TVA la incasare
Re: TVA la incasare
la o societate care aplica sistemul de tva la incasare, la jurnalul de cumparari, la o factura pe care o introduci cu nedeductibil 50% (aferenta un autoturism neutilizat exclusiv pt activitatea economica, valoare factura 100 lei + 24 lei tva), la coloana baza tva neexigibila apare -12, nu cred ca e corect
Efectuați o reactualizare, știam că s-a rezolvat. Dacă nu, se va rezolva sigur la următoarea actualizare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am versiunea 411; si am postat si la erori pentru ca ...este o eroare nu?
multumesc
multumesc
depinde 411 din ce data , ca de la lansarea variantei s-au mai facut multe actualizari .
Nu strica sa mai faceti una acum.

iar acum a aparut 412 

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Notele contabile create la deducerea/colectarea TVA-ului la sfarsitul lunii ar trebui sa arate de tipul :
4426=4428TP, respectiv 4428TI=4427
si nu cum se genereaza acum:
4428TP=4426 - , respectiv 4427=4428TI - (minus)
Asa cum se genereaza acum rulajul din balanta a conturilor 4426/4427 nu sunt egale cu valoarea TVA-urilor mentionate in Jurnalele de TVA; corelatie ceruta de organele ANAF.
Se poate corecta aceasta nota contabila?
Multumesc
4426=4428TP, respectiv 4428TI=4427
si nu cum se genereaza acum:
4428TP=4426 - , respectiv 4427=4428TI - (minus)
Asa cum se genereaza acum rulajul din balanta a conturilor 4426/4427 nu sunt egale cu valoarea TVA-urilor mentionate in Jurnalele de TVA; corelatie ceruta de organele ANAF.
Se poate corecta aceasta nota contabila?
Multumesc
Inseamna ca nu ai lucrat corect in program, de aceea se genereaza acele note contabile.
Ar trebui sa ne dai mai multe informatii referitoare la diferente, de altfel folosesti ultima actualizare a programului?
Ar trebui sa ne dai mai multe informatii referitoare la diferente, de altfel folosesti ultima actualizare a programului?
este actualizata versiunea; valorile sunt corecte, numai ca se contabilizeaza "pe invers" cu minus, si se denatureaza rulajele... eu zic ca lucrez corect
Citeste aici despre reglarile efectuate de program:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... it=reglare
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... it=reglare