La o decizie de desfacere a CIM pentru absente nemotivate, la care s-a facut si cercetarea disciplinara si s-a retinut ca salariatul nu poate justifica cu argumente lipsa nemotivata de la servici, nu este prevazuta data desfacerii CIM. Decizia este vizata si de oficiul juridic; acesta sustine ca decizia este corecta in acest mod si ca data desfacerii CIM nu trebuie precizata, facand referire la art.252(3) din CM, in sensul ca decizia se comunica salaritului in termen de cinci zile de la emitere si produce efecte de la data comunicarii. Cu alte cuvinte, data desfacerii e aceeasi cu data comunicarii.
Vi se pare corecta si legala aboradarea oficiului juridic?
Decizie desfacere CIM
Re: Decizie desfacere CIM
Contractul de munca se desface conform art.61 lit.a (precum procedura este mentionata la art.62 alin.(2)).
Din pacate nu sunt jurist si nici n-am avut caz asemanator, dar avand in vedere ca trebuie respectat procedura de la art.252 intr-un fel este normal ceea ce a mentionat juristul.
Din pacate nu sunt jurist si nici n-am avut caz asemanator, dar avand in vedere ca trebuie respectat procedura de la art.252 intr-un fel este normal ceea ce a mentionat juristul.
Eu consider ca data desfacerii CIM trebuie specificata expres, iar cominicarea deciziei catre salariat se face in 5 zile calendaristice. Consider ca sintagma "produce efecte de la data comunicarii" se refera mai degraba la data de la care curge termenul de contestare a deciziei, dacat la data desfacerii CIM.
Ex:desfac CIM cu data de 01.06.2013, comunic decizia pe data de 04.06.2013. Cele 30 de zile pentru a fi contestata decizia curg de pe data de 04.06 nu de pe 01.06.
Operarea in Revisal a desfacerii CIM cu ce data se face daca decizia se trimite prin posta; cu data trimiterii plicului sau cu data primirii confirmarii de primire semnate?
Daca fostul angajat e plecat in strainatate pe vreo 6 luni, ii desfac CIM-ul dupa ce se intoarce si primeste decizia?
Ex:desfac CIM cu data de 01.06.2013, comunic decizia pe data de 04.06.2013. Cele 30 de zile pentru a fi contestata decizia curg de pe data de 04.06 nu de pe 01.06.
Operarea in Revisal a desfacerii CIM cu ce data se face daca decizia se trimite prin posta; cu data trimiterii plicului sau cu data primirii confirmarii de primire semnate?
Daca fostul angajat e plecat in strainatate pe vreo 6 luni, ii desfac CIM-ul dupa ce se intoarce si primeste decizia?
Alte pareri si interpretari? Banuiesc ca nu prea sunt juristi pe aici, dar toti am facut ceva cursuri de drept si am dat si examene; daca ne chinuim sa interpretam diverse art.din CF, de ce nu si din CM?