tva la incasare
Re: tva la incasare
Pentru TontV677
Cred ca ai o sigura posibilitate. Adica factura de 100 lei il imparti in doua, una de 20 lei unde nu pui bifa si una de 80 lei unde pui bifa.
Cred ca ai o sigura posibilitate. Adica factura de 100 lei il imparti in doua, una de 20 lei unde nu pui bifa si una de 80 lei unde pui bifa.
-
Am corectat stornat factura de retur fara bifa si am refacut-o cu bifa si asa m-a lasat.
Am trimis mail la Saga!
Multumesc!!!
Am trimis mail la Saga!
Multumesc!!!
-
Buna ziua
Am o diferenta pe inchiderea de tva la februarie. Cand inchid TVA din meniu inchideri, imi face NC:
4427=4428.ti cu - minus 7 lei <<<-REGLAREA
4427=4426 6937 lei
4427=4423 12.350 lei
deci 4427=19287 lei -7 le corectia i=19280 (am inteles ca face sa "bata" cu jurnalul de tva, acolo atata, este TVA-ul, 19.280 lei )
Can vreau sa intocmesc decontul:
4427= 19.280
4426=6937
si 4423=12.343 si nu 12.350 cat e in fisa lui 4423 din contabilitate.
Acum, din cauza acelei reglari de tva de 7 lei nu mai imi coincide suma din fisa contului 4423 (12.350 lei) cu decontul ( 12.343 lei) .Deci imi creste 4423 in contab cu 7 ron dar nu preia si in decont corectia celor 7 lei, de ce, puteti sa ma lamuriti?
Va multumesc, o zi buna!!
Am o diferenta pe inchiderea de tva la februarie. Cand inchid TVA din meniu inchideri, imi face NC:
4427=4428.ti cu - minus 7 lei <<<-REGLAREA
4427=4426 6937 lei
4427=4423 12.350 lei
deci 4427=19287 lei -7 le corectia i=19280 (am inteles ca face sa "bata" cu jurnalul de tva, acolo atata, este TVA-ul, 19.280 lei )
Can vreau sa intocmesc decontul:
4427= 19.280
4426=6937
si 4423=12.343 si nu 12.350 cat e in fisa lui 4423 din contabilitate.
Acum, din cauza acelei reglari de tva de 7 lei nu mai imi coincide suma din fisa contului 4423 (12.350 lei) cu decontul ( 12.343 lei) .Deci imi creste 4423 in contab cu 7 ron dar nu preia si in decont corectia celor 7 lei, de ce, puteti sa ma lamuriti?
Va multumesc, o zi buna!!
Iarasi eu cu firma mea infiintata in ian. 2013. Ce trebuie sa mesteresc la firma asta ca si in zi de azi nu imi apare in sistemult TVA la incasare cand o verific pe ANAF. Trebuia sa fie introdusa automat in acest sistem daca e infiintata in 2013; nu? DIn momentul inregistrarii in scopuri de TVA, eu asa stiu. Si de ce nu este? Inca? Stie cineva?
-
buna ziua!
novice fiind, imi tot bat si eu capul cu noul sistem tva. zisesem eu ca am inteles si sistemul si modul in care lucreaza saga, adica in ianuarie cand introduceam facturile la intrari, bifa de tva la plata se punea automat cam la toti furnizorii mei. in momentul in care faceam plata, daca aceasta se facea in aceeasi zi bifa disparea, iar in jurnalul de cumparari intrarile astea apareau la referinta 6-7, iar cele platite ulterior datei facturii apareau la 21-22 (adica fct cu tva la plata).
in februarie bifa nu mai dispare daca s-a facut plata pe loc, toate facturile sunt considerate cu TVA la plata. stiu ca de fapt nu are nici un impact asta, dar totusi nu inteleg de ce nu mai opereaza asa programul. am dat si verificare la furnizori dar tot nimic. e de la mine sau odata cu ultimele actualizari s-a modificat ceva la program?
novice fiind, imi tot bat si eu capul cu noul sistem tva. zisesem eu ca am inteles si sistemul si modul in care lucreaza saga, adica in ianuarie cand introduceam facturile la intrari, bifa de tva la plata se punea automat cam la toti furnizorii mei. in momentul in care faceam plata, daca aceasta se facea in aceeasi zi bifa disparea, iar in jurnalul de cumparari intrarile astea apareau la referinta 6-7, iar cele platite ulterior datei facturii apareau la 21-22 (adica fct cu tva la plata).
in februarie bifa nu mai dispare daca s-a facut plata pe loc, toate facturile sunt considerate cu TVA la plata. stiu ca de fapt nu are nici un impact asta, dar totusi nu inteleg de ce nu mai opereaza asa programul. am dat si verificare la furnizori dar tot nimic. e de la mine sau odata cu ultimele actualizari s-a modificat ceva la program?
- fagarasa176
Pai de unde vrei sa stie programul ca tu ai achitat'o in aceeasi zi?
El pune predefinit bifa la toate facturile primite deoarece asa si trebuie, fiind cu tva la incasare deduci tva'ul in momentul platii.
El pune predefinit bifa la toate facturile primite deoarece asa si trebuie, fiind cu tva la incasare deduci tva'ul in momentul platii.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
pai asta e, ca luna trecuta stia, cand operam plata, daca era facuta in aceeasi zi imi scotea bifa, daca era in alta zi plata, nu scotea bifa. acum nu o scoate indiferent de ziua platii.
sper ca n-a, luat-o razna... pe cuvant ca scotea bifa...
sper ca n-a, luat-o razna... pe cuvant ca scotea bifa...

lasa-l ca stie el ce face
am si eu o intrebare : in cazul in care mai avem tva de incasat de la vanzarile facute pe casa de marcat sau de plata , la final de trimestru cum se procedeaza , am facut o simulare de inchidere si mi-a ramas si de incasat si de plata si am si la 4424 sold , adica la TI =sold creditor 1159., la TP sold debitor 1489 si la 4424 suma de 1160
Cred ca nu ai inteles corect modul de lucru.
4428.TI se va inchide cu 4427, iar 4428.TP cu 4426, dupa care diferenta dintre 4427 si 4426 os a vezi ce iti ramane.
Daca ai sold pe 4428.TI/4428.TP inseamna ca ai facturi cu "TVA la incasare" care nu s-au incasat/platit.
4428.TI se va inchide cu 4427, iar 4428.TP cu 4426, dupa care diferenta dintre 4427 si 4426 os a vezi ce iti ramane.
Daca ai sold pe 4428.TI/4428.TP inseamna ca ai facturi cu "TVA la incasare" care nu s-au incasat/platit.
am inteles cum se lucreaza , ideea e ca am auzit ca ar trebui sa facem noi inchiderile la ceea ce nu s-aincasat sau platit, iar in balanta sa nu mai apara decat de plata sau de recuperat mail ales ca firma asta o sa o scot de la tva - aste e dilema mea
Si daca factura nu poate fi impartita ? de ex am o buc de ceva stocabil. Credeti ca este Ok ca solutie sa folosesti sa zicem 473 si sa faci incasari prin el si per total sa fie 0 ? Ca problema este si daca ai TVA la incasare sa stie sa faca inregistrarile care trebuie. Pe de alta parte, stiu ca Saga nu recomanda sa incasezi facturi cu - ci doar sa le reglezi in situatii furnizori. Voi cum rezolvati cand aveti facturi de stornare si ulterior facturi cu + ?balazse scrie:Pentru TontV677
poti sa ma ajuti si sa imi indici ce sa arat unui client care ma intreaba de ce nu scriu "Tva la incasare" pe factura incasata pe loc cu CASH ?tomac scrie:nu se aplică TVA la încasare la facturi încasate numerar pe loc.
multumesc
Keep Walking!
art 134^2 alin(6) lit d din Codul Fiscal. 

Pentru CozosC
Deja s-a gasit o metoda, citeste aici ce a postat TomaC:
http://www.sagasoftware.ro/?p=722#comment-2359
Deja s-a gasit o metoda, citeste aici ce a postat TomaC:
http://www.sagasoftware.ro/?p=722#comment-2359