Impozit pe profit sau micro ?

stanilap

Impozit pe profit sau micro ?

#1 Mesaj de stanilap »

Salut. Astazi am fost la ORC cu un prieten, pentru a infiinta un SRL. Activitatea principala a societatii este "Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun " - COD CAEN 4711. Asa cum am citit eu in OG 8/2013, o firma devine de la infiintare MICRO, platitoare de impozit pe venit, cu anumite exceptii. Mie mi s-a spus ca firma va fi platitoare de impozit pe profit. De ce ??? Pentru ca, in actul contitutiv, am optat, printre alte activitati si pentru "Activitati de consultanta pentru afaceri si management" - cod COR 7022. Evident, lucrul imi convine, dar oare e chiar asa ? Cei de la Finante vor fi de acord ? Nici nu stiu daca firma asta va avea vreodata o astfel de activitate, doar am enumerat-o printre altele. Multumesc anticipat.

suciud812

Re: Impozit pe profit sau micro ?

#2 Mesaj de suciud812 »

O persoană juridică română care este nou-înfiinţată este obligată să plătească impozit pe veniturile microîntreprinderilor începând cu primul an fiscal, dacă condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. d) "capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale"
este îndeplinită la data înregistrării la registrul comerţului.
Microîntreprinderile care în cursul unui trimestru încep să desfășoare activităţi de natura celor prevăzute la art. 112^2 alin.(6) din Codul fiscal "...desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului" datorează impozit pe profit luând în calcul veniturile și cheltuielile înregistrate începând cu trimestrul respectiv.

In concluzie societatea va plati impozit pe venit pana in trimestrul precedent celui in care vei obtine venituri din activitati de consultanta, management, etc.

stanilap

Re: Impozit pe profit sau micro ?

#3 Mesaj de stanilap »

E logic ce spui. Deci doamna de la ORC a gresit. Probabil ca cei de la Finante vor "repara" greseala, atunci cand li se vor transmite datele.

Scrie răspuns