Hotarare AGA aprobare sit fin

niculceaa

Hotarare AGA aprobare sit fin

#1 Mesaj de niculceaa »

daca am pierdere in 2012 in hotararea Aga de aprobare a situatiilor financiare trebuie sa scriu cum se va acoperii pierderea? in nota 3 din bilant am spus ca am pierdere in suma de....si atat.
nu am facut propunere de acoperire a pierderii. de fapt nu am gasit nicaieri specificat acest lucru.
in ordin 3055/2009 pct.8.9.4 (249) se face referire la pierderea contabila reportata....
nu am gasit nici in legea 82/1991.....
ma puteti ajuta?

stoicat

Re: Hotarare AGA aprobare sit fin

#2 Mesaj de stoicat »

Eu,asa scriu:
A.G.A. a hotarat ca pierderea inregistrata in exercitiul financiar curent, in valoare de ________ lei va fi recuperata din profitul exercitiilor financiare viitoare.

parvang144

#3 Mesaj de parvang144 »

Pierderea se va recupera conform prevederilor L. 571/2003.

stoicat

#4 Mesaj de stoicat »

DA,pierderea fiscala ,mai sus e vorba de pierderea contabila...

niculcea

#5 Mesaj de niculcea »

problema mea era sa stiu daca ma obliga legea sa zic cum voi acoperi pierderea si sa am propunerea de acoperire a pierderii.
dar pentu a aproba AGA acest lucru, trebuie sa vin cu baza legala....iar eu nu am gasit nimic.
bilantul il voi depune la ghiseu si tare nu vreau sa ma intoarca pentru acest motiv.

stoicat

#6 Mesaj de stoicat »

Acoperirea pierderii contabile este reglementata de Ordinul 3055/2009 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene

Ce baza legala mai vreti?
Bazati-va pe:

247.- (5) Alte rezerve neprevazute de lege sau de statut pot fi constituite facultativ pe
seama profitului net pentru acoperirea pierderilor contabile sau in alte scopuri, potrivit hotararii adunarii generale a actionarilor sau asociatilor, cu respectarea prevederilor legale.
249. - (1) Pierderea contabila reportata se acopera din profitul exercitiului financiar si cel reportat, din rezerve, prime de capital si capital social, potrivit hotararii adunarii generale a actionarilor sau asociatilor, cu respectarea prevederilor legale. In lipsa unor prevederi legale exprese, ordinea surselor din care se acopera pierderea contabila este la latitudinea adunarii generale a actionarilor sau asociatilor, respectiv a consiliului de administratie.

promovest96

#7 Mesaj de promovest96 »

Buna

Deci nu pot sa acopar pierderea anului 2012 din profiturile anterioare?
Multumesc!

nasteaf

#8 Mesaj de nasteaf »

Nu ai citit atent raspunsul anterior.

promovest96

#9 Mesaj de promovest96 »

stoicat scrie: 249. - (1) Pierderea contabila reportata se acopera din profitul exercitiului financiar si cel reportat, .[/i]
Acum am inteles, pot sa acopar si din profiturile anterioare, va multumesc, o zi buna!

Scrie răspuns