Buna ziua,
Am următoarea problema :
-atunci când 2 persoane lucrează concomitent în aceeași societate dar in module diferite (jurnal de banca / jurnal de banca - valuta) operația de salvare durează destul de mult (aprox 1 min)
- în timpul în care un user salvează celalalt nu poate deschide nici un meniu sau salva la rândul sau
- aceasta problema nu se manifesta atunci când o singura persoana lucrează pe o societate
- din câte am văzut traficul preponderent se face de la server către clientul care salvează - deasemenea aceste trafic se face la o viteza mult mai mica (max 15% din 100 Mbps ~ 1 MBPS) decât poate rețeaua dintre server și client (un calcul simplu : 1 MBPS * ~ 60 sec = ~60 MB / baza de date are 60 MB toată)
-Traficul se face pe portul 445 (server) si port aleator pe client
-Procesul care face trafic este System / PID 4 / port local 445
Mentionez ca reteaua intre client si server e formata dintr-un switch Cisco 8 port - 100 Mbps .
Cablu 1 metru cat5e
speedtest.net arata 90 Mbps down / 85 Mbps upload de pe toate calculatoarele in Bucuresti metropolitan.
Timpi mari de asteptare la salvare in retea
Re: Timpi mari de asteptare la salvare in retea
Alte adaugiri :
- am adaugat in firewall porturile intre 45000 - 55000 pentru ca am observat ca in acest interval sa face traficul catre client
- am lucrat de pe acelasi user conectat de la 2 calculatoare : desi initial merge foarte bine salvarea , dupa cateva minute situatia se deterioreaza destul de grav
- am rulat saga de pe server 2012 . userii se conectau remote la server pentru a rula aplicatia local si pentru a evita traficul de retea pentru SAGA . aceeasi problema la salvare programul merge foarte greu
- am adaugat in firewall porturile intre 45000 - 55000 pentru ca am observat ca in acest interval sa face traficul catre client
- am lucrat de pe acelasi user conectat de la 2 calculatoare : desi initial merge foarte bine salvarea , dupa cateva minute situatia se deterioreaza destul de grav
- am rulat saga de pe server 2012 . userii se conectau remote la server pentru a rula aplicatia local si pentru a evita traficul de retea pentru SAGA . aceeasi problema la salvare programul merge foarte greu