) 01 (apasam TAB) 2011
- (2) Impozit pe profit voi marca cu "X" in casuta din dreapta
- (2.2) Scoatere din evidenta....31 (TAB) 01 (TAB) 2013
- (3) Impozit pe veniturile microintreprinderilor voi marca "X" in casuta din dreapta
- (3.1) Luare in evidenta voi marca cu "X" casuta aferenta din data....01 (TAB) 02 (TAB) 2013
- la fel voi trece si la contributiile sociale incepand cu randul 6.3
Aveti aici formularul cu instructiunile de completare:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/fo ... 0_2706.pdf
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Re: Declaratia 010 pentru Februarie 2013
se schimba formularul
e proiect
e proiect
Eh?
Sunt nebuni?
O parte dintre firme deja au depus acel 010... in forma aceea adica cea valabila astazi...
Oh Doamne
Sunt nebuni?
O parte dintre firme deja au depus acel 010... in forma aceea adica cea valabila astazi...
Oh Doamne
eu am intrat chiar azi pe dosar fiscal si am verificat; s-a inregistrat scoaterea de la 01.02.2013 de la imp.profit si trecerea la imp.venituri de la 01.02.2013; adica a fost inregistrata declaratia 010 de mentiuni depusa pe 18.02.2013. In schimb nu apare depusa decl.101 ptr.2012,pt. care am deja recipisa pe 05.02.2013. Om vedea ce va fi mai departe...
Multumim mult pentru detalii, pentru cei ca mine - incepatori, sunt bine venite. Eu am fost la ANAF si unde nu am fost sigura ca este bine, am completat impreuna cu ei. Multumesc !!
La randul 1.16 referitor la TVA se completeaza doar daca a fost anulata inregistrarea in scopuri de TVA.Incepand cu data de....e data anularii nu inregistrarii ca platitor de TVA.paturcai scrie: Exemplu:
Vreau sa va intreb, care data credeti ca este corecta pentru scoatere de la impozitul pe profit 31.01.2013 sau 01.02.2013 ?
Eu am pus 01.02.2013 si la scoatere de la impozit pe profit si la luat in evid cu impozit pe veniturile microintrep.
Multumesc,
Corect ar fi 31.01.2013, cand este inchiderea de luna.
Aveti dreptate la randul 1.16
Aveti dreptate la randul 1.16
-
am depus si eu decl.010 , am bifat obligatiile pt.salarii si doamna care le-a preluat
mi-a taiat rubricile pt.salarii ( desi are salariati ) si mi-a zis ca e ,,decl.de mentiuni"
si trebuie trecuta ,,doar modificarea "- trecerea de la imp.16% la 3% .
cred ca in fiecare oras sunt alte ,,obiceiuri"...
mi-a taiat rubricile pt.salarii ( desi are salariati ) si mi-a zis ca e ,,decl.de mentiuni"
si trebuie trecuta ,,doar modificarea "- trecerea de la imp.16% la 3% .
cred ca in fiecare oras sunt alte ,,obiceiuri"...
Eu v-am prezentat ceea ce era prevazut în instrucțiunile de completare.
Ca sunt bordeie diferite este și asta foarte adevărat.
Ca sunt bordeie diferite este și asta foarte adevărat.
Multumesc @paturcai si totusi eu cred ca data scoaterii de la impozit pe profit ar trebui sa fie 01.02.2013. Daca trec 31.01.2013, eu inteleg ca in 31.01 nu mai plateste imp profit si ramane cumva in aer cu data de 31.01 ( nu plateste nici imp profit nici imp pe venitul microintrep)

numai ca la D010 eu zic ca e mai clar : scoatere/luare in evidenta incepand cu data....
stii de mi-e lehamite marian, ca nu mai vreau sa vad mutrele si grimasele doamnelor de la fisc sa aud vaiii dar nu e corect trebuia 31.01 sau trebuia 01.02
-
data iesirii din evidenta imp.profit -31.01.2013
data luarii in evid.imp.micro -01.02.2013
asa am depus decl.010 si a fost ok.
data luarii in evid.imp.micro -01.02.2013
asa am depus decl.010 si a fost ok.
-
Care este data limita de depunere a acestei declaratii 010 (transpunerea din platitor de impozit profit in impozit microintreprideri la data de 01.02.2013), stiu ca in genere este de 30 zile de la data modificarii, dar acum ?
- munteanud411
In OG 8, ca in toata legislatia romaneasca scrie cam asa ( aproximativ):
"- Contribuabilii vor depune decl mentiuni pana la 25 MARTIE inclusiv,,"
iar undeva mai spre sfarsit,referitor la aplicarea aceleiasi prevederi:
"- vor depunde decl mentiuni pana la data de 31 IANUARIE a anului in care se aplica acest regim.."
Avand in vedere ca 31 ianuarie a trecut, ghici ce alternativa iti ramane !
Eu le-am depus de pe 25 Ianuarie si abia saptamana trecuta s-au apucat sa le "prelucreze".
"- Contribuabilii vor depune decl mentiuni pana la 25 MARTIE inclusiv,,"
iar undeva mai spre sfarsit,referitor la aplicarea aceleiasi prevederi:
"- vor depunde decl mentiuni pana la data de 31 IANUARIE a anului in care se aplica acest regim.."
Avand in vedere ca 31 ianuarie a trecut, ghici ce alternativa iti ramane !
Eu le-am depus de pe 25 Ianuarie si abia saptamana trecuta s-au apucat sa le "prelucreze".
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/
http://schimbativiata.webs.com/