Particularitati firma cod caen 4511

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
zgubeaa11

Particularitati firma cod caen 4511

#1 Mesaj de zgubeaa11 »

Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu cateva detalii despre o firma avand caen 4511-comert cu autoturisme.Aceste autotuirsme,sunt second hand si sunt achizitionate din UE conform atr.152.1 C.f.Aceste masini se vand fara TVA,facandu-se mentiunea cu TVA inclus si nedeductibil ,calculandu-se TVA doar la diferenta dintre pretul de intrare si cel de vanzare ,dar acest pret se evidentiaza separat pe factura?sau pot factura masina la pretul de achizitie (cu specificatia TVA inclus si nededusctibil),iar pozitia 2 din factura sa contina comisionul (acesta continand si TVA-ul ).

Conform C.F.trebuie sa utilizeze urmatoarele :
a) va tine un jurnal special de cumparari in care se inscriu toate bunurile supuse regimului special;

b) va tine un jurnal special de vanzari in care se inscriu toate bunurile livrate in regim special;

c) va tine un registru comparativ care permite sa se stabileasca, la finele fiecarei perioade fiscale, alta decat ultima perioada fiscala a anului calendaristic, totalul bazei de impozitare pentru livrarile efectuate in respectiva perioada fiscala si, dupa caz, taxa colectata;[/b]

d) va tine evidenta separata pentru stocurile de bunuri supuse regimului special;

Din jurnalele din Saga pot lista aceste jurnale?

Multumesc frumos!
Adriela
Andreia

tomac

Re: Particularitati firma cod caen 4511

#2 Mesaj de tomac »

Nu există suport în SAGA pentru regimul special.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

zgubeaa11

#3 Mesaj de zgubeaa11 »

Multumesc frumos!dar ma poate ajuta cineva cu un formular excel?nu am gasit nimic pe internet,o sa incerc sa caut azi in librarie ,dar nu stiu exact care sunt diferentele intre jurnalul normal si acesta.

Multumesc frumos! :)
Andreia

zgubeaa11

Regim special -bunuri second hand cf.art 152.1 cf

#4 Mesaj de zgubeaa11 »

Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu cateva detalii despre o firma avand caen 4511-comert cu autoturisme.Aceste autotuirsme,sunt second hand si sunt achizitionate din UE conform atr.152.1 C.f.Aceste masini se vand fara TVA,facandu-se mentiunea cu TVA inclus si nedeductibil ,calculandu-se TVA doar la diferenta dintre pretul de intrare si cel de vanzare ,dar acest pret se evidentiaza separat pe factura?sau pot factura masina la pretul de achizitie (cu specificatia TVA inclus si nededusctibil),iar pozitia 2 din factura sa contina comisionul (acesta continand si TVA-ul ).
Multumesc frumos!
Adriela
Andreia

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Am să vă rog să continuați aici discuția. Nu deschideți, pe același subiect, topic nou.
Un astfel de registru puteți să vă creați și dvs într-o foaie de calcul de tip Excel de exemplu, cu condiția ca acesta să conțină elementele minime obligatorii.
Aici găsiți niște informații.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

zgubeaa11

#6 Mesaj de zgubeaa11 »

Am inteles,imi cer mii de scuze si va multumesc. :oops:
Andreia

kaycsaf4

#7 Mesaj de kaycsaf4 »

Are cineva modele de jurnal special de cumparari si vanzari si registru comparativ? Multumesc.

petree911

#8 Mesaj de petree911 »

Firma neplatitoare tva se ocupa cu comert autoturisme second hand achizitionate de la firme din RO prin licitatii .Rugamintea mea este sa-mi spuneti care este monografia contabila aplicand marja profitului .Multumesc frumos

petree911

#9 Mesaj de petree911 »

Daca se poate sa ma ajutati cu raspuns referitor la cazul expus mai sus, pentru ca sincer sunt confuza la interpretarea marjei de profit.Daca nu folosesc marja de profit si aceste auto le bag pe ct 371 pt ca reprezinta o marfa pt firma,le revinde si folosesc ct 707 deci imp venit 3 % (firma este recent infiintata) va fi destul de mare,chiar aproape de profitul cei ramane la o masina.Daca nu le bag pe marfa care ar fi solutia? De cate ori vinde o masina ANAF cere balanta In acelasi timp va spun ca le achizitioneaza de la un furnizor care este inregistrat RO dar nu aplica regimul special si noi nu suntem dealeri,deci cand vom deveni platitori de tva nu o sa putem aplica regimul special.Asa este?
Stiu ca sunteti foarte ocupati dar poate va gasiti un pic de timp sa ma ajutati.Multumesc anticipat.

Scrie răspuns