amortizarea incepand cu 1 feb 2013

tomac

Re: amortizarea incepand cu 1 feb 2013

#16 Mesaj de tomac »

Așa, și? Ce relevanță are textul citat? Amortizarea fiscală este limitată fiscal ca deductibillitate. Din punct de vedere fiscal dacă am durate între care pot alege, pentru calculul amortizării fiscale nu știu de vreo prevedere ce să interzică schimbarea perioadei.
Legea citată nu se aplică aici. Codul fiscal mai și spune clar
(22) Prevederile Legii nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu se aplică la calculul profitului impozabil, cu excepţia prevederilor art. 3 alin. 2 lit. a) şi ale art. 8 din aceeaşi lege.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

apetrem

#17 Mesaj de apetrem »

Nu se aplica, cu o conditie: sa vorbim doar de "evidenta fiscala".
Da' tare ma tem ca oamenii vorbesc de evidenta contabia, de amortizarea contabila si profit contabil ...
Marian Apetre

fagarasa176

#18 Mesaj de fagarasa176 »

:lol: da ai scormonit bine CF cristi... :lol: multumesc merita retinut
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

gherghelescur

#19 Mesaj de gherghelescur »

am facut inchiderea amortizarii lunii februarie si amortizarea se inregistreaza ca si pana acum.
e ok, se va trece pe nedeductibil la calculul impozitului pe profit la martie2013(in cazul de fata) diferenta in plus de la 1500 ron?
cineva avizat de la saga imi poate raspunde ca asa va fi?

tomac

#20 Mesaj de tomac »

Cum ati vrea sa se inregistreze?

romani473

#21 Mesaj de romani473 »

"in urma modificarii codului fiscal :,, amortizarea fiscală a mijloacelor de transport persoane ce au cel mult 9 scaune de pasageri inclusiv cel al șoferului va fi limitată la suma de 1500 lei lunar, ceea ce depășește fiind amortizare contabilă ,, cum procedez cu o masina a carei amortizare lunara a fost pana acum de 2100ron/luna?"
- daca sa achizitionat o masina in leasing, normala cu 5 locuri...tot 1.500 lei deductibil? si restul neded...eu am inteles ca doar pentru masini ce depasesc 9 locuri.

Multumesc,
IoanaR

balazse

#22 Mesaj de balazse »

Pentru tine textul "cel mult 9 scaune" nu inseamna intre 1 si 9 (unde se incadreaza si 5)?

romani473

#23 Mesaj de romani473 »

ma gandeam la cele exlcusiv pentru transport persoane,multumesc
am achiziotionat de curand un leasing (masina pt director), vroiam sa ma asigur ca am inteles ...sa foi chioara:)
IoanaR

sumanariua

#24 Mesaj de sumanariua »

Am la firma masini( autoutilitare) care transporta marfa dar si persoane. Se aplica si in acest caz?

tomac

#25 Mesaj de tomac »

Ia vedeți textul legal:
(11^1) Prin derogare de la prevederile art. 7 alin. (1) pct. 33 şi 34, pentru mijloacele de transport persoane care au cel mult 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, din categoria M1, astfel cum sunt definite în Reglementările privind omologarea de tip şi eliberarea cărţii de identitate a vehiculelor rutiere, precum şi omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare, cheltuielile cu amortizarea sunt deductibile, pentru fiecare, în limita a 1.500 lei/lună. Pentru aceste mijloace de transport nu se aplică prevederile alin. (11) lit. f).
Ce remarcăm:
- nu spune nicăieri de autoutilitară sau autoturism în mod explicit
- spune de vehicule rutiere încadrate în categoria M1
Definiția conform Ordin 211/2003 a categoriei M1 este dată în anexa 1 la ordin punctul 2.1
2.1. Categoria M1 - Vehicule concepute şi construite pentru transportul de pasageri, care au, în afara scaunului conducătorului, cel mult opt locuri pe scaune
Categoria este înscrisă în cartea de identitate a vehiculului sau în certificatul de înmatriculare al acestuia, la litera J.

Scrie răspuns