Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul vostru. Am primit de la Finante o instiintare ca in urma verificarilor declaratia 101/2011 nu corespunde cu contul de profit si pierdere. Se refera la impozitul pe profit declarat. Am verificat si eroarea apare in contul de profit si pierdere, suma declarata apare in dreptul contului 698 si nu la contul 691. Suma este cea buna numai ca este scrisa cu un rand mai jos. Am gasit eroare (au fost modificate conturile automate). Pot sa refac bilantulsi sa-l depun sau cum sa fac.
In adresa de la finante scrie sa fac corecturile si sa depun rectificative unde se poate.
Va multumesc
Neconcordanta D101/2011 cu bilant 2011
-
Re: Neconcordanta D101/2011 cu bilant 2011
Nu este cazul sa faceti declaratie rectificativa sau sa "modificati bilantul". Urmare a notificarii primite transmiteti raspuns din care sa rezulte ca impozitul declarat prin D101 fata de cel evidentiat prin F20 nu difera ca si cuantum. Aceasta notificare are doar rolul de a constata eventuale obligatii reprezentand impozit pe profit nedeclarate sau declarate eronat.
-
Necorelarea se refera la difernte intre impozitul declarat in D100, si cel trecut (ca fiind declarat) in declaratia 101 la rd. 48.
Bilantul nu se madifica, nu se da ''rectificativa''.
Bilantul nu se madifica, nu se da ''rectificativa''.
Ciulei
Diferente de sume nu sunt. Suma declarata si platita prin D100 este de 9352 ron , suma ce apare si in D 101 si in F20. In F20 suma este trecuta in dreptul contului 698 iar in dreptul contului 691 este 0. Acesta eroare trebuie corectata.
Am inteles bine...e ok daca trimit un raspuns in care sa cer corectarea erorii sau sa evidentiez sumele platite prin D100 (sau cum????).
Am inteles bine...e ok daca trimit un raspuns in care sa cer corectarea erorii sau sa evidentiez sumele platite prin D100 (sau cum????).
-
Un raspuns trebuie sa dai. Eroarea se poate considera eroare materiala si ceri corectarea formularului F20 in baza de date. Nu vad c-ar trebui sa faci rectificativa la ceva si la bilant numai ei ar putea sa faca (desi nu am mai auzit) asa cum se intampla si cu deconturile de TVA, tot fiscul le face. In ultimul timp s-au pus pe verificat, nu mai stau pe jocuri la servici.
Ciulei