declaratia 394
declaratia 394
Am si eu o intrebare.Cum pot verifica -RAPID- daca un client este sau nu platitor de TVA,am facturile emise prin casele de marcat,au cif dar nu are trecut Ro,cred ca sa-au intocmit gresit,sunt foarte multe,timpul este scurt,sau sa nu le trec daca cei care au emis factura nu au trecut RO? 

daca factura e introdusa in saga ai buton de verificare la declaratia 394
daca nu urmeaza linku
http://ec.europa.eu/taxation_customs/vi ... anguage=RO
daca nu urmeaza linku
http://ec.europa.eu/taxation_customs/vi ... anguage=RO
Daca clienti ( furnizorii )sunt din Romania ii poti verifica pe urmatorul link :
http://www.mfinante.ro/contribuabili/li ... ti_cod.jsp
http://www.mfinante.ro/contribuabili/li ... ti_cod.jsp
Ce ne asteapta daca avem coduri eronate in decl.394
A.N.A.F.
Nr.97510/16.07.2007
Catre, DGFP Judetene,
In atentia d.nei/.lui director executiv
In aplicarea OP.ANAF nr.702/2007 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoane inregistrate in scop de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative (394)va rugam sa luati urmatoarele masuri:
1. In cazul in care, in completara Declaratiei 394, unul sau mai multe coduri de inregistrare in scop de TVA ale partenerilor de tranzactii introduse in declaratie, nu sunt acceptate de programul de asistenta, contribuabilul va completa o Anexa la declaratie, care va cuprinde:
a. datele de identificare ale contribuabilului care completeaza declaratia;
b. datele de identificare ale contribuabilului caruia ii apartine codul de inregistrare respins de programul de asistenta;
c. numarul si data facturii/facturilor primite de la sau emise catre contibuabilul de la pct.b;
d. baza impozabila si TVA inscris pe facturile de la pct.c;
e. nume, prenume, functia si semnatura celui ce completeaza declaratia;
2. La primirea unei declaratii insotite de Anexa mentionata la pct.1, organul fiscal va transmite copia anexei, in 48 de ore de la data primirii, catre DGFP de care apartine. Directia va transmite Anexa promita la Activitatea de inspectie fiscala (AIF), Serviciul coordonare, programare, analiza si indrumare pt. activitatea de inspectie fiscala.
La primirea Anexei, AIF va solicita includerea in programul de activitate in vederea efectuarii unui control inopinant la contribuabilii mentionati in anexa ca avand cod de inregisrarea respins.
3. Directia de administrare mari contribuabili va aplica in mod similar prevederile punctului 2.
VICEPRESEDINTE,
BOGDAN IULIAN HUTUCA.
Nr.97510/16.07.2007
Catre, DGFP Judetene,
In atentia d.nei/.lui director executiv
In aplicarea OP.ANAF nr.702/2007 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoane inregistrate in scop de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative (394)va rugam sa luati urmatoarele masuri:
1. In cazul in care, in completara Declaratiei 394, unul sau mai multe coduri de inregistrare in scop de TVA ale partenerilor de tranzactii introduse in declaratie, nu sunt acceptate de programul de asistenta, contribuabilul va completa o Anexa la declaratie, care va cuprinde:
a. datele de identificare ale contribuabilului care completeaza declaratia;
b. datele de identificare ale contribuabilului caruia ii apartine codul de inregistrare respins de programul de asistenta;
c. numarul si data facturii/facturilor primite de la sau emise catre contibuabilul de la pct.b;
d. baza impozabila si TVA inscris pe facturile de la pct.c;
e. nume, prenume, functia si semnatura celui ce completeaza declaratia;
2. La primirea unei declaratii insotite de Anexa mentionata la pct.1, organul fiscal va transmite copia anexei, in 48 de ore de la data primirii, catre DGFP de care apartine. Directia va transmite Anexa promita la Activitatea de inspectie fiscala (AIF), Serviciul coordonare, programare, analiza si indrumare pt. activitatea de inspectie fiscala.
La primirea Anexei, AIF va solicita includerea in programul de activitate in vederea efectuarii unui control inopinant la contribuabilii mentionati in anexa ca avand cod de inregisrarea respins.
3. Directia de administrare mari contribuabili va aplica in mod similar prevederile punctului 2.
VICEPRESEDINTE,
BOGDAN IULIAN HUTUCA.