raport de gestiune

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
lupitaa

Re: raport de gestiune

#16 Mesaj de lupitaa »

Parerea mea este ca saga face bine. Daca nu-mi intra efectiv marfa, n-am de ce s-o bag pe 371 la data facturii. In cazul descris sunt doua operatiuni diferite : a) emiterea facturii si b) sosirea marfii. Probabil marfa va sosi cu un aviz peste ceva timp (n-are voie sa circule fara document de insotire)
1. Furnizorul emite o factura care ajunge la mine, dar marfa inca nu a intrat in gestiune. Asta inseamna ca marfa se afla la tertul respectiv, deci vom avea nota contabila
357 = 401 (marfa aflata la terti) => factura se inregistreaza in jurnalele de TVA, 394, etc si in scadentar cum trebuie.
2. Vine efectiv marfa peste 5 zile sau o luna (an)
371 = 357 si implicit 371 = 378 si 4428 daca e cazul. Raportul de gestiune se incarca corect in ziua in care vine efectiv marfa.
punctul 1 e clar ca se introduce prin "intrari", iar la punctul 2 se poate introduce tot prin intrari, ca doua pozitii suma de la 357 cu minus si marfa si incarcarea la pret de vanzare cu plus. La tip se poate alege A, ca sa nu arunce intrarea in jurnalul de TVA. Oricum valoarea de intrare va fi 0 la furnizorul respectiv (+ cu -)
https://adilupita.wordpress.com/

pintilies

#17 Mesaj de pintilies »

Buna seara! Am si eu o nedumerire in legatura cu raportul de gestiune in SAGA PS, si anume: achizitionez marfuri din import si le inregistrez la Intrari-valuta (importuri), iar la tip aleg Marfuri. Aceste inregistrari nu ajung la intrari in raportul de gestiune. Imi poate spune cineva unde gresesc? Multumesc.

balazse

#18 Mesaj de balazse »

Ai uitat sa treci pretul de vanzare.

pintilies

#19 Mesaj de pintilies »

Corect. Multumesc.

Scrie răspuns