buldanc scrie:am rezolvat! am redescarcat ultima versiune am devalidat, validat .. am facut reglarea cu factura in rosu , este Ok si fisa contului 4428TP, si jurnalul de cumparari .Sincer nu stiu de ce avem erorile pt ca aveam versiunea 415, dar cine stie...
Aveati 415, dar era o versiune din 8 febr.
Problema a fost remediata in versiunea actuala.
Am si eu aceeasi problema am o factura de 2000 si apoi in ziua urmatoare am o stornare de 1500. AM bifat casuta la ambele facturi dar nu ma lasa sa validez stornarea.
Va rog un sfat!
Multumesc
Buna dimineata, am citit blogul si postarile referitoare acestui subiect, totusi nu ma descurc in situatia urmatoare:
-factura nr. 1 suma totala inclusiv tva 100 lei
-fact. nr. 2 incl. tva suma 50 lei
-factura in minus: suma totala -30 lei, nu se specifica decat ca reprezinta discount, neprecizand la ce factura
-chitanta suma 120 lei, reprezentand cele trei facturi
Cum trebuie sa inregistrez factura storno, pentru ca nu reusesc sa o validez, imi apare acel mesaj mentionat de colegi.
Am, deasemenea, facturi storno reprezentand discount marfa, fara a fi precizata factura, iar platile se fac partial, cu mai multe chitante pentru un furnizor, nu pot face validarea.
Multumesc
Se poate face un "Decalog" cu toate informatiile despre TVA la incasare ca un topic nou care sa fie inchis si Sticky? Sa nu intrebam de 1000 ori acelasi lucru. Va multumesc.
Am o factura de storno de la un furnizor in valoare de 124 lei, emisa pe 10.02.2013. La momentul intocmirii facturii de storno soldul cu acel furnizor este 0.
Furnizorul nu imi da banii inapoi pe produsul facut retur. Aceasta factura nu poate fi validata daca nu se da Reglare stornare. Daca incerc sa fac aceasta reglare nu am cu ce factura sa sting soldul.
Pe data de 15.02.2013 furnizorul imi mai emite o factura in valoare de 1.124 lei din care voi achita in martie doar suma de 1.000 lei (avand in vedere ca am la el un credit de 124 lei).
La factura de retur nu utilizezi "TVA I".
Factura urmatoare daca este posibil ar trebui sa-l imparti in doua, adica 124 lei fara "TVA I", restul de 1.000 "TVA I", astfel factura de retur poti inchide cu prima parte a facturii urmatoare.
data emiterii facturilor cu minus ( ex. 05.01.2013) trebuie sa fie cu data ulterioara facturii de marfa, servicii sau alt tip de bunuri (ex. 04.01.2013), astfel se poate folosi butonul de reglare.