stergere corelatii !!!
-
Re: stergere corelatii !!!
Am citit cu atentie si de accea am pus intrebarile respective, insa se pare ca nu vorbim acceasi limba. Hai sa mai incercam: in meniul "Situatii-listari", tabul "Fise conturi" - va intreb: ce sold are contul 401.xxx, adica furnizorul Romtelecom? Mi-ati spus ca are soldul alcatuit din valoarea ultimelor facturi si apoi spuneti ca inainte era 0. Daca intr-adevar asa stau lucrurile, adica era 0, dvs. ati desperecheat platile fara a le sterge, iar acum are alt sold in fisa, desi notele contabile de plata le-ati vazut in "Articole contabile", in acest caz problema este defectarea unor baze de date. Faceti va rog toate verificarile, altfel nu pot sa va ajut.
Buna ziua,
O problema asemanatoare am intalnit si eu. Sold initial 0(zero) la 31/03/2013, intrare de 120.14 in aprilie cu plata rotunjita de 121, intrare de 97.66 in mai cu plata 96.80 si sold furnizor 0 la 31/05/2013. In situatii furnizori apare correct chiar daca daca dau verificare imi da mesaj de corelatii gresite. Am incercat si imi apare in rosu plata din aprilie cu sold eronta la zi, am revenit cu plata si am reglat fisa furnizor. Problema este ca in jurnalul de cumparari imi preia ca restanta diferenta din mai, nu stiu cum sa o reglez. Poate ar trebui sa inregistrez altfel si nu stiu eu, va rog frumos, orice ajutor e binevenit.
O problema asemanatoare am intalnit si eu. Sold initial 0(zero) la 31/03/2013, intrare de 120.14 in aprilie cu plata rotunjita de 121, intrare de 97.66 in mai cu plata 96.80 si sold furnizor 0 la 31/05/2013. In situatii furnizori apare correct chiar daca daca dau verificare imi da mesaj de corelatii gresite. Am incercat si imi apare in rosu plata din aprilie cu sold eronta la zi, am revenit cu plata si am reglat fisa furnizor. Problema este ca in jurnalul de cumparari imi preia ca restanta diferenta din mai, nu stiu cum sa o reglez. Poate ar trebui sa inregistrez altfel si nu stiu eu, va rog frumos, orice ajutor e binevenit.
Plata se introduce intotdeauna la nivelul sumei celei mai mici. Diferenta, dintre plata efectiva si factura:
- daca plata e mai mica decit factura, suma neachitata din factura se va stinge prin venituri daca nu se stinge la o plata viitoare,
- daca plata e mai mare decit factura, atunci diferenta se va opera, dupa caz, prin 473 sau 4091/4092 si se va compensa, daca e cazul, cu facturi ulterioare.
- daca plata e mai mica decit factura, suma neachitata din factura se va stinge prin venituri daca nu se stinge la o plata viitoare,
- daca plata e mai mare decit factura, atunci diferenta se va opera, dupa caz, prin 473 sau 4091/4092 si se va compensa, daca e cazul, cu facturi ulterioare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra!
-
am fost plecata, am revenit
mi-am luat inima in dinti si cu ea cat un purice am facut asa:
- am listat cu atentie toate situatiile
- am devalidat lunile din urma, inclusv martie
- am sters plata din registrul de casa pe martie care aparea cu rosu
- m-am dus pe factura intrari si am reintrodus plata exact cum era
-am inchis luna martie si am verificat totul ; situatia furnizor romtelecom , balanta, tva , profit, sold la 401.romtelecom in balanta , totul a revenit ca inainte fara nici o dereglare
- la fel am procedat si cu luna mai , si acum e totul ok, nu-mi vine sa cred
sunt foarte bucuroasa si simteam nevoia sa va spun si voua
Totusi imi pare rau ca ( nu sunt mai desteapta
) am apucat sa fac tampenia sa achit rotunjit unele facuri ( marunte) si acum , mi-e teama sa mai apas vreodata buronul de reglari avansuri/stornari, sau sa sterg corelatiile, sper ca nu e nici o problema daca las totul asa si de acum voi lucra corect asa cum m-ati invatat dvs.
mi-am luat inima in dinti si cu ea cat un purice am facut asa:
- am listat cu atentie toate situatiile
- am devalidat lunile din urma, inclusv martie
- am sters plata din registrul de casa pe martie care aparea cu rosu
- m-am dus pe factura intrari si am reintrodus plata exact cum era
-am inchis luna martie si am verificat totul ; situatia furnizor romtelecom , balanta, tva , profit, sold la 401.romtelecom in balanta , totul a revenit ca inainte fara nici o dereglare

- la fel am procedat si cu luna mai , si acum e totul ok, nu-mi vine sa cred
sunt foarte bucuroasa si simteam nevoia sa va spun si voua
Totusi imi pare rau ca ( nu sunt mai desteapta