PDF inteligent ANAF - Corelatii eronate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
voical518

PDF inteligent ANAF - Corelatii eronate

#1 Mesaj de voical518 »

Salut,

Am o problema cu o corelatie: r41 (Bilant) = r13 - r14 - r15 - r17 - r20 - r21 - r22 (Bilant) C2:-58 # 2984
Nu-mi pot da seama ce am facut gresit si, mai ales, unde anume sa ma uit sa repar greseala. Mentionez ca sunt incepator.
Mersi mult

paturcai

Re: PDF inteligent ANAF - Corelatii eronate

#2 Mesaj de paturcai »

Ati uitat sa treceti soldul contului 121 (oricare ar fi el) de la ianuarie 2012 in rezultatul reportat.
Mergeti la Ian 2012 si vedeti daca ati facut nota contabila manual atunci. Daca nu ati facut-o faceti-o acum FARA SA DEVALIDATI. Mergeti in articole contabile si dati adaugare si puenti data de 01.01.2012 si procedati ca atare.
Sunteti incepator dar banuiesc ca trebuie sa fiti macar de specialitate.
Chiar daca nu sunteti nu mergeti pe principiul ca forumul va invata. Forumul va "ajusteaza" si va da niste sfaturi in situatia in care aveti o baza minimala.
Nu mi-o luati in nume de rau, am fost ca dvs., mult, foarte mult timp.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

voical518

#3 Mesaj de voical518 »

Ati uitat sa treceti soldul contului 121 (oricare ar fi el) de la ianuarie 2012 in rezultatul reportat.
Mergeti la Ian 2012 si vedeti daca ati facut nota contabila manual atunci. Daca nu ati facut-o faceti-o acum FARA SA DEVALIDATI. Mergeti in articole contabile si dati adaugare si puenti data de 01.01.2012 si procedati ca atare.
Sunteti incepator dar banuiesc ca trebuie sa fiti macar de specialitate.
Chiar daca nu sunteti nu mergeti pe principiul ca forumul va invata. Forumul va "ajusteaza" si va da niste sfaturi in situatia in care aveti o baza minimala.
Nu mi-o luati in nume de rau, am fost ca dvs., mult, foarte mult timp.
Problema este ca eu si programul nu ne intelegem prea bine. Eu pe hartie am facut notele contabile de cand a inceput firma activitatea (octombrie 2012) si pana in prezent. Nu i-au nimic in nume de rau. Doamne fereste!
Eu nu am cum sa trec acest articol contabil de care imi spui pe motivul ca activitatea in contabilitate a inceput in Octombrie 2012.
Sa detaliez ceea ce am facut eu: am inchis toate conturile de cheltuieli prin contul 121. Si, bineinteles, mi-a rezultat o pierdere de 260 lei aproximativ.
In mod normal pierderea aceasta ar trebui sa fie reportata cu ajutorul contului 1171 la inceputul urmatorului exercitiu financiar, asa-i? Corectati-ma daca gresesc.

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Da, la decembrie 2012 suma de 260 lei trebuie sa o ai in debitul contului 121. In ianuarie 2013 faci 1171=121. Dar asta nu mai are legatura cu bilantul.
Fiind o firma asa noua, banuiesc ca nu ai prea multe conturi. La bilant vezi ca randul 41 trebuie sa fie egal cu 13. Banuiesc ca pe randurile 14,15,17, 20, 21,22 nu ai nimic. La randul lui randul 13 este 4+12. Verifica daca la randurile 23,24 ai inscris capitalul social iar la 37 pierderea, adica cei 260 lei.
Verifica din aproape in aproape.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Atunci ati lucrat cum nu trebuie. N-ati folosit SAGA decat ca pe o masina de scris, fara sa va folositi de jurnale si registre.
Sa nu mai faceti asa ceva. SAGA nu merita un astfel de tratament.
Daca randul 41 nu iese inseamna ca nu luati in calul in partea de sus (pana la randul 13 si 14) ceva.
Va lipseste acolo ceva.
Este mai simplu de vazut in partea de jos (incepand cu randul 23 in jos).
In mod normal (nu avem datorii care se platesc pe o perioada mai mare de 12 luni), atunci randul 13 trebuie sa fie egal cu 41.
Cel mai simplu de verificat in balanta si bilant sunt conturile care sunt la randurile 23...catre 41. Daca aici totul este corect inseamna ca greseala este in prima parte.
Daca avem pierdere la anul 2012 trebuie sa avem o suma la radnul 36
Daca nu-i dati de cap, reveniti aici cu toate datele (nu si cu cheltuielile si veniturile) ci cu soldurile la contuirle pana la clasa 5 inclusiv.
Ii dam noi de cap.
;)
Da, contul 121 se va incide in ianuarie urmator incheierii exercitiului financiar precedent.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

voical518

#6 Mesaj de voical518 »

paturcai scrie:Atunci ati lucrat cum nu trebuie. N-ati folosit SAGA decat ca pe o masina de scris, fara sa va folositi de jurnale si registre.
Sa nu mai faceti asa ceva. SAGA nu merita un astfel de tratament.
Daca randul 41 nu iese inseamna ca nu luati in calul in partea de sus (pana la randul 13 si 14) ceva.
Va lipseste acolo ceva.
Este mai simplu de vazut in partea de jos (incepand cu randul 23 in jos).
In mod normal (nu avem datorii care se platesc pe o perioada mai mare de 12 luni), atunci randul 13 trebuie sa fie egal cu 41.
Cel mai simplu de verificat in balanta si bilant sunt conturile care sunt la randurile 23...catre 41. Daca aici totul este corect inseamna ca greseala este in prima parte.
Daca avem pierdere la anul 2012 trebuie sa avem o suma la radnul 36
Daca nu-i dati de cap, reveniti aici cu toate datele (nu si cu cheltuielile si veniturile) ci cu soldurile la contuirle pana la clasa 5 inclusiv.
Ii dam noi de cap.
;)
Da, contul 121 se va incide in ianuarie urmator incheierii exercitiului financiar precedent.
Gata! L-am dibuit. Acum ne intelegem minunat eu, saga si pdf-ul inteligent.
Se pare ca problema era la contul 581 pe care nu l-am inchis. Iar din cauza asta imi dadea corelatia respectiva eronata.
Mersi mult tuturor pentru mega ajutorul si interesul acordat.
O seara placuta!

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Pentru VoicaL518
tomac scrie:Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.

Scrie răspuns