stergere corelatii !!!
-
stergere corelatii !!!
va rog sa ma ajutati.va rog mult sa cititi cu atentie tot ce scriu, cred ca am sfeclit-o. ma simt fff. prost si parca nu inteleg ce am facut si ce sa fac . am mai abordat odata problema asta dar nu prea m-am lamurit . acum am cam facut-o lata si trebuie neaparat sa inteleg odata ca sa nu mai fac tamppenii si va rog din suflet sa ma ajutati sa-mi reglez neclaritatiile.
deci:
am intrat pe furnizor romtelecom unde aveam facturi platite rotunjit si facturi platite chiar cu scadenta depasita si am dat stergere corelatii (proasta de mine!!) si stupoare!!: mi-au aparut 2 plati cu rosu , una din luna a3-a si una din luna a 5-a ( luni inchise si validate), iar de achitat acum imi apare suma , ca si cand nu as fi facut ultima plata, cand am platit ultimele doua facuri deodatain luna a 5-a.
1.acum ce pot sa mai fac?
2.si ce sa fac sa imi reglez problemele de genul din trecut,
3. daca le las asa corelatiile ( la alti furnizori) este vreo problema?
eu plateam rotunjit si n-am stiut ca trebuie sa bag diferenta in 409x furnizor , puneam pur si simplu totul in 401x , asa ma sfatuise o expert contabil care lucreaza de multi ani cu saga , eu fiind incepatoare, si mi s-a spus atunci ca restul face programul, insa acum m-am trezit (oarecum ) stiu ce sa fac de acum incolo dar nu stiu cum sa repar trecutul si mai ales oroarea ce am infaptuit-o .
va multumesc pentru rabdare si intelegere!
deci:
am intrat pe furnizor romtelecom unde aveam facturi platite rotunjit si facturi platite chiar cu scadenta depasita si am dat stergere corelatii (proasta de mine!!) si stupoare!!: mi-au aparut 2 plati cu rosu , una din luna a3-a si una din luna a 5-a ( luni inchise si validate), iar de achitat acum imi apare suma , ca si cand nu as fi facut ultima plata, cand am platit ultimele doua facuri deodatain luna a 5-a.
1.acum ce pot sa mai fac?
2.si ce sa fac sa imi reglez problemele de genul din trecut,
3. daca le las asa corelatiile ( la alti furnizori) este vreo problema?
eu plateam rotunjit si n-am stiut ca trebuie sa bag diferenta in 409x furnizor , puneam pur si simplu totul in 401x , asa ma sfatuise o expert contabil care lucreaza de multi ani cu saga , eu fiind incepatoare, si mi s-a spus atunci ca restul face programul, insa acum m-am trezit (oarecum ) stiu ce sa fac de acum incolo dar nu stiu cum sa repar trecutul si mai ales oroarea ce am infaptuit-o .
va multumesc pentru rabdare si intelegere!
-
Re: stergere corelatii !!!
daca nu primesc raspuns e de rau ??? 

- fagarasa176
E de naspha rau de tot
Glumeam...stergerea acele corelatii nu influenteaza balanta.
Folositi facilitatea de reglare avansuri/stornari bifand reglare in FIFO si apasati reglare automata
O sa ramaneti cu cateva valori in rosu avand in vedere ca a'ti platit sume in plus

Glumeam...stergerea acele corelatii nu influenteaza balanta.
Folositi facilitatea de reglare avansuri/stornari bifand reglare in FIFO si apasati reglare automata
O sa ramaneti cu cateva valori in rosu avand in vedere ca a'ti platit sume in plus
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
multumesc din suflet, mi-a mai venit inima la loc.
- ma invatati de unde/cum sa bifez reglarea in FIFO si sa apas butonul reglare automata, este la configurari ?
- cu celelate probleme de genul care le mai am din lunile trecute ce sa fac sa le mai reglez sau sa le las asa?
-de ce imi apare acum la romtelecom ca mai am de plata suma pe care de fapt am platit-o ?
( sunt cu tva la incasare)
-si mai doresc o lamurire : conteaza foarte mult cand pun data scadentei la facturile de intrari? adica daca eu pun scadenta in luna curenta si platesc doar luna viitoare ,este posibil si din aceasta cauza sa imi apara corelartiile aiurea intre facuri si plati?
...si... multumesc.
- ma invatati de unde/cum sa bifez reglarea in FIFO si sa apas butonul reglare automata, este la configurari ?
- cu celelate probleme de genul care le mai am din lunile trecute ce sa fac sa le mai reglez sau sa le las asa?
-de ce imi apare acum la romtelecom ca mai am de plata suma pe care de fapt am platit-o ?
( sunt cu tva la incasare)
-si mai doresc o lamurire : conteaza foarte mult cand pun data scadentei la facturile de intrari? adica daca eu pun scadenta in luna curenta si platesc doar luna viitoare ,este posibil si din aceasta cauza sa imi apara corelartiile aiurea intre facuri si plati?
...si... multumesc.
1.Reglarea (butoanele) o (le) aveti tot in ecranul de corelatii;
2.Nu pot sa ma pronunt;
3.Pentru ca nu mai exista corelatia intre plata si factura platita;
4.Nope.Data scadentei, afecteaza (daca pot sa zic asa) numai situatiile furnizori/clienti...dupa caz.
Pentru linistea dvs...verificati cu Fisa Furnizor.
Last Edit:
Era cat p'aci sa uit (am citit si topicul anterior)...de ce se plateste rotunjit ? Care e ...ratiunea ??? Intreb pentru...linistea mea.
2.Nu pot sa ma pronunt;
3.Pentru ca nu mai exista corelatia intre plata si factura platita;
4.Nope.Data scadentei, afecteaza (daca pot sa zic asa) numai situatiile furnizori/clienti...dupa caz.
Pentru linistea dvs...verificati cu Fisa Furnizor.

Last Edit:
Era cat p'aci sa uit (am citit si topicul anterior)...de ce se plateste rotunjit ? Care e ...ratiunea ??? Intreb pentru...linistea mea.

-
acum ma scuzati dar nu ma las pana nu rezolv. cum sa repar problema cu romtelecomul daca in sold la verificare furnizor si la situatie facturi/plati acum imi apare ca mai am de plata si eu de fapt am platit prin casa in 23.05.2013 (luna care e inchisa, iar in registrul de casa apare plata ) . ce sa fac ? cum se da timpul inapoi sa repari prostiile
?
se platea (acum nu ca m-am invatat minte) pentru ca la ghiseu ma intreba si eu ziceam da..., nu credeam ca poate fi o problema asta , acum vad ca e si inca una groasa

se platea (acum nu ca m-am invatat minte) pentru ca la ghiseu ma intreba si eu ziceam da..., nu credeam ca poate fi o problema asta , acum vad ca e si inca una groasa
err....se rezolva...se rezolva...putintica rabdare.Ca sa mai capatam curaj, facem o salvare a BD (pe calea obisnuita, conform Manual).Dupa care, procedam cu mult curaj la cele indicate de Fagarasa.Dupa care, verificam..si revenim in acest topic cu rezultatele...(sa tinem cont ca pe aici se raspunde in limita timpului liber de care dispunem)..si daca e cazul (desi nu cred) restauram BD salvat mai devreme (il identificam dup ZZ/LL/AAAA).
-
am facut asa: am intrat pe situatie furniz /romtelecom , am apas butonul reglare avansuri/stornari, s-a deschis fereastra , am bifat FIFO, am apasat but. reglare automata, si... nu s-a intamplat nimic (situatia a ramas la fel).
- in tabelul de sus imi apare neachitat la zi si la final facturile care au fost platite cu platile ce apar cu rosu in tabelul de jos , adica ca si cand nu am achitat ce e cu rosu .
- acum m-am gandit sa va intreb, pot sa dau timpul inapoi asa : sa devalidez lunile cu pricina , sa sterg si sa reintroduc platile respective ( care sunt cu rosu) , apoi sa validez inapoi totul fara nici o alta modificare.
hmmm? va rog mult, nu vreau sa par disperanta ca disperata sunt, dar vreau sa-mi rezolv problema si am invatat pe propria piele ca e singurul loc unde pot fi sfatuita corect, pacat ca am apucat sa fac prostii..
- in tabelul de sus imi apare neachitat la zi si la final facturile care au fost platite cu platile ce apar cu rosu in tabelul de jos , adica ca si cand nu am achitat ce e cu rosu .
- acum m-am gandit sa va intreb, pot sa dau timpul inapoi asa : sa devalidez lunile cu pricina , sa sterg si sa reintroduc platile respective ( care sunt cu rosu) , apoi sa validez inapoi totul fara nici o alta modificare.
hmmm? va rog mult, nu vreau sa par disperanta ca disperata sunt, dar vreau sa-mi rezolv problema si am invatat pe propria piele ca e singurul loc unde pot fi sfatuita corect, pacat ca am apucat sa fac prostii..
-
Dar soldul din fisa furnizorului cum este?
-
la fel, imi apar facturile neachitate ( cele care au acum platile in rosu).
deci suma lor este soldul neachitat.
deci suma lor este soldul neachitat.
-
In "Articole contabile" gasiti platile?
-
da , in "articole contabile" sunt.
-
Pe nevăzute nu prea mi-este clar ce aveţi acolo, dar :
1. Poate soldul iniţial al furnizorului a fost prea mare şi de aceea ultimele facturi au rămas neachitate - înţeleg că le aveţi în soldul final în fişa furnizorului.
2. Încercaţi să reglaţi manual împerecherea facturilor cu plăţile, dacă "reglarea automată" nu a avut succes.
1. Poate soldul iniţial al furnizorului a fost prea mare şi de aceea ultimele facturi au rămas neachitate - înţeleg că le aveţi în soldul final în fişa furnizorului.
2. Încercaţi să reglaţi manual împerecherea facturilor cu plăţile, dacă "reglarea automată" nu a avut succes.
-
"todorachea" va rog sa nu va suparati ca indraznesc, dar cititi chiar prima data ce am scris, cum am facut prostia cu stergerea corelatiilor, si cele intamplate, poate asa va dati seama ce "minune" am facut si daca ma puteti ajuta ( eu aveam defapt soldul ok inainte de a "ma manca" ...undeva, adica soldul era cu 0, platile acopereau facturile).
daca nu, eu as face asa cum am mai spus: as devalida lunile si as sterge si reintroduce platile care apar cu rosu.
inca odata multumesc pt. rabdare si atentie.
daca nu, eu as face asa cum am mai spus: as devalida lunile si as sterge si reintroduce platile care apar cu rosu.
inca odata multumesc pt. rabdare si atentie.
Incearca in Operatii -> Intrari, pe factura Romtelecom din luna a 5-a si sigur factura apare achitata, devalideaza factura si valideaza din nou. Va trebui sa apara factura neachitata si apoi faci plata.
Daca merge bine, incearca si cu luna martie la fel. Va trebui sa devalidezi inchiderea de luna pana la martie. Atentie mare!!!! E bine sa ai listate balantele, furnizorii, clientii si mai ales Registrul mijloacelor fixe, ca sa poti reface situatiile daca se intampla ceva. Si sa ai salvata baza de date. Am avut si eu o astfel de situatie, tot de la o reglare avansuri mi s-a intamplat si a trebuit sa merg tot pana la luna martie unde aveam factura pricipala. Dar am reusit cu brio.
Succes!
Daca merge bine, incearca si cu luna martie la fel. Va trebui sa devalidezi inchiderea de luna pana la martie. Atentie mare!!!! E bine sa ai listate balantele, furnizorii, clientii si mai ales Registrul mijloacelor fixe, ca sa poti reface situatiile daca se intampla ceva. Si sa ai salvata baza de date. Am avut si eu o astfel de situatie, tot de la o reglare avansuri mi s-a intamplat si a trebuit sa merg tot pana la luna martie unde aveam factura pricipala. Dar am reusit cu brio.
Succes!