stocuri

opreac660

stocuri

#1 Mesaj de opreac660 »

Va rog sa ma ajutati.Lucrez din ianuarie 2007 in programul Saga C.In anul 2006,societatea a avut si o alimentara care a functionat pina in decembrie.A ramas in stoc cu marfuri,adaos comercialsi TVA neexigibil.
Acum doresc sa scad adaosul comercial si TVA -ul neexigibil aferent,deoarece o parte din marfuri si le-a insusit administratorul iar o parte le -a transferat la un restaurant pe care l-a deschis acum(alta gestiune)
Care sunt relatiile contabile si in ce fisiere pot sa le inregistrez?

apetrem

Re: stocuri

#2 Mesaj de apetrem »

"Relatiile contabile" sunt legate de documente justificative.
Nu recomant inregistrari fara baza.
Sa intocmeasca documente.

ciuleil

#3 Mesaj de ciuleil »

Ceva asemanator am avut eu ( s-a inchis o soc., s-a deschis alta, mf. a ramas pe loc si s-a marcat pe noua firma).
Pentru stocul societatii lichidate, am cerut administratorului sa faca un p.v. , unde a scris ca mf. s-a depreciat, ca nu a mai avut conditii sa o vanda. Eu i-am scazut c/v tva aferent din tva de recuperat ( avea de recuperat), i-am anulat adaosul, i-am calculat impozitul ( nu l-a platit nici azi, dar eu l-am contabilizat).
Contabilizazi tot pe baza unui p.v. al administratorului.
Ciulei

pinteam941

#4 Mesaj de pinteam941 »

Mie mi se pare mai corect sa deschizi alta gestiune, sa faci transfer intre gestiuni, iar ce a luat admin. ca din camara lui, sa i le facturezi.

pinteam941

#5 Mesaj de pinteam941 »

Am si eu o problema.
In productie se utilizeaza pretul prestabilit. Eu am o firma la care obiectul principal de activitate este cresterea animalelor.
In fiecare luna se calculeaza, in functie de furajare si cheltuielile indirecte, pretul pe kilogram.
Am selectat varianta cu cost mediu ponderat.
Totul imi iese bine, pina fac inchiderea de luna.Cind validez inchidere stocuri, totul mi se da peste cap. Chiar daca am validat operatiunile, la inchidere imi schimba pretul unitar, si nu mai corespunde cu ce am in contabilitate :(.
Pentru ca, dupa ce validez un bon de consum(de ex.) il listez si il pun la nota contabila.
Dar dupa ce inchid, acelasi bon de consum validat are alta valoare.
Am incercat toate metodele: LIFO FIFO CMP MANUAL, dar tot asa patesc.
Nu mai stiu ce sa fac sa nu schimbe nimic din ce am validat.

Multumesc.

pinteam941

#6 Mesaj de pinteam941 »

:cry:

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Trimite mail la Saga cu mai multe detalii, sau chiar baza de date. Cred că doar ei te vor putea ajuta cu informaţii despre cum efectuează programul calculele în situaţia expusă de tine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ghetap

transfer intre gestiuni

#8 Mesaj de ghetap »

Am si eu aceasta problema. Am inchis o gestiune (punct de lucru ) si am transferat marfa la cealalta. ce acte trebuie intocmite si cum se inregistreaza in saga c. care e formula contabila. nu sunt platitor de tva. Multumesc. :D

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Creezi
- un client "Gestiune primitoare" şi pui 482 la cont
- un furnizor "Gestiune furnizoare" şi setezi şi acolo 482 la cont

Introduci un aviz la ieşiri unde la client vei alege clientul "gestiune primitoare" şi operezi toată marfa pe care ai transferat-o de la punctul de lucru
Introduci un aviz la intrări unde la furnizor vei alege clientul "gestiune furnizoare" şi operezi toată marfa pe care ai transferat-o la punctul de lucru
Articolele contabile vor fi:
482=371 la ieşiri
371=482 la intrări

Metoda este recomadabilă la gestiuni cantitativ valorice.
La global valorice se aplică numai după reducerea adaosului şi TVA de la marfa din stocul gestiunii care predă.

Dacă nu doreşti să aplici metoda specifică gestiunilor cantitativ-valorice şi ai gestiuni global-valorice, poţi face în articole contabile, la finele lunii în care ai efectuat transferul, după ce ai înregistrat descărcarea de gestiune (ai apăsat butonul validare la acea operaţiune, în ecranul de închidere lună), următoarele articole contabile:
371.gestiune primitoare=371.gestiune predătoare
378.gestiune predătoare=378.gestiune primitoare
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns