diverse
diverse
Eu am sediul social la mine acasa.Apartamentul este in rate.Pot sa-mi scada rata apartamentului pe firma?Sunt microintreprindere,deci nu-mi influentez impozitul si nu sunt nici platitoare de tva sa influenteze;doar ca imi scad banii din casa,de fapt asta este venitul meu si de aici platesc.
Re: diverse
Societatea ocupa o camera , probabil as deduce proportional rata.
Exact nu stiu , dar nici sa treci toata rata nu este corect.
Exact nu stiu , dar nici sa treci toata rata nu este corect.
-
Daca apartamentul este proprietatea firmei da
Daca aveti contract de inchiriere pt sediu sau comodat
aveti drept de deducere conf chelt prevazute in contract,
altfel sunt nedeductibile iar pe sumele respective va trebui sa platiti impozit pe dividente la o eventuala inspectie fiscala.
Daca aveti contract de inchiriere pt sediu sau comodat
aveti drept de deducere conf chelt prevazute in contract,
altfel sunt nedeductibile iar pe sumele respective va trebui sa platiti impozit pe dividente la o eventuala inspectie fiscala.
Apartamentul nu este proprietatea firmei.El este pe numele meu ca pers fizica,dar acolo am sediul.Am contract de comodat,altfel nu puteam sa-mi fac sediul,dar in contract nu am nimic specificat de cheltuieli.Deci pot sa platesc rata din casa?
dar daca fac un contract intre mine si firma in care mentionez ca nu platesc chirie,dar firma se obliga sa plateasca cheltuielile cu rata apartamentului?
Creditul a fost aprobat pentru persoana fizica - proprietar imobil. Plata ratelor se va efectua in numele si in contul titularului creditului, adica persoana fizica. Banca va elibera o dovada a platii tot pe numele persoanei fizice.
Firma nu poate inregistra acest document sub nici o forma. Singura modalitate ar fi plata unei chirii, in baza unui contract de inchiriere, iar persoana fizica sa foloseasca aceasta suma la plata ratei. Desigur, trebuie avuta in vedere si impozitarea veniturilor din chirii la persoana fizica.
Firma nu poate inregistra acest document sub nici o forma. Singura modalitate ar fi plata unei chirii, in baza unui contract de inchiriere, iar persoana fizica sa foloseasca aceasta suma la plata ratei. Desigur, trebuie avuta in vedere si impozitarea veniturilor din chirii la persoana fizica.