Achizitii Intracomunitare Servicii si Import Servicii
Re: Achizitii Intracomunitare Servicii si Import Servicii
Si ce cod de TVA este trecut pe factura la furnizor?
Ca si pana acum.
Tva-ul platit il adaugi la pret.
Tva-ul platit il adaugi la pret.
Marian Apetre
Nu cred ca codul de tva are vreo importanta, fiind vorba de SUA.
Pana acum am aplicat taxare inversa.
Daca factura e cu tva nu pot sa mai aplic tva pe tva.
M-am gandit sa cuprind tva-ul in pret si trec in decont la achizitii neimpozabile.
Pana acum am aplicat taxare inversa.
Daca factura e cu tva nu pot sa mai aplic tva pe tva.
M-am gandit sa cuprind tva-ul in pret si trec in decont la achizitii neimpozabile.
Nu exista prevedere legala pentru ca sa treci la neimpozabile.
Recomandarea mea este sa nu te complici, oricum e taxare inversa.
Recomandarea mea este sa nu te complici, oricum e taxare inversa.
Marian Apetre
Pentru LazarH
Unitatea din SUA poate este inregistrat in scopuri de TVA in Romania si atunci discutam despre altceva, de aceea este important ce este trecut pe factura.
Unitatea din SUA poate este inregistrat in scopuri de TVA in Romania si atunci discutam despre altceva, de aceea este important ce este trecut pe factura.
Am o nelamurire in privinta inregistrarii unei achizitii intracomunitare.
Am incercat sa fac o simulare exact cu sumele din tutorialul saga.
Din punct de vedere al TVA si cum apare in declaratiile 300 si 390 situatia este urmatoarea:
- pentru marfa am baza corecta la cursul facturii, cu TVA aferent(la NIR imi calculeaza corect la cursul receptiei)-pentru transportul introdus prin facturi asociate (este pe aceeasi factura), imi calculeaza corect TVA la cursul facturii dar baza pentru TVA este la cursul receptiei si de asemenea in jurnalul deTVA este tot baza calculata la cursul receptiei.
Acum am sesizat ca in tutorial este calculat la transport TVA la cursul receptiei desi se spune ca se calculeaza la cursul facturii.
Mai am posibilitatea sa introduc transportul ca linie separata la NIR, atunci imi ia corect in declaratii dar nu mai este inclus transportul in pretul marfii.
Va rog sa-mi spuneti unde gresesc.
Multumesc,
Am incercat sa fac o simulare exact cu sumele din tutorialul saga.
Din punct de vedere al TVA si cum apare in declaratiile 300 si 390 situatia este urmatoarea:
- pentru marfa am baza corecta la cursul facturii, cu TVA aferent(la NIR imi calculeaza corect la cursul receptiei)-pentru transportul introdus prin facturi asociate (este pe aceeasi factura), imi calculeaza corect TVA la cursul facturii dar baza pentru TVA este la cursul receptiei si de asemenea in jurnalul deTVA este tot baza calculata la cursul receptiei.
Acum am sesizat ca in tutorial este calculat la transport TVA la cursul receptiei desi se spune ca se calculeaza la cursul facturii.
Mai am posibilitatea sa introduc transportul ca linie separata la NIR, atunci imi ia corect in declaratii dar nu mai este inclus transportul in pretul marfii.
Va rog sa-mi spuneti unde gresesc.
Multumesc,
Am un import din USA si desi am 18 pozitii simplific in felul urmator:
Pozitia tarifara cu 48 ron taxe vamale si 189 ron TVA
Curs DVI 3,2549
Introduc poz tarifara, denumire prod, 50buc*3.56 USD=178 USD pret lei 579.37
Nota contabila este:
371=4012 579,37
371=446 48
4426=462 189
Dar eu am si transport pe factura si introduc la facturi asociate acelasi furnizor cu valoare 10 USD. Rezulta valoare 32,55 ron si TVA 7.81
Nota contabila rezultata este
371=4012 579,37
371=4012 237(valoarea facturii de transport??)
371=446 48
4426=462 189
4426=4427 7.81(tva transport)
Rugamintea mea este sa ma ajutati sa inteleg de ce la nota cu valoarea facturii de transport nu este suma 32.55 si este de fapt suma care s-a repartizat pe taxe vamale si tva si de ce valoarea NIR-ului nu cuprinde si transportul?
TVA-ul de la transport este corect.
In ambele situatii cu sau fara transport desi notele contabile sunt diferite NIR-ul are aceeasi valoare.
Ce gresesc?
Multumesc,
Pozitia tarifara cu 48 ron taxe vamale si 189 ron TVA
Curs DVI 3,2549
Introduc poz tarifara, denumire prod, 50buc*3.56 USD=178 USD pret lei 579.37
Nota contabila este:
371=4012 579,37
371=446 48
4426=462 189
Dar eu am si transport pe factura si introduc la facturi asociate acelasi furnizor cu valoare 10 USD. Rezulta valoare 32,55 ron si TVA 7.81
Nota contabila rezultata este
371=4012 579,37
371=4012 237(valoarea facturii de transport??)
371=446 48
4426=462 189
4426=4427 7.81(tva transport)
Rugamintea mea este sa ma ajutati sa inteleg de ce la nota cu valoarea facturii de transport nu este suma 32.55 si este de fapt suma care s-a repartizat pe taxe vamale si tva si de ce valoarea NIR-ului nu cuprinde si transportul?
TVA-ul de la transport este corect.
In ambele situatii cu sau fara transport desi notele contabile sunt diferite NIR-ul are aceeasi valoare.
Ce gresesc?
Multumesc,