stono marfa

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
halastauanc

stono marfa

#1 Mesaj de halastauanc »

va rog invatati-ma,
- am factura cu minus pentu piese auto de pe diferite facuri de intrari marfa ( suntem service auto, si de multe ori piesele nu se potrivesc si trebuie returnate), deci nu e storno o factura identica cu cea de intrari.
- cand fac "reglare stornare", mi se deschide un tabel impartit in doua: sus e valoarea stornarii iar jos facturile neachitate insiruite .
-intrebare:eu trebuie sa bifez facturile neachitate pana se acopera valoarea si sa dau accept sau doar sa dau accept pur si simplu?

herganiec

Re: stono marfa

#2 Mesaj de herganiec »

de obicei se asociaza factura de stornare cu cea mai veche factura neachitata (in concurenta valorii facturii).
trebuie sa-i anuntati si pe ei (furnizorii) ca sa stie ce ati "achitat".
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

halastauanc

#3 Mesaj de halastauanc »

- da,asa consideram de acord cu furnizorul, cea mai veche factura "achitata" ,
-insa mie imi apar cand intru pe situatie/ verificare furnizor :" difererente la corelatiile cu stornarea" si ma intreaba daca le sterg.
- trebuie sa le sterg? ce se intampla daca nu le sterg ? ce se intampla daca le sterg?

tudorachea

#4 Mesaj de tudorachea »

Ar trebui să stingi din fiecare factură de intrare valoarea piesei care se returnează...

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

pai nu prea se poate daca ai achitat din facturile respective..
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tudorachea

#6 Mesaj de tudorachea »

Ba se poate, se împarte factura în două: ce s-a achitat si se returnează fără bifă, iar ce este încă neachitat cu bifă.

halastauanc

#7 Mesaj de halastauanc »

eu as dori va rog sa-mi raspundeti la intrebare totusi... ca am o problema.
- factura storno nu prea are legatura cu factura de achizitie care e de o mie si ceva de lei , iar o piesa stornata din ea e de 40 lei de exemplu, iar asta se intampla destul de des, asa e la service...masini modificate, greseli de programe ale furnizorului..etc.
nu pot sa scad de fiecare data exact piesa aceea, sa caut de fiecare data factura ,ar fi harababura si as innebuni.
dar eu am intrebat altceva... daca sa le bifez sau nu si... mai intrebasem ceva despre corelatii, asta era nelamurirea mea.cititi cu atentie intrebarea , ca parca tot timpul primesc raspunsuri evazive , doar asa sa fie...
va rog, multumesc.

tudorachea

#8 Mesaj de tudorachea »

Să presupunem următoarele intrări de piese:
F01 din 01 ian, total 1000 lei, achitată
F05 din 01 mai, total 450 lei, neachitată
La 10 iunie, retur 2 piese, una din F01 (100 lei) şi una din F05 (350 lei), factura storno F15, total -450 lei
Operăm astfel:
F15/10.06.2013, total -100 lei, fără bifă, reglarea se va face în ecranul "Situaţie furnizori" la proxima plată
F15*/10.06.2013, total -350 lei, cu bifă, reglare stornare cu F05.

tudorachea

#9 Mesaj de tudorachea »

Încercaţi să organizaţi harababura, ca să fie corect - eu am 1800 de intrări în fiecare luna şi cam 150 dintre ele sunt retururi. Lucrând corect, am reuşit să am situaţia perfectă. Dacă vi se pare dificil, reglaţi stornarea cu ce găsiţi prin ecranul din dreapta, în ordine cronologică.

petrescur

#10 Mesaj de petrescur »

Am returnat marfa unui furnizor din cauza ca nu am reusit sa vand nimic. Anterior eu am achitat toate facturile. Acum el mi-a facut factura de stornare si mi-a returnat banii. Cum validez factura de stornare? Nu mai pot interveni la facturile anterioare pt ca el este in sistemul tva la incasare si zapacesc TVA-ul. Cum sa procedez?

apetrem

#11 Mesaj de apetrem »

Scoti bifa TVA I
Marian Apetre

badoid354

#12 Mesaj de badoid354 »

tudorachea scrie:Încercaţi să organizaţi harababura, ca să fie corect - eu am 1800 de intrări în fiecare luna şi cam 150 dintre ele sunt retururi. Lucrând corect, am reuşit să am situaţia perfectă.
este imposibil ce spuneti. pentru ca asta ar insemna sa lucreze "perfect" toti partenerii (furnizorii). este imposibil.

este imposibil de preluat contabilitatea de un contabil de la altu', sa zicem.

este imposibil de controlat de "organe".

decat, asa, ochiometric, sa se afle in treaba.

harababura (in evidente) dispare odata cu scoaterea "facilitatii".

nu stiu de ce se intarzie, ca si-au indeplinit obiectivu' (practic, pana la plata furnizorilor- sold decembrie 2012, la majoritatea imm-urilor taxa pe valoarea adaugata a fost taxa pe... vanzare).

petrescur

#13 Mesaj de petrescur »

Multumesc mult. Intradevar asa trebuia sa fac. Nu mi-am dat seama.

tudorachea

#14 Mesaj de tudorachea »

Nu este imposibil.

badoid354

#15 Mesaj de badoid354 »

sa n-auda aia de la fisc. da' nici aia nu (mai) cred.

dacat, asa, "demo".

practic, imposibil.

daca, intern, se poate face orice efort pentru a tinde spre "perfectiune", e imposibil sa-i determini p-altii (TOTI clientii/furnizorii) sa completeze documentele in asa fel incat sa se poate "imperechea". imposibil.

rezultatul: harababura.

Scrie răspuns