Eroare Decl 112
Eroare Decl 112
Buna ziua,
Am si eu o problema : la o asociatie de proprietari , am urmatoarea situatie :
- administrator, pensionar, angajat cu CIM 8 ore
- presedinte de asociatie , pensionar, Contract de mandat .
In conformitate cu ghidul emis de ANAF, eu am facut urmatoarele retineri :
- administrator : sanatate (angajat si angajator), CAS (angajator), impozit (angajat), fd. garantare (angajator), fd. risc (angajator), fd CCI (angajator)
- presedinte : CAS (angajator), sanatate (angajat si angajator), impozit (angajat).
Nu am retinut CAS-ul lor ca si persoane fizice, avamd in vedere faptul ca sunt deja asigurati in sistem si nu mai trebuie retinut CAS-ul lor. Dar primesc erorile urmatoare :
ANGAJATOR:
* EROARE - Creanta 02 - Contributia individula de asigurari sociale retinuta de la asigurati (79) mai mica decat suma calculata (164) !
* EROARE - Creanta 05 - Contributia de asigurari sociale datorata de angajator (393) mai mare decat suma calculata (+ 5) : 329!
ASIGURATI:
Cum trebuie sa procedez?
Va multumesc,
Tatiana Topan
Am si eu o problema : la o asociatie de proprietari , am urmatoarea situatie :
- administrator, pensionar, angajat cu CIM 8 ore
- presedinte de asociatie , pensionar, Contract de mandat .
In conformitate cu ghidul emis de ANAF, eu am facut urmatoarele retineri :
- administrator : sanatate (angajat si angajator), CAS (angajator), impozit (angajat), fd. garantare (angajator), fd. risc (angajator), fd CCI (angajator)
- presedinte : CAS (angajator), sanatate (angajat si angajator), impozit (angajat).
Nu am retinut CAS-ul lor ca si persoane fizice, avamd in vedere faptul ca sunt deja asigurati in sistem si nu mai trebuie retinut CAS-ul lor. Dar primesc erorile urmatoare :
ANGAJATOR:
* EROARE - Creanta 02 - Contributia individula de asigurari sociale retinuta de la asigurati (79) mai mica decat suma calculata (164) !
* EROARE - Creanta 05 - Contributia de asigurari sociale datorata de angajator (393) mai mare decat suma calculata (+ 5) : 329!
ASIGURATI:
Cum trebuie sa procedez?
Va multumesc,
Tatiana Topan
Re: Eroare Decl 112
inseamna ca trebuie retinuta CAS
am retinut-o si tot am erori , pentru ca declaratia nu imi ia in calcul si venitul obtinut de presedinte , ca si baza de calcul.......... daca scot CAS-ul platit de asociatie (angajator) pentru contrcatul civil, mi se valideaza ............. dar oare e corect asa?
Pentru ca daca pun ca asociatia plateste CAS-ul la contractele civile , imi apar diferente, ca nu mi se recunoaste ca si baza venitul din contractul civil ..........
Pentru ca daca pun ca asociatia plateste CAS-ul la contractele civile , imi apar diferente, ca nu mi se recunoaste ca si baza venitul din contractul civil ..........

D112 nu se poate genera pentru președinții de asociații, din SAGA.
După generare trebuie să alegeți categoria, pentru persoana respectivă, în mod corect. Acestea trebuie să fie în secțiunea A și la tip să nu fie "1-Salariat" ci "3-Alte categorii de persoane care realizează venituri asimilate salariilor - care nu au contract individual de muncă sau raport de servicii (nu este salariat)¨
După generare trebuie să alegeți categoria, pentru persoana respectivă, în mod corect. Acestea trebuie să fie în secțiunea A și la tip să nu fie "1-Salariat" ci "3-Alte categorii de persoane care realizează venituri asimilate salariilor - care nu au contract individual de muncă sau raport de servicii (nu este salariat)¨
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am facut si asta, dar nu mi se calculeaza CAS-ul datorat de angajator corect , pentru ca nu mi se tine cont si de venitul realizat de presedinte ........... Am generat declaratia aia de am innebunit .

În SAGA la tip - alegeți "Permanent" nu altceva. Și bifați ce contribuții să vă calculeze.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Un angajat are concediu medical.
Salariul de baza 864 lei, conc. med.din FS= 93 lei, conc. med. sup. CCI= 31 lei, venituri salariale pt. zile lucrate 699, total venituri salariale 792 lei.
La stat de plata CAS angajat 89, in decl.112= 88 lei
La stat de plata CAS angajator se calculeaza la 847 lei, in decl. 112 la suma de 840 lei.
Nu stiu unde gresesc, dar am actualizat de mai multe ori, nu reusesc sa rezolv, ce sa corectez.
Salariul de baza 864 lei, conc. med.din FS= 93 lei, conc. med. sup. CCI= 31 lei, venituri salariale pt. zile lucrate 699, total venituri salariale 792 lei.
La stat de plata CAS angajat 89, in decl.112= 88 lei
La stat de plata CAS angajator se calculeaza la 847 lei, in decl. 112 la suma de 840 lei.
Nu stiu unde gresesc, dar am actualizat de mai multe ori, nu reusesc sa rezolv, ce sa corectez.
Cum se calculeaza cas la concediu medical?
Se calculeaza la suma din fond salar+ suma din CCI?
Se calculeaza la suma din fond salar+ suma din CCI?
Se calculeaza conform prevederilor art.296^11 din CF.