Am si eu o nelamurire. pe primul trimestru sunt micro, am calculat 2%, iar pe al doilea am devenit macro (mai mult de 50% venituri consultanta). cand calculez impozitul pe profit, la calculul protocolului deductibil adun si suma din 698? adica : (700-600+691+623+698)*2%
sau doar (700-600+691+623)*2%
multumesc anticipat
interbare impozit profit
-
2.Da (Prin excepţie de la prevederile art. 109 alin. (2) şi (3), dacă, în cursul unui an fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 100.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 50% inclusiv, aceasta va plăti impozit pe profit luând în calcul veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal, fără posibilitatea de a mai beneficia pentru perioada următoare de prevederile prezentului titlu. Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre limitele prevăzute în acest articol, fără a se datora majorări de întârziere. La determinarea impozitului pe profit datorat se scad plăţile reprezentând impozitul pe veniturile microîntreprinderilor efectuate în cursul anului fiscal)
1.Depindea de 2 - dacă influenţează impozitul pe venit calculat anterior influenţează profitul impozabil şi îl influenţează, atunci Da.
1.Depindea de 2 - dacă influenţează impozitul pe venit calculat anterior influenţează profitul impozabil şi îl influenţează, atunci Da.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-