Birou notarial-taxe colectate pt ANCPI

Chestiuni specifice programului SAGA PS
suts

Birou notarial-taxe colectate pt ANCPI

#1 Mesaj de suts »

Buna ziua,
pt cei care lucreaza la notariat :
-incepind din 1 martie taxele care le colectam pt ANCPI se factureaza cu antetul biroului notarial ,la fel si chitantele, si nu pe cel al ANCPI-ului,intrebare:voi cum inregistrati facturile pt ANCPI in SAGA PS?

eu nu le inregistrez ca venituri,
le-am inregistrat pe Iesiri/Tip operatiune-am deschis unul nou cu denumire-TAXA ANCPI/denumire articol-Taxa ANCPI/TVA=0(zero),
iar in DECLARATIA 300-imi apar la "Livrari scutite fara drept de deducere",la fel si in Registrul Jurnal pt vanzari.

tomin229

Re: Birou notarial-taxe colectate pt ANCPI

#2 Mesaj de tomin229 »

mai selecteaza-le ca fiind "venituri neimpozabile" in fereastra "Tipuri operatii"
emite factura numai daca este neaparat necesar, respectiv daca plata lor se face prin banca , in rest poti emite numai chitanta , este suficient.
pentru aceste incasari eu folosesc saga , dar tin o evidenta extracontabila a incasarilor si a platilor catre ANCPI . Nu au nici un fel de relevanta in contabilitate .

chirum283

Re: Birou notarial-taxe colectate pt ANCPI

#3 Mesaj de chirum283 »

buna, sunt nou pe aici, dar in legatura cu taxele ancpi eu nu le am bagat in saga tin o evidenta separat pe baza unui borderou pe care il scot din programul ancpi ca e o harababura cu aceste chitante , ba sunt cu antetul biroului ba cu antetul ocpi, ba cu ancpi

Scrie răspuns