declaratia 394
-
salve,
floream317, asa si trebuie sa apara, declaratia 394, cuprinde acel rezumat, care include deci:
Nr total al pers inreg in scop de TVa...
1. val tot a bazei impoz afer livrarilor...
2 Val tot a TVa afer livr...
3 Val tot a bazei impozab afer achizitiilor...
4 Val tot a TVA afer achizitiilor...
Acum, referitor la neconcordante:
pt 1 , banuiesc ca diferenta consta in furnizorii care sunt nebifati in listele care iti apar pe ecran, si care, de fapt sunt:
- facturi de la Pers fizice
- bonuri fiscale trecute prin credit 401
- facturi cu taxare inversa
Aceleasi explicatii si pt diferentele de la 2,3,si,4
normal ca se vor scadea sumele aferente respectivilor furnizori care nu au mai intrat in calcul
Eu, spre exemplu m-am putut f usor verifica cu balanta de furnizori/clienti, am f putine bonuri, si am putut sa ma verific !
Deci, practic, ar trebuii sa avem
Declaratie 394 punctul 2+3 = rulaj cumulat la 6 luni ct 401 cr minus total bonuri fiscale minus total facturi furnizPF minus total Fact furnizori cu T.inversa
Pe acelasi calapod,
Declaratia 394 punctul 4 + 5 = rulaj cumulat db ct 411 -total fact clienti PF- fact clienti ta inversa
Eu am listat anexa cu toti clientii si furnizorii inclusi in D 394 din programul MF, dupa preluarea declaratiei din Saga
Sper sa fi inteles ceva din explicatiile mele !
Succes!
floream317, asa si trebuie sa apara, declaratia 394, cuprinde acel rezumat, care include deci:
Nr total al pers inreg in scop de TVa...
1. val tot a bazei impoz afer livrarilor...
2 Val tot a TVa afer livr...
3 Val tot a bazei impozab afer achizitiilor...
4 Val tot a TVA afer achizitiilor...
Acum, referitor la neconcordante:
pt 1 , banuiesc ca diferenta consta in furnizorii care sunt nebifati in listele care iti apar pe ecran, si care, de fapt sunt:
- facturi de la Pers fizice
- bonuri fiscale trecute prin credit 401
- facturi cu taxare inversa
Aceleasi explicatii si pt diferentele de la 2,3,si,4
normal ca se vor scadea sumele aferente respectivilor furnizori care nu au mai intrat in calcul
Eu, spre exemplu m-am putut f usor verifica cu balanta de furnizori/clienti, am f putine bonuri, si am putut sa ma verific !
Deci, practic, ar trebuii sa avem
Declaratie 394 punctul 2+3 = rulaj cumulat la 6 luni ct 401 cr minus total bonuri fiscale minus total facturi furnizPF minus total Fact furnizori cu T.inversa
Pe acelasi calapod,
Declaratia 394 punctul 4 + 5 = rulaj cumulat db ct 411 -total fact clienti PF- fact clienti ta inversa
Eu am listat anexa cu toti clientii si furnizorii inclusi in D 394 din programul MF, dupa preluarea declaratiei din Saga
Sper sa fi inteles ceva din explicatiile mele !
Succes!
-
Revin, am gresit numerotarea mai sus,scuze, din cauza vitezei!
Deci, ar veni:
1 Nr total al Pers inreg in scop de TVA........
2 Val Tot a bazei impozabile af livr ....
3 Val Tot a TVA aferenta livr.........
4 Val tot a bazei impoz afer achizitiilor....
5 Val tot a TVA aferenta achizitiilor.....
Scuze, mancasem o cifra din numerotare !
Deci, ar veni:
1 Nr total al Pers inreg in scop de TVA........
2 Val Tot a bazei impozabile af livr ....
3 Val Tot a TVA aferenta livr.........
4 Val tot a bazei impoz afer achizitiilor....
5 Val tot a TVA aferenta achizitiilor.....
Scuze, mancasem o cifra din numerotare !
- floream317
Bunaseara tuturor!!!
TOMAC, mie nu imi place sa insist dar daca nu intelegi ceva, nu este normal sa intrebi? daca nu gasesti raspunsul, nu poti merge mai departe si atunci incerci sa afli. Nu am aceste cunostinte minime de calculator ptr. ca nu a avut cine sa ma invete, in schimb, iata ca mi-am dat interesul,adica am citit cu foarte mare atentie ce ati scris voi si am vrut sa vad daca ma descurc sa copiez fisierul, am reusit fara sa pun intrebari suplimentare, ceeace inseamna ca voi ati explicat bine iar eu am fost atenta si am reusit. in fine, nu ma supar ptr. ca nu am motiv, am rezolvat problema. Ideea era ca eu am pus acea intrebare ptr. prima data si cred ca era mult mai usor sa spuna de ex. varianta 1 sau 2. nu costa nimic sa ajuti.eu asa as fi facut. Nu-i problema,voi fi mai atenta pe viitor sau imi voi cauta raspunsurile in alta parte. TREBUIE sa iti mai spun ceva NEAPARAT: pe mine ma ajuta la conta un OM pe care nu il cunosc decit prin calc. dar acest om, a avut incredere in mine si tocmai faptul ca sunt insistenta i-a placut si a hotarit SA MA AJUTE si nu sa-mi dea raspunsurile pe tava. Hai, lasa, deja am vorbit prea mult. Aveam o intrebare legata de Saga dar.....aflu eu pina la urma.
Va doresc o seara buna tuturor si numai bine!!!!
TOMAC, mie nu imi place sa insist dar daca nu intelegi ceva, nu este normal sa intrebi? daca nu gasesti raspunsul, nu poti merge mai departe si atunci incerci sa afli. Nu am aceste cunostinte minime de calculator ptr. ca nu a avut cine sa ma invete, in schimb, iata ca mi-am dat interesul,adica am citit cu foarte mare atentie ce ati scris voi si am vrut sa vad daca ma descurc sa copiez fisierul, am reusit fara sa pun intrebari suplimentare, ceeace inseamna ca voi ati explicat bine iar eu am fost atenta si am reusit. in fine, nu ma supar ptr. ca nu am motiv, am rezolvat problema. Ideea era ca eu am pus acea intrebare ptr. prima data si cred ca era mult mai usor sa spuna de ex. varianta 1 sau 2. nu costa nimic sa ajuti.eu asa as fi facut. Nu-i problema,voi fi mai atenta pe viitor sau imi voi cauta raspunsurile in alta parte. TREBUIE sa iti mai spun ceva NEAPARAT: pe mine ma ajuta la conta un OM pe care nu il cunosc decit prin calc. dar acest om, a avut incredere in mine si tocmai faptul ca sunt insistenta i-a placut si a hotarit SA MA AJUTE si nu sa-mi dea raspunsurile pe tava. Hai, lasa, deja am vorbit prea mult. Aveam o intrebare legata de Saga dar.....aflu eu pina la urma.
Va doresc o seara buna tuturor si numai bine!!!!

MARIA
Nu stiu cum sa procedez.
La salvarea declaratiei in programul de la finante imi spune ca am inregistrari multiple si imi da si cod fiscale.Intradevar am furnizori care imi sunt si clienti.Ce pot sa fac?
am uitat sa precizez declaratia este lucrata in saga si preluata in prog de la finante.
Va rog sa imi dati si mie o idee.Nu pot sterge clientul sau furnizorul pt a numai fi multiple.
La salvarea declaratiei in programul de la finante imi spune ca am inregistrari multiple si imi da si cod fiscale.Intradevar am furnizori care imi sunt si clienti.Ce pot sa fac?
am uitat sa precizez declaratia este lucrata in saga si preluata in prog de la finante.
Va rog sa imi dati si mie o idee.Nu pot sterge clientul sau furnizorul pt a numai fi multiple.
Îmi cer scuze. Acest mesaj este în afara acestui topic.
Acum spui că ai citit şi te-ai descurcat. Era mai eficient să întrebi exact ce anume nu ai înţeles. Făcând o astfel de afirmaţie ca cea pe care am citat-o eu pare că deşi ai citit nimic din informaţia prezentată nu ţi-a răspuns la întrebări, deşi aşa cum îţi spunea danilevicis, pe bună dreptate, la unele din întrebările tale găseai deja răspuns.
Şi pe acest forum, toţi suntem dispuşi să ne ajutăm unii pe alţii.
Şi mai cred că sunt prea puţine situaţiile prin care pe forum nu găseşti sau nu vei găsi răspunsuri la ceea ce interesează, pentru a-l exclude atunci când vei căuta răspunsuri la problemele pe care le ai.
Crede-mă că nu am avut nici cea mai mică intenţie de a te jigni sau de a nu-ţi răspunde.
Nu doresc şi nu am dorit vreodată ca din cauza mea cineva să renunţe la a folosi forumul.
Ai dreptate şi sunt de acord cu tine, nici nu am spus să nu întrebi.floream317 scrie:daca nu intelegi ceva, nu este normal sa intrebi? daca nu gasesti raspunsul, nu poti merge mai departe si atunci incerci sa afli.
Aici dă-mi voie să-ţi spun că te contrazici puţin. Postarea mea a venit după afirmaţia ta care suna astfel: "tocmai de aceea te-am intrebat, ptr. ca l-am citit."floream317 scrie:in schimb, iata ca mi-am dat interesul,adica am citit cu foarte mare atentie ce ati scris voi si am vrut sa vad daca ma descurc sa copiez fisierul, am reusit fara sa pun intrebari suplimentare, ceeace inseamna ca voi ati explicat bine iar eu am fost atenta si am reusit. in fine, nu ma supar ptr. ca nu am motiv, am rezolvat problema. Ideea era ca eu am pus acea intrebare ptr. prima data si cred ca era mult mai usor sa spuna de ex. varianta 1 sau 2.
Acum spui că ai citit şi te-ai descurcat. Era mai eficient să întrebi exact ce anume nu ai înţeles. Făcând o astfel de afirmaţie ca cea pe care am citat-o eu pare că deşi ai citit nimic din informaţia prezentată nu ţi-a răspuns la întrebări, deşi aşa cum îţi spunea danilevicis, pe bună dreptate, la unele din întrebările tale găseai deja răspuns.
Nu cred că s-a pus aşa problema pe forum vreodată şi crede-mă că dacă întrebările tale nu aveau răspuns la momentul la care au fost puse, intervenea cineva mult mai exact pentru a-ţi răspunde.floream317 scrie:nu costa nimic sa ajuti.eu asa as fi facut. Nu-i problema,voi fi mai atenta pe viitor sau imi voi cauta raspunsurile in alta parte.
Foarte bine. E bine că există astfel de oameni. Merită toată consideraţia.floream317 scrie:TREBUIE sa iti mai spun ceva NEAPARAT: pe mine ma ajuta la conta un OM pe care nu il cunosc decit prin calc. dar acest om, a avut incredere in mine si tocmai faptul ca sunt insistenta i-a placut si a hotarit SA MA AJUTE si nu sa-mi dea raspunsurile pe tava.
Şi pe acest forum, toţi suntem dispuşi să ne ajutăm unii pe alţii.
Şi mai cred că sunt prea puţine situaţiile prin care pe forum nu găseşti sau nu vei găsi răspunsuri la ceea ce interesează, pentru a-l exclude atunci când vei căuta răspunsuri la problemele pe care le ai.
Eu zic să postezi întrebarea.floream317 scrie:Aveam o intrebare legata de Saga dar.....aflu eu pina la urma.
Crede-mă că nu am avut nici cea mai mică intenţie de a te jigni sau de a nu-ţi răspunde.
Nu doresc şi nu am dorit vreodată ca din cauza mea cineva să renunţe la a folosi forumul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
fagarasa scrie:Nu stiu cum sa procedez.
Va rog ajutati-ma si pe mine cu o idee.
Si totusi nu inteleg am o firma care a avut aceeasi societate si la furnizor si la client si mi-a dat validare la declaratie.
Nu mai inteleg
Şterge una din poziţiile în care apare acel cod fiscal. Dacă ai codul fiscal 12345 de 2 ori îi ştergi una din poziţiile din capitolul date de identificare furnizori/clienţi, în aplicaţia de la MF.
Ar fi bine să ai aplicaţia actualizată (acum e versiunea 1.0.2)
Se pare ca merge cum spui tu ,dar asta nu inseamna ca se sterge clientul sau furnizorul?tomac scrie:Şterge una din poziţiile în care apare acel cod fiscal. Dacă ai codul fiscal 12345 de 2 ori îi ştergi una din poziţiile din capitolul date de identificare furnizori/clienţi, în aplicaţia de la MF.
Nu. În acea secţiune, codurile fiscale trebuie să apară o singură dată. Dacă îl ai de 2 ori şi-l ştergi odată, rămâne o înregistrare cu datele acelui partener al tău. Distincţia între client sau furnizor se face prin introducerea codului fiscal la livrări respectiv achiziţii, acolo unde introduci codul fiscal şi valoarea operaţiei.
tomac scrie:Nu. În acea secţiune, codurile fiscale trebuie să apară o singură dată. Dacă îl ai de 2 ori şi-l ştergi odată, rămâne o înregistrare cu datele acelui partener al tău. Distincţia între client sau furnizor se face prin introducerea codului fiscal la livrări respectiv achiziţii, acolo unde introduci codul fiscal şi valoarea operaţiei.
Multumesc mult
Buna ziua,
am preluat si eu din saga in progr de la finante pt a putea introduce facturile incasate cu bon fiscal. Au fost toate bune si frumoase, dar la final cand sa salvez pe discheta imi da un mesaj de eroare astfel: " livrari cu clienti neincarcati in prealabil" si bineinteles nu-mi salveaza pe discheta. A mai avut cineva eroarea asta? Va multumesc anticipat!
am preluat si eu din saga in progr de la finante pt a putea introduce facturile incasate cu bon fiscal. Au fost toate bune si frumoase, dar la final cand sa salvez pe discheta imi da un mesaj de eroare astfel: " livrari cu clienti neincarcati in prealabil" si bineinteles nu-mi salveaza pe discheta. A mai avut cineva eroarea asta? Va multumesc anticipat!